CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Finala unui mare joc de sah

0 comentarii / 1530 vizualizări / 22 aprilie 2011

Intre puterea de la Cotroceni si Sorin Ovidiu Vantu se joaca finala unei importante partide de sah. Un sah suta la suta politic. Presedintele Traian Basescu a declarat, in repetate randuri, ca il va face pe mogulul de presa sa plateasca oalele sparte de tonomatele lui. La randul sau, omul de afaceri a jurat public ca ii va plati cu varf si indesat sefului statului polita, dupa prima tentativa de arestare a sa. Dar, in paralel, se joaca si un sah de alta natura. Intre oamenii legii si acelasi Vantu. Pentru FNI.
Prima partida de sah, sahul politic, incurca modul in care se desfasoara razboiul dintre Vantu si oamenii legii. Din simplul motiv ca, in eventualitatea in care Vantu ar trebui sa piarda si sa fie gasit vinovat pentru dezastrul de la FNI, rezultatul, la nivelul constiintei publice, ar fi neconcludent. Ar fi pus sub semnul intrebarii. Si sub semnul indoielii. Nu cumva ar fi el influentat de desfasurarea primei partide? Cea care se joaca, in primul si in primul rand, politic? Nu cumva oamenii legii – si Justitia, in general – ar putea fi influentati politic si in privinta modului in care trateaza legalitatea ori non-legalitatea unor operatii facute de Vantu la FNI? Pana unde se intinde autoritatea Presedintelui Traian Basescu, in sensul influentarii actului de justitie?
Intrebarile de mai sus au o unica relevanta. Ele sugereaza exact ceea ce am incercat sa induc in mintea cititorului. Si anume ca, din punctul de vedere al cazului FNI in sine, care a dus la prejudicierea statului cu 100 milioane euro, prin despagubirea de catre acesta a cetatenilor care au speculat la Fond, era mult mai bine daca procurorii nu ar fi fost impinsi de la spate. Intr-o anumita directie. Si dintr-o anumita directie. Daca Traian Basescu nu ar fi intrat in conflict deschis, in urma cu doi ani, cu Sorin Ovidiu Vantu, din motive pur politice si nu s-ar fi pronuntat atat de des, atacandu-l pe omul de afaceri atat pentru prestatia Realitatii TV, cat si, sau mai ales, pentru afacerea FNI, munca anchetatorilor ar fi fost, in mod vadit, mai usoara. Si, cine stie? Poate ar fi fost incununata de succes. Poate ca, pana la urma, ar fi reusit sa-l incolteasca pe Vantu. Si sa demonstreze, in mod credibil, atat pentru judecatori, cat si pentru opinia publica, faptul ca acesta a incalcat legea. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998