CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Firea – mesaj misterios despre amnistie. Ce stie cu adevarat si nu spune?

3 comentarii / 3708 vizualizări / 6 septembrie 2018

Primarul general Gabriela Firea a abordat din nou, aseară, într-un interviu acordat Antenei 3, spinoasa temă a amnistiei, adevărata mare miză a recentelor scandaluri din PSD; foarte interesant, însă, ea a introdus de această dată un mesaj aparte, care ar trebui să ridice serioase semne de întrebare. Asta pentru că, dacă nu bate cîmpii cu grație, Firea pare că știe ceva extrem de important legat de strategia de contracarare a manevrei lui Dragnea.

„O acuzatie pe care as vrea sa o numesc diabolica. S-a transmis in ultimele zile, dupa Comitetul Executiv de la Neptun, catre colegii mei din tara, catre romani, catre mediul de afaceri, catre exteriorul si interiorul tarii, ca primarul nu are probleme reale, toate lucrurile merg bine, totul este roz in Bucuresti, dar este un fel de purtator de cuvant al celor care se opun gratierii si amnistiei.
Este o acuzatie stiintifico-fantastica. Noi nu am discutat niciodata despre amnistie si gratiere in Comitetul Executiv, sau in alte sedinte mari. Acest subiect a fost discutat de Liviu Dragnea doar de cei apropiati. Nu sunt impotriva niciunui proiect, dar totul trebuie sa fie in deplina legalitate, astfel incat sa nu compromitem Romania, intreaga echipa guvernamentala, iar PSD sa nu treaca rusinos in istorie”, a declarat Gabriela Firea în emisiunea lui Radu Tudor.

„Nici eu si nici alti colegi nu suntem de acord cu fanteziile juridice care inteleg ca se pun la cale. S-a declansat in ultimele zile o campanie de defaimare a mea si in online si in discutii de la om la om cum ca ma opun libertatii unor oameni de afaceri care au nevoie de amnistie si gratiere. Fac apel la colegi sa inteleaga ca orice inventie juridica ne poate duce pe toti in haos. Ii rog pe cei care asteapta astfel de masuri sa solicite deplina legalitate”, a mai spus ea.

Lucrurile au devenit cu adevărat interesante în momentul în care primarul general a aruncat o grenadă:

”Dacă dorea dl.Dragnea să dea amnistie și grațiere, o dădea dar nu a dat-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb cu lume importantă, cu oameni care au așteptat și așteaptă în continuare și probabil că o va da cînd va avea dumnealui nevoie, pentru că altfel rămîne fără acest mic obiect de șantaj”.

Și a venit, mai apoi, bomba de proporții:

”Dar mai e un lucru, a spus Firea. ”În cazul în care proiectul va fi unul neconsolidat juridic, va fi o fantezie, va fi o greșeală, o eroare, o încropeală juridică, atunci colegii noștri care vor aviza așa ceva vor avea probleme penale, acel proiect nici la Monitor (Oficial n.n.) nu va ajunge, nu va funcționa nici măcar o clipă. Știți că se spune că, dacă va trăi acel proiect măcar un minut, sunt salvați mai mulți. Dar, nu va ajunge să trăiască nici măcar un minut sau, dacă va trăi un minut, va fi anulat imediat și toate efectele se vor anula în lanț”.

Se impun cîteva observații și întrebări de maximă importanță:
– Firea lasă impresia că are misiunea de a transmite o amenințare tăioasă cu pușcăria pesediștilor care s-ar putea afla pe traseul ordonanței de urgență privind amnistia. Din partea cui?
– De unde știe Firea că cineva sau ceva ar putea bloca OUG în drumul spre publicarea în Monitorul Oficial, mai ales că acesta a fost recent trecut în subordinea Camerei Deputaților, adică a lui Dragnea?
– Nu în ultimul rînd, dar cel mai grav, ce știe Firea de afirmă cu atîta siguranță că OUG nu își va produce efectele nici chiar dacă ajunge în M.O.?
Ce anume ar putea duce la anularea deciziei și, ulterior, a efectelor sale?

În mod firesc, nu se cunoaște în acest moment nicio modalitate juridică de a se bloca efectele unei OUG care apucă să-și producă efectele fie și un minut, cum se exprimă Firea, după emiterea de către guvern, publicarea în M.O. și depunerea la Cameră.
A se vedea în acest sens legendarul caz al bancrutei frauduloase de acum mai mulți ani, cînd s-a invocat o eroare de editare a unui text juridic, s-a dat o erată aproape imediată, dar nu s-a mai putut opri dezincriminarea respectivei fapte penale, în virtutea aplicării legii penale mai blînde, și toți cei acuzați au scăpat.

De aici, două ipoteze mari și late:

– Ori Gabriela Firea joacă la cacealma, în numele anumitor interese, încercînd să dezumfle speranțele susținătorilor lui Dragnea privind amnistia.
– Ori ea știe despre o strategie deja identificată de blocare – legală ori ba – a amintitului demers și a scăpat porumbelul în emisiune. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Asta este mai periculoasa decat Basescu ! Atentie mare la asta ! Nu a facut nimic 2 ani si jumatate in capitala

  2. Se comporta ca o femeie geloasa. In rest, barfa si mahalagisme.

  3. O mahalagioaica. Ca si intr-o casnicie- toate lucrurile trebuie discutate in interior. Ce crede ea ca obtine daca spala boarfele in public? Cumva stapanii ei o vor cocota intr-un post inalt? Ce urmareste? Cum a ajuns ea la primarie? Nu cu sprijinul partidului, a lui Dragnea? Daca o facea de pe pozitia de independent, mai ajungea primar? A fost votata pentru ca este din PSD. Dar tiganul cand a ajuns imparat, intai pe taica-su l-a spanzurat…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998