CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Familia Basescu are o fixatie cu extradarile

0 comentarii / 1530 vizualizări / 20 ianuarie 2011

În timp ce Traian Băsescu se joacă, la București, de cîțiva ani, de-a uite extrădarea/nu e extrădarea, fiica sa mai mică, Elena, îi calcă pe urme, și nu oriunde, ci chiar la Bruxelles.

Astfel, dacă Traian Băsescu ne flutură de cîțiva ani pe la nas extrădările lui Hayssam, Nicolae Popa ori Necolaiciuc, dar de văzut nu îi vede nimeni, Elena Băsescu se implică, și ea, în extrădarea unui infractor de calibru.
EBA a semnat, în calitate de europarlamentar, o rezoluție prin care se solicită Braziliei extrădarea urgentă a extremistului italian Cesare Battisti, autorul a patru asasinate, care s-a refugiat acum cîțiva ani în patria sambei. Battisti a fost condamnat în contumacie prin hotărâri definitive pronunțate de instanțele italiene pentru săvârșirea omorurilor și pentru asocierea cu grupuri armate, furt, deținere de arme de foc și a primit două sentințe de închisoare pe viață. Recent, Brazilia a anunțat că îi oferă asasinului azil politic, fapt ce a produs rumoare la nivel european. Rezoluția semnată de EBA solicită Consiliului și Comisiei Europene să poarte un dialog politic cu Brazilia și să se asigure că celebrul infractor va fi, în cele din urmă, extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa. Punem pariu că italienii or să îl vadă mai repede la față pe Battisti decît noi pe Hayssam ori Popa?

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998