CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Festivalul national ”Cintarea lui Kovesi”: azi, Andrei Plesu

14 comentarii / 13265 vizualizări / 22 februarie 2018

După ce filosoful Gabriel Liiceanu a descoperit că a apărut un personaj care e slujirea pură, în persoana Laurei Kovesi, a venit rîndul lui Andrei Pleșu să-și exprime opinia despre șefa DNA, prin intermediul unui editorial din Dilema veche.

”Ceea ce mă interesează, în articolul de faţă, este să semnalez o apariţie publică semnificativă, o croială umană insolită, fără echivalent (pînă acum) printre „vedetele“ comunităţii noastre. Am asistat cu toţii la conferinţa de presă susţinută de doamna Laura Codruţa Kövesi. Eu, unul, mă declar (plăcut) surprins de ceea ce am văzut. Aveam dinainte un personaj calm, politicos, răbdător, gata să reacţioneze prompt şi civilizat la zgîndăreala mediocră, cu fălcile strînse, a unui grup de jurnalişti, care, de fapt, nu aveau de pus întrebări, ci de executat o misiune (o misiune de partid – sau de partidă –, o misiune de trust, sau ceea ce li se va fi părînd o nobilă misiune gazetărească: toate executate stîngaci, rudimentar, răguşit). Or, în genere, conferinţele de presă sînt previzibil anoste şi, stilistic, jenante. Cel întrebat e ori eliptic, evaziv, bîlbîit, ori băşcălios, agramat şi agresiv, ori solemn şi plat ca un bust de grădină publică(…)Pe scurt, nici o prezenţă publică nu mă poate trezi dintr-o somnolenţă depresivă. A reuşit doamna Kövesi” scrie Pleșu.

”Dacă măcar jumătate din figurile noastre publice ar semăna cu Kovesi, ţara ar avea alt chip şi altă evoluţie”

”Avea ţinută, avea stil, avea iradierea normalităţii. Vorbea corect româneşte, vorbea despre subiect, nu despre ea însăşi, cu alte cuvinte, avea simţul firescului şi impostaţia comunicării cordiale (fără familiarisme) şi a disponibilităţii politicoase (fără strategii electorale). Mi-am spus, de îndată, că dacă măcar jumătate din figurile noastre publice ar semăna cu ea, ţara ar avea alt chip şi altă evoluţie(…) Prestaţia de săptămîna trecută a dnei Laura Codruţa Kövesi e de natură să îmbogăţească niţeluş cromatica mai curînd descurajantă a momentului. Mai există încă oameni potriviţi la locul potrivit, mai există încă portrete prizabile, moduri decente de a vorbi, reprezentanţi ai instituţiilor democratice de care nu ţi se face ruşine. În rest, Dumnezeu cu mila!” mai scrie filosoful. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. […] 0 comentarii / 78 vizualizări / 22 februarie 2018 […]

 2. Pentru cine lucreaza acest grasun infect ? Asta e intrebarea ! Ce pazeste SRI-ul ? De ce ii platim pe acesti pupinkuristi ai Strainatatii kriminale ?

 3. Dr Copy Paste, ești un idiot patentat, vreun hodorog spălat pe creier, rămas cu reflexe comuniste, unde securitatea trebuia sa se ocupe de cei care aveau curajul sa se opună sistemului… Iar pe Pleșu nu-l plătește nimeni, dacă nu știai, suntem in capitalism, oamenii își pot câștiga existenta pe cont propriu, fără sa fie plătiți de cineva.

  • SRI se ocupă de bunăstarea propagandei securiste. Pleșu trage din greu să rămână integrat în miezul propagandei securiste, altfel rămâne fără gogoși. L-a încercat la un moment dat independență și a făcut Băsescu pîrț la el, imediat și-a revenit.
   Norocul tău că ești un idiot stas. Are Securitatea câteva zeci de mii de idioți stas. Vă prostește când vrea ea. La primul semn vă adunați toți proștii, exact așa cum sunteți, la fel, toți, tineri corporatiști fără serviciu și cu pensie de handicap. :)

 4. Draga Cornelia Gherasim, poate că ar trebui să intri în profunzimea faptelor si nu sa gândești in jalnice clișee. Comentariul penibil marca Pleșu ascunde faptul că d na k a mințit fără greata în faimoasa conferință de presa. Si pt asta chiar există documente oficiale, iar minciuna tot minciuna rămâne. Cel mai grav lucru al rezistentelor este lipsa rațiunii. Ca daca era numai lipsa obiectivitate era bine. Cu respect!

 5. Gaozarul asta burduhanos cu gitul scurt, urit ca Dracu, se crede Estet si Fermecator. C-asa-i la Securitate ! Daca esti securist nenorocit, esti Destept !

  • Despre cei de 150 kg se spune că_cară 150 kile de rahat. Dl. Pleșu este intelectual, el le duce. :)

 6. Nu aveti voi atatea kururi, cate poate pupa intelectualul acesta!

 7. Plesu, la fel ca Liiceanu , face parte din tagma turnatorilor de dinainte de 1989!Fiind slugi din nastere si santajabili, nu e de mirare ca actioneaza astfel!

 8. Profitorul tuturor regimurilor si tradator de tara ordinar ! Unitatea D – Dezimformare…

 9. Andrei Pleșu scrie bine are stil și chemare la cuvinte dar ce păcat că adrisantul este greșit iar expeditorul este tîmpit!!

  • Bagă virgule, ‘telectuale. Tu ești consumatorul de Pleșu, agramat, violent verbal și, foarte probabil, consumator de sarmale în exces.

 10. Numai niste pupincuristi şi slugi o sustin pe kovesi. Fii tare, tudorele@

 11. Suntem o tara libera, fiecare se poate aseza in tabara infractorilor sau a celor care apara Justitia. Am totusi o intrebare: De ce aceasta cruciada impotriva Justitiei a inceput in urma cu 3 sau 4 ani, mai bine zis din momentul in care DNA si-a bagat adanc coltii in lumea politica si tot mai multi politicieni corupti au fost anchetati ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998