CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Firea a căzut, Ciolacu pune tunurile pe Pandele: ”Primarii și șefii de consilii județene să facă un pas în spate”

3 comentarii / 2329 vizualizări / 14 iulie 2023

Aproape imediat după demisia Gabrielei Firea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, indică pe Facebook noile ținte, fără nominalizare: soțul fostei ministre, primarul Florentin Pandele și liberalul Hubert Thuma, șeful CJ Ilfov. Nu trebuie neglijată, în context, formularea abilă cu mesaj subliminal ”apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”, adică soția primarului din Voluntari.

”Am avut astăzi o discuție la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ”azilelor groazei”.
Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea.
În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei.
Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea.
Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate.
Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel.
Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor.
Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!” a scris Ciolacu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Baronii la brutarie !

  2. Carevasazica, se mananca canaliile intre ele …

  3. Și ăsta scoate BOR la înaintare. Doamne miluiește!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998