CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fenomenala frica a guvernatorului

0 comentarii / 1530 vizualizări / 24 octombrie 2012

Dezvaluirile de data recenta privind legaturile de tip infractional dar si dupa tiparul politiei politice dintre demnitari de varf demonstreaza un singur lucru. Ca Traian Basescu trece printr-o stare de frica atavica. Paralizanta. Si ca in aceasta situatie a riscat totul pentru a-si salva statutul actual. Cel de cadavru politic, instalat formal la Cotroceni, ca un fel de guvernator, impotriva vointei romanilor. Ma voi referi astazi la rolul jucat, in acest angrenaj, de Iulian Dragomir. Care, din stenograme cel putin dar si din alte informatii, se dovedeste a fi un interlop care joaca inalte roluri in statul roman, in deplina coniventa cu Traian Basescu. Cine este el?

Aparent, Iulian Dragomir este un magistrat cu o cariera spectaculoasa. A detinut mai multi ani importanta functie de sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, este judecator al Inaltei Curti, se numara printre putinii magistrati alesi sa dea aprobari pentru interceptarile telefonice si s-a aflat la butoane si in Biroul Electoral Central. Ar trebui, prin urmare, printr-o simpla enumerare a acestor demnitati si atributii detinute de el, ca Iulian Dragomir sa se dovedeasca a fi un om cu o conditie morala ireprosabila, fara nici cea mai mica pata. Un exemplu pentru intreaga societate.
Asa sa fie oare? Iata ca stenogramele spun cu totul si cu totul altceva. Domnul Dragomir este inregimentat politic. Traian Basescu, pentru el, nu este un alt demnitar cu care are raporturi institutionale. Basescu este nasul lui mult iubit. Nasul lui politic. Nasul politic, atentie, al unui magistrat care, prin lege, nu are voie sa faca politica. Dar mai mult decat atat. Convorbirile sale cu Sorin Blejnar, a carui personalitate, pe zi ce trece, se contureaza drept a unui mega infractor, demonstreaza acte si fapte de trafic de influenta. Care, data fiind functia lui Blejnar, nu pot reprezenta in final altceva decat evaziune fiscala. Atac impotriva banului public.
Dar Iulian Dragomir, cat a fost sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, a facut acolo ilegalitati, adica tot acte si fapte de politie politica, in slujba regimului Traian Basescu. I-a fugarit, prin mijloacele pe care statul i le-a pus la dispozitie, pe adversarii actualului guvernator si i-a protejat pe prietenii si amicii politici ai acestuia. Nu stim inca ce matrapazlacuri a facut Iulian Dragomir in calitatea sa de membru al Biroului Electoral Central. Dar se va afla.
Inca nu au iesit la iveala nici hotararile dubioase pe care le-ar fi putut da, si eu cred ca le-a dat, in calitate de magistrat. Dar ceva stim cu certitudine. A participat super activ la politia politica, dand mii de aprobari de interceptare in perioade de interes politic pentru Basescu. Ceea ce inseamna, de fapt, daca ne gandim ca o persoana interceptata vorbeste cu multe altele pe parcursul a sase luni, sute de mii de interceptari.
E definitia politiei politice. E modelul justitiei aservite. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998