CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Familia Biden – 1 milion de dolari mită în timp ce Joe Biden ținea prelegeri despre anti-corupție la București

5 comentarii / 4429 vizualizări / 10 mai 2023

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentaților a dezvăluit azi că peste 1 milion de dolari s-au „scurs” de la un om de afaceri român „corupt” către familia Biden, în timp ce Joe Biden pe atunci vicepreședinte, se exprima la București în favoarea anti-corupției în națiunea est-europeană, scrie NewYorkPost, citat de siteul mariustuca.ro

Dezvăluirea a fost facută de comitetul reprezentantului republican James Comer într-o conferință de presă azi dimineață, în care au fost dezvaluite angajamentele mai puțin cunoscute ale primului fiu, Hunter Biden, si ale asociaților sai în țările unde tatăl său avea relații.

Într-o notă de 36 de pagini, comitetul citează înregistrările bancare pentru a descrie modul în care s-ar fi transferat 3 milioane de dolari de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu către Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.
Din cele 3 milioane de dolari, se spune în notă , aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – au fost transferate în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, prima noră Hallie Biden și un membru al familiei Biden fără nume.

„Tranzacțiile românești arată dovezi de trafic de influență și o corelație între munca familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului”, se arată în noul memoriu.

„Comitetul este îngrijorat de modelul familiei Biden de a promova afacerile în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol uriaș și a influențat politica SUA”.
Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015 în timp ce acesta era urmărit penal pentru acuzații de corupție în România. La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP.
O persoană familiară cu aranjamentul a declarat pentru The Post în august anul trecut că acordul secundar cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane”.Nu este clar câți bani a

Nota menționează că, în mai 2014, Joe Biden „a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului”, spunând:
„Corupția este un cancer, un cancer care mănâncă credința cetățeanului în democrație, diminuează instinctul pentru inovație și creativitate; bugetele naționale deja strânse, exclude investițiile naționale importante. Risipește talentul generațiilor întregi. Sperie investițiile și locurile de muncă. Și, cel mai important, le neagă oamenilor demnitatea lor. Minează puterea colectivă și hotărârile unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie.”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Domnule Iacob, cind eliminati rinduri din text, faceti-o mai cu talent !
  Astfel, putetisa ne spuneti cum se termina fraza: ”O persoană familiară cu aranjamentul a declarat pentru The Post în august anul trecut că acordul secundar cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane”.Nu este clar câți bani a ”

 2. Traiasca Democratia Americana ! Si traiasca si Democratia Securista Romaneasca ! Amin !

 3. pai iaca poate venim pe acasa cu ocazia asta despre ce-i cu Kovesi prin Romanica ..

  Kovesi ceva? De asta o fi venit pe aici? Sa se asigure ca e acoperita?
  https://mariustuca.ro/externe/familia-biden-a-primit-1-milion-de-dolari-mita-in-timp-ce-joe-biden-tinea-prelegeri-despre-anti-coruptie-la-bucuresti-66328.html

 4. Să înțelegem că nea Livică l-a șpăguit pe moș Biden prin mâna lui Popoviciu sub privirile binevoitoare ale eroinei Chiuvesi?

  • Nuuu. Intelegem doar ca esti proasta si cretina satului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998