CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fara bocitoare si fara ursitoare

0 comentarii / 1962 vizualizări / 2 iunie 2014

In calitate de membru al Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal, adresez un apel atat partidelor politice, altele decat PNL, cat si partidului din care fac parte, atragand atentia ca este in interesul natiunii romane ca formatiunea politica pe care o reprezint sa iasa intarita din criza pe care o traverseaza.

PNL trece, evident, printr-o criza, intrucat intreg Biroul Politic a demisionat, in frunte cu domnul Crin Antonescu. Mai mult, in acest moment, nu este nominalizat vreun candidat prezidential asumat de PNL.

In acelasi timp, in masura in care PNL va lua o serie de decizii majore, putem considera, pe drept cuvant, ca partidul se reseteaza si are sansa de a iesi intarit din aceasta incercare.

Congresul partidului va putea conscara, in urma unei dezbateri interne, strategia conform careia tinta bataliei politice este echilibrarea vectorilor de putere din Romania, prin asumarea, cu curaj si in mod pragmatic, a bataliei cu PSD, pentru castigarea institutiei prezidentiale. Si tot Congresul este singurul in masura sa decida daca, in plan extern, PNL se inscrie in marea familie a popularilor europeni, iar, in plan intern, prin fuziuni succesive, cel mai important partid al opozitiei va fi sau nu in masura sa-si asume o mare constructie a unui partid de dreapta. Si nu in ultimul rand, Congresul va decide si noua echipa de conducere, in frunte cu viitorul presedinte PNL.

Pariul Partidului National Liberal este extrem de dificil, este pandit de numeroase capcane si amenintat de multi dusmani. Respectandu-l pe Crin Antonescu, respectand ceea ce a facut el pentru acest partid, respectandu-i deciziile si respectand, de asemenea, decizia Biroului Politic PNL de a demisiona in bloc, o premiera in istoria recenta a Romaniei, le atrag atentia tuturor colegilor mei, dar si outsiderilor, ca nu este momentul sa boceasca, pentru ca nu exista si nu va exista vreun cadavru PNL. De asemenea, le solicit celor tentati sa scuteasca acest partid de tendinta de a-i ursi diverse scenarii ale viitorului.

Fac apel, in primul si in primul rand, la membrii PNL, sa-si consacre timpul si energiile unei dezbateri interne responsabile, pentru a identifica impreuna cele mai bune solutii si cele mai bune strategii de comunicare si sa nu dea curs, sub nici o forma, unor declaratii facute in afara partidului, menite mai degraba sa tulbure apele decat sa le limpezeasca. Apelul meu se adreseaza si liderilor celorlalte partide politice, carora le sugerez sa-i lase pe liberali sa-si solutioneze singuri problemele interne de partid. Nici din aceasta directie nu sunt necesare bocitoare sau ursitoare.

Senator Sorin Rosca Stanescu,

Membru al Delegatiei Permanente a PNL

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998