CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Final de inscrieri: 105 pedelisti se bat pe functii la congres

0 comentarii / 1439 vizualizări / 6 mai 2011

Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat Liberal (PDL) a centralizat, azi, lista candidaturilor la funcţiile de conducere în Biroul Permanent Naţional (BPN), în cursa pentru ocuparea celor 30 de funcţii din BPN înscriindu-se 105 de candidaţi, a anunţat preşedintele comisiei, Sulfina Barbu.

Liderul PDL a precizat că listele nominale cu candidaturile la funcţiile de conducere din partid, altele decât cele de preşedinte, vor fi transmise luni seară către Organizaţiile judeţene spre validare şi abia după aceea vor fi făcute publice.
„În Consiliul Naţional de Coordonare din 15 mai se vor alege 30 de funcţii pentru Biroul Permanent Naţional (BPN) şi 14 funcţii pentru cele două comisii, membrii celor două comisii – Comisia de Integritate, Statut şi Litigii (CISL) şi Comisia Revizie şi Control (CRC)”, a precizat Sulfina Barbu.

Aceasta a prezentat numărul candidaţilor pe categorii de funcţii, subliniind că din centralizare rezultă că gradul de reprezentativitate la nivel teritorial este acoperitor, existând candidaturi din 37 dintre cele 48 de filiale judeţene ale PDL, precum şi în ceea ce priveşte echilibrul existent între candidaturile despuse de membrii mai tineri ai partidului şi cei mai cu experienţă în partid.
„Din analiza candidaturilor depuse am constatat că viitoarea conducere a Partidului Democrat Liberal va avea o reprezentare echilibrată teritorial. Avem candidaturi din 37 de filiale ale PDL. Totodată, din totalul de 48 de filiale ale partidului, doar din 11 nu au fost depuse candidaturi la funcţii în Biroul Permanent Naţional, dar aşa cum spuneam, structura de conducere a PDL are în componenţa sa trei secretari generali adjuncţi, pe regiuni istorice, astfel că va exista o reprezentare teritorială la nivelul Biroului Permanent Naţional”, a declarat preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL.

Cât priveşte raportul candidaturilor sub aspectul membrilor cu experienţă şi al celor mai tineri din partid, Sulfina Barbu a apreciat că şi din acest punct de vedere există un echilibru.
„Am mai constatat că avem o reprezentare echilibrată între membrii cu experienţă în Partidul Democrat Liberal în structurile de conducere, dar şi membrii mai tineri. Sunt pregătiţi să-şi asume responsabilităţi în funcţii de conducere la nivel naţional în PDL”, a mai declarat Sulfina Barbu.

Aceasta a dat şi câteva exemple concrete de candidaţi tineri.
„Printre candidaţi avem, de exemplu, parlamentari aflaţi la primul mandat şi care nu au mai făcut parte din Biroul Permanent Naţional. Câteva exemple – Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Ştefan Pirpiliu, Alin Popoviciu, Brânduşa Novac. De asemenea, din rândul europarlamentarilor care nu au făcut parte din conducerea PDL avem candidatura doamnei Monica Macovei pentru funcţia de vicepreşedinte. Şi miniştrii tineri ai partidului care nu au făcut parte din BPN candidează. Domnul Teodor Banconschi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, şi domnii Daniel Funeriu şi Traian Igaş pentru funcţii de vicepreşedinte”, a mai declarat Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat că numărul delegaţilor aleşi şi cu drept de vot care vor fi prezenţi la Convenţia Naţională a PDL din 14 mai este 1.409, acelaşi număr de delegaţi fiind aprobat şi pentru Consiliul Naţional de Coordonare al PDL din 15 mai.

Sulfina Barbu a confirmat, potrivit Agerpres, şi câteva dintre candidaturile la conducerea PDL.
„Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte candidează Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Constantin Ostaficiuc şi Theodor Paleologu”, a precizat Barbu. Ea a menţionat că pentru preşedinţia CISL candidează Daniel Buda şi Marian Jean Marinescu. La finalul conferinţei sale de presă, preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL a confirmat faptul că Adriean Videanu, Theodor Stolojan şi Gheorghe Falcă nu şi-au mai depus candidaturile pentru o funcţie de conducere în PDL.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998