CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Fanii asteptau sa-i scoata in strada. El asteapta ca ancheta sa mearga snur

6 comentarii / 3152 vizualizări / 14 februarie 2019

Lovitură cumplită administrată de președinte fanilor lui Kovesi: în timp ce partidele de opoziție, o parte a presei ori a societății civile reclamă manevre ticăloase împotriva fostei șefe a DNA, cere stoparea anchetei și solicită chiar referendum pe justiție, Klaus Iohannis vrea cu totul altceva, anume anchetarea cît mai rapidă a procuroarei.
Cei care sperau într-o intervenție prezidențială de tip chemare la arme în apărarea Laurei Kovesi s-au trezit cu o măciucă în cap: un comunicat al șefului statului transmite voința acestuia, cu totul alta decît cea scontată.

”Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilități în statul român, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea și consolidarea statului de drept.
Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens”.
Adică nu doar că ancheta în cazul Kovesi nu trebuie stopată urgent, cum cerea, spre exemplu, PNL, ci trebuie, dimpotrivă, urgentată.
O procedură cu celeritate ar putea însemna, ipotetic, condamnarea Laurei Kovesi înaintea prezidențialelor.
Iohannis nu a cerut românilor să iasă în stradă, nu a urecheat anchetatorii, nu a invocat o manevră odioasă a PSD-ALDE, s-a rezumat doar să amintească faptul că Secția specială pentru anchetarea magistraților nu prezintă, în opinia unora, ”suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic” și că PSD-ALDE au un discurs anti-justiție. Nici urmă de compasiune pentru Kovesi. Exact cum nu a existat nicio notă de regret ori de empatie în anunțul trecerii lui Coldea în rezervă.
Mai mult, o anchetă cu celeritate o dezavantajează clar pe Kovesi, pentru că nu îi permite o repliere de anvergură.
Să adăugăm doar în treacăt că întregul comunicat pare să aibă ca notă definitorie auto-lustruirea președintelui și nu sprijinul pentru ex-șefa DNA. ”Ca Președinte, voi acționa și mai departe pentru menținerea statutului pe care România și l-a câștigat cu mari sacrificii, de țară în care instituțiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri” se arată în final.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Ca sa nu aiba nu aiba adversar la alegerile prezidentiale, Basescu l-a executat pe Nastase. Experientele reusite nu se uita, asa ca istoria se repeta.

  2. Istoria e ciclică, se repetă, dar nimeni nu învață nimic. Pe nea KWJ cine l-a pous o să-l şi curețe. A reuşit să fie o dezamăgire totală.

  3. Statul paralel il asteapta dupa colt si pe Iohannis, sa nu creada ca va avea alta soarta. Daca nu castiga un nou mandat, la anu’ pe vremea asta Iohannis devine si el „penal”.

    • sa fie primit… la anul si la multi ani racorosi!!!

  4. Din ce am văzut pana acum, prioritate maxima, înseamnă ca respectivul sau respectiva iese de la interviu cu cătușe.Chiar dacă fost procuror șef, vezi cazul Bica.

  5. Dar cand au facut institutiile statului, abuzuri, herr klaun? Niste penali ataca justitia, nu este vorba despre abuzuri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998