CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fenomenul care poate ingropa guvernarea USL: cea mai grea iarna a secolului

0 comentarii / 1342 vizualizări / 20 septembrie 2013

Bomba a căzut joi dinspre Moscova, și este confirmată acum și de specialiștii vestici: se anunţă o iarnă extrem de severă în Europa, conform previziunilor mai multor agenţii meteorologice occidentale, care nu exclud ca ea să fie cea mai grea de la începutul secolului XX.

Primele progrnoze în acest sens au fost făcute joi de către meteorologii ruşi. Aceste informaţii diferă în mod semnificativ de previziunile privind încălzirea globală, relatează canalul de televiziune Russia Today, conform Agerpres.
Astfel, cunoscutul expert german Dominik Jung a declarat publicaţiei on-line web.de că temperaturile cele mai scăzut se aşteaptă în lunile ianuarie şi februarie 2014. Această previziune este confirmată de datele Serviciului Naţional de Meteorologie din Germania. Ciclul de ierni reci, care durează deja de cinci ani, îşi va atinge apogeul. Mai mult, experţii germani previzionează că şi luna martie va fi destul de rece. Se va încălzi în Europa nu mai devreme de aprilie. Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune că iarna grea este anunţată şi de combinaţia dintre activitatea solară scăzută şi oscilaţia negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe ţări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.
În partea de nord a Europei, iarna a venit pe neaşteptate mai devreme anul acesta. După cum relatează publicaţia The Local, căderi masive de zăpadă au generat zilele trecute probleme în trafic în Norvegia.

Dacă prognozele meteorologilor europeni se confirmă, sunt motive serioase de îngrijorare, mai ales pentru o țară cu o situație social-economică fragilă, precum România. O iarnă grea înseamnă măsuri speciale, luate, de preferat, cît mai din timp, în ce privește aprovizionarea cu combustibili pentru încălzirea populației, pregătirea deszăpezirii și multe altele. Fără îndoială, cel mai greu examen pe care urmează să îl dea guvernul Ponta și administrațiile locale, majoritar useliste; dacă dau greș, situația din sondaje riscă să fie total diferită față de cea de acum. Să nu uităm că actuala putere s-a instalat exact la finele iernii 2011-2012, de asemenea una dintre cele mai dificile din ultimele decenii. Istoria cunoaște și alți lideri mari învinși de ”generalul Iarnă”, așa că nu e de mirare că soarta prezidențialelor ar putea atîrna de gradele din termometru. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998