CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Fara ”Davai ceas”: SUA asigura romanii ca nu vor mai ramine fara ceasuri

19 comentarii / 4046 vizualizări / 2 aprilie 2022

Ambasada americană la București a preluat ștafeta glumițelor pe Facebook de la cea a Suediei, dînd asigurări românilor, într-o postare de azi, că ceasurile lor sunt în siguranță, ceea ce nu se întîmpla în cazul rușilor.

”Niciodată în istoria SUA nu s-a întâmplat ca armata americană să invadeze alte țări pentru a anexa teritorii sau pentru a jefui populația locală, indiferent cât de mult se străduiesc anumite voci să vă convingă de acest lucru. Vă asigurăm că niciodată nu veți auzi un soldat american spunând „Davai ceas!” sau „Give me your watch!”” se arată în mesajul postat de americani.
Și ambasada Rusiei se ține uneori de glumițe cu ceasuri: anul trecut, la un concurs literar-istoric pentru cel mai bun eseu pe tema «22 iunie 1941 și 23 august 1944 în istoria relațiilor ruso-române, premiul oferit de ambasada Rusiei, organizatoarea competiției, a fost un ceas.

Acum patru însă, ambasada Rusiei a dezmințit legendele despre ”Davai ceas”, punîndu-le pe seama propagandei de război a lui Goebbels: ”Mitul creat de cei cu atitudinea antirusă, cu acel „Davai ceas, davai palton”, conform căruia trupele sovietice au jefuit masiv populația românească în 1944, are prea puțin de a face cu realitatea”. (B.I.)(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Dar ”give me your girl” ii putem auzi… la Deveselu, la Caracal. Comunicatul acesta probabil ca au vrut sa il posteze ieri, de 1 Aprilie, dar azi nu mai are nici un haz.

 2. Bine, „davai ceas” ne place sa caracterizam armata rusa. OKay ar zice ricanu.
  „saponen saponen, te fac saponen” ar fi zis armata germana
  https://www.spiegel.de/international/germany/rape-murder-and-genocide-nazi-war-crimes-as-described-by-german-soldiers-a-755385.html
  Iar despre ricani? Sa ii intrebam pe vietnamezi despre atrocitatile bombardamentelor cu napalm. Ei mai pot povesti, japonezii bombardati atomic si-au pierdut orice fel de demnitate.

  • Armata eliberatoare fură luna asta.

   Ne putem întoarce la pașopt, dar să nu omitem ce fac sovieticii lui Pulin de o lună de zile.

   • Cacamicule, iata ce poti face pentru a lupta cu Putin.
    1) Te poti duce pe front. Nu vreau eu asta ci Zelenski, eroul tau.
    2) Te poti spala cu apa rece. Nu vreau eu asta ci Comisarul European pentru Competitie. Asa ii arati lui Putin ca il infrunti.

    Every time you turn off your hot shower water – say „Take that, Putin!”
    Margrethe Vestager, European Commissioner for Competition

   • Pentru ” Charli E Criminal Prosovietic ”. Daca rusii care-l sustin pe V.Putin sunt sovietici, atunci cum sunt nemtii lui Iohannis?DOVEDIT NAZISTI. Baiete OSCE a pus semnul egal, in iunie 2009 intre nazisti si stalinsiti. Asadar dute ma , in balegarul din care te-au scos nazistii lui Iohannis. V.Putin e un criminal ” pentru ca asa cere noua ordine mondiala, criminal mondiala, dar turmele de animale bipede nu au ce intelege.

 3. Imbecila ”gluma” !
  Asa cap, asa ”gluma” !!!

 4. Lets go Brandon!

 5. ‘Vă asigurăm că niciodată nu veți auzi un soldat american spunând „Davai ceas!” sau „Give me your watch!”’
  Amerlucii nu iau ceasurile(sunt prea ieftine!) ; ei fura petrolul, aurul sau artefractele tarilor unde imprastie democratia!
  Nu au demontat uzine precum rusii dupa razboi.; ei au recuperat nazistii care lucrasera la rachete si
  medicii din lagare germane sau cercetatorii japonezi care folosise bombe biologice in Manciuria( unitatea 731)..

 6. Sigur ca nu vom auzi de la americani „davai ceas” . Ei iau resursele fara sa ceara; le iau pur si simplu. Deci nu ceasuri, ci resurse. Poate nu au anexat teritorii, dar au facut dezastru pe unde au fost. Asa ca nu sunt prea departe de rusi. Marile imperii au fost niste hoate, s-au dus la furat in tarile pe care le-au invadat.

 7. Cu talharii mondiali , amerivcxani in tara, romanii nu reaman fara ceasuri, ci fara zacaminte, fara paduri, fara paine pe masa .Intrebare?C bine au facut americanii decand sunt in Romania? Nici unul , democratia romaneasca nu mai exista, iar tara este ”condusa” de cele mai primitiv/animalizate cozi de topor/

 8. Intrebare pentru jurnalismul de mucava, aservit americanilor. Daca americanii nu-ti cer ceasul, daca americanii ocupata teritorii cu ganduri pasnice, DE CE INTODEAUNA AMERICANII SUNT INARMATI?Armele americanilor ne aduc moartea!

 9. 4 aprilie 1944,
  ca maine nu e ziua aia,
  3’000 de morti din BOMBARDAMENTUL AMERICAN IN BUCURESTI!

 10. nu aduce anul ce aduce ceasul!

 11. Din 1848 si pina acum americanii au intretinut si avut 103 RAZBOAIE nici unul pe teritorul lor B>I>si mai lasane cu cesurile cit despre palton era a lui puturosul din deal.

 12. Dar davai gazul pe o ……sapca merge mai bine!

 13. SUA sa se ocupe de ea si sa ne lase pe noi , ca mai mult rau ne face !

 14. Davai vodka, davai ceas , este formula otiginală, iar soldații americani sunt niște domni , prin definiție, care nu pot fi comparați cu troglodiții !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998