CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Firea in PSD? Putin, dle.Ponta, foarte putin…

0 comentarii / 1451 vizualizări / 23 septembrie 2012

Jurnalista Gabi Vrînceanu Firea și-a anunțat azi intrarea în PSD, o decizie transmisă în direct la TV, cu fast, într-o conferință de presă la care au participat doi miniștri plini plus un greu al edililor, Robert Negoiță. O mișcare bună pentru imaginea PSD, am spune. Dar una care ne aduce și un gust amar, amintindu-ne că unul dintre marile eșecuri ale noii conduceri a PSD a fost tocmai primenirea rîndurilor partidului, promisă la congresul din 2010.

Intrarea ziaristei în partid e un punct cîștigat pentru PSD, orice s-ar spune, mai ales cînd proaspăta membră vorbește de protecția socială și alte subiecte dragi stîngiștilor. Nu contează că acum niște ani, Firea era responsabilă cu imaginea guvernului de dreapta, Isărescu, într-un moment cînd fostul premier era dat de pămînt taman de PSD, ca principală forță de opoziție. Nu contează că acum doar cîteva luni soțul vedetei, primarul Florentin Pandele, dădea asigurări că informațiile privind apropiata înregimentare politică a nevestei sunt intoxicări grosolane. Și nu contează nici faptul că, văzută dintr-un anume unghi, primirea ziaristei în partid și oferirea unui loc eligibil pentru parlament aduce a răsplată pentru serviciile prestate la Antena 3, ani de-a rîndul.

Pentru PSD e un cîștig și basta, faptul că aduce în rîndurile sale o femeie tînără, populară, frumoasă, inteligentă, carismatică și chiar cu o pregătire profesională utilă unui partid.
Dacă există un aspect mai trist, acesta nu ține de Vrînceanu Firea. Ci, doar de aceea că fastul alocat primirii sale amintește, vrînd-nevrînd, că de doi ani și mai bine, în PSD nu prea s-a înghesuit să intre nimeni din rîndul ”civililor”, acele personalități vizate de noua conducere încă de la congresul din 2010 care ar fi trebuit să spulbere imaginea de partid cu circuit închis, în care nu intră decît traseiștii care abandonează alte grupări.
Și mai amintește că, în mod ciudat, Victor Ponta și Crin Antonescu se grăbesc să anunțe, ca pe o mare realizare, păstrarea tuturor actualilor parlamentari pe locuri, de parcă absolut toți aleșii PSD și PNL și-ar fi făcut cu brio datoria, au evitat dosarele penale, scandalurile mediatice șamd.
O autentică primenire ar fi însemnat înlocuirea cel puțin a unei treimi dintre actualii parlamentari; în schimb, va trebui să ne mulțumim, se pare, cu Vrînceanu Firea și Mona Pivniceru. Și, dacă merge bine treaba, poate o convinge Ponta și pe Andreea Marin, că s-o fi plictisit de reclama la leuștean. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998