CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Fenomen halucinant: romanii au ajuns sa-si caute facturile la gunoi

6 comentarii / 2843 vizualizări / 23 februarie 2022

PSD atrage atenția ministrului Energiei, Virgil Popescu, printr-o interpelare parlamentară, asupra unui fenomen stupefiant care a început să se manifeste la noi: facturile la energie ale românilor ajung la gunoi în loc să le fie transmise acestora. ”Nu este suficient că prețurile sunt de trei, patru sau chiar cinci ori mai mari decât iarna trecută? Acum îi supunem și umilinței de a-și căuta facturile la gunoi?” afirmă deputatul Gabriel Zetea.

”Interpelarea de față prezintă o problemă la fel de gravă ca și creșterea aberantă a tarifelor. Zilele trecute, în Baia Mare, lângă un container aflat pe strada Vasile Alecsandri din municipiu s-au găsit sute de facturi de gaz, curent și înștiințări bancare aruncate la gunoi, facturi și informări care ar fi trebuit să ajungă în cutiile poștale ale cetățenilor care locuiesc pe mai multe străzi din acea zonă, dar și în alte părți ale orașului Baia Mare(…)
Dle ministru, știu că nu este în apanajul Ministerului Energiei să transmită facturi, dar stă în puterea dumneavoastră să cereți furnizorilor să urmească traseul facturilor pe care le emit spre cetățeni. Nu este suficient că prețurile sunt de trei, patru sau chiar cinci ori mai mari decât iarna trecută? Că oamenii așteaptă cu inima grea să vadă cât li se va factura pentru consumul de energie electrică și gaze naturale? Acum îi supunem și umilinței de a-și căuta facturile la gunoi?
Facturile care nu ajung la oameni nu pot fi plătite. Dacă nu sunt plătite, furnizorul adaugă penalități de întârziere și poate trece la măsura debranșării de la energie electrică și gaze naturale. Cei care suferă sunt tot consumatorii, pentru că aceștia nu pot dovedi că facturile nu ajung în cutiile lor poștale. În acest sens vă cer, dle ministru, să transmiteți o adresă către toți furnizorii de energie să urmească parcursul facturilor pe care le emit, pentru a nu umili și mai mult românii” afirmă deputatul PSD.

Zetea mai cere ministrului să comunice ce sancțiuni va aplica furnizorilor care nu s-au asigurat că facturile emise au ajuns la consumatorul final și ce măsuri va lua față de cetățenii care nu ajung în posesia facturilor din cauza proastei livrări, însă sunt nevoiți să plătească penalități de întârziere sau chiar taxe de debranșare și rebranșare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. nevasta si ceasul….

 2. Furnizorii de energie electrică sunt conștienți că acum pot da tunurile vieții.

  Un procent ridicol de babe care nu plătesc facturile la timp se vor trezi cu penalități nemaivăzute, relativ îndestulătoare pentru hulpavii corporațiilor de stat străine. Complicațiile rezultate, executări silite, ar fi un bonus semnificativ.

  • furnizorii de gaz s-ar putea să iasă în pierdere și după ce le vând casele babelor. :)))))

   • Esti un cacamare daca i-ti inchipui ca asta e o gluma.

    • Analfabete, i-mi in-chi-pui ca nu stiai ca vei suge pula daca votezi PDL. Acum suge-o!!!

 3. Din punct de vedere juridic , daca consideri ca o factura nu este corecta, scrii cu pixul pe ea : Refuz la plata – si o trimiti inapoi cu scrisoare cu valoare ( cu lista de continut)si confirmare. Daca le platiti, la judecatorie o sa pierdeti , pt. ca se va considera ca ati acceptat ce scrie pe factura.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998