CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Florentin Pandele, nou atac: Bănescu face jocurile altor instituții decît Biserica

29 comentarii / 3084 vizualizări / 10 iulie 2023

Primarul Voluntarilor, Florentin Pandele, îl critică din nou pe purtătorul de cuvînt al BOR, Vasile Bănescu, afirmînd, într-o postare pe Facebook, că acesta face jocurile altor instituții decît Biserica, deși cu acordul tacit al acesteia. Acuzație serioasă, pentru că induce ideea că BOR însăși e implicată în respectivele jocuri neortodoxe.

”Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici(…)
Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului.
Îmi închei această replică cu doua proverbe (tot românești):
„Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea”! Probabil că justițiarul-trompetă își dorește ca actualul primar general să mai stea cel puțin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R. (ce glumă bună, nu?)” scrie Pandele. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

29 Comentarii

 1. si nu prea a jucat rolul de crestin ortodox inainte de 2003, cand s-a botezat din necesitati politice, ci de membru al unei secte ghiveci de budism, fetisism si anglicanism.

  • Premierul Ciolacu apeleaza la BOR sa asigure asistenta sociala. Preainformata Dana Budeanu a afirmat ca sunt mii de centre sociale controlate de BOR. Iata situatia prezentata de Activenews in anul 2014. În 2014, 758 de instituţii şi servicii sociale au funcţionat în cadrul Patriarhiei Române.https://social-filantropic.patriarhia.ro/ De atunci nu mai exista informatii pentru ca BOR -ul e mai secretos decat SRI -ul.

   • iar „Ma-ta-i securista!” O vaca securista, precum tu esti un bou securist.

 2. Jurnalistul Ovidiu Vanghele i-a cam tras preșul de sub picioare lui Pandele. Au apărut documente. S-ar părea că Vasile Bănescu are conexiuni mai bune cu alte structuri decât cu Duhul Sfânt. Ghinion pentru cuvioșii Pandele și Firea. Maica Domnului fie cu ei acolo unde vor ajunge în curând.

  • nu Vasile Bănescu, caruia ii sugi maciuca dupa ce termini cu a lui Soros si a cateilor lui, precum javra de Ovidiu Vanghele, din etnia ta.

 3. A se vedea in acest sens articolul cu documenete aferente „Și Florentin Pandele, și Marius Budăi știau de Azilul Groazei”, in Cotidianul de azi.

  • I-a batut el pe bosorogi?

   • Creștinul Pandele s-a jurat pe mama lui și pe tata (pe care l-a tinut ca pe un ou) că nu știe nimic despre acele azile. Documente către Tribunalul București atestă că primarele Pandele a semnat Întâmpinarea în care se făceau precizări despre azilul din Voluntari. Pandele semnează doar ca primarul, pentru că contestatarii au confundat UAT Voluntari cu Primăria Voluntari. Cucuruz cu frunza-n sus.

    • ci diavolul care il poseda, ca si pe tine.
     Altminteri sunteti niste oameni minunati si plini de bune intentii.
     Ingeri, nu alta, mai ales tu, care sugi de la ţâţoiul lui Scaraoţchi.

     • Se pare ca primarul Pandele nu conduce Primaria Voluntari. Este pus acolo de manechin. El e cu crucile si icoanele iar mafiotii roiesc in jurul sau.

 4. Pandele, ca si Firea, nu sunt altceva decat doi avortoni!
  Sa te apuci sa te certi cu Sfanta Biserica – pe principiul, cel care i-a consacrat: eu te-am facut, eu te omor! (ca, deh, ei doi – cretinii perfecti – au cotizat din banii publici!)… reprezinta tampenia suprema!
  Paandelica… las-o prostule cum a cazut, ca altfel ti-o mazileste Ciolak (ciungul!) pe Mimoza vietii tale! – intre ea, tine si tot neamul vostru de manglitori, Ciolak-ul il va alege pe Patriarh!

  • cu un avorton ca tine care suge ciolacul

 5. Budeanca și-a întrerupt sejurul într-un resort destinat bogătașilor, după spusele lui Ciutacu, pentru a lămuri populimea cum stă cu scandalul momentului. Prietena ei, Gabi Firea este Fecioara Maria neprihănita și imaculata. Jură pe ce vrea ea, Dana, și bagă mâna-n foc și dă și-n ghioc.
  Haoleu. Dar s-a supărat Dana pe BOR. Că BOR a adus AUR în Parlament și că sunt mii de azile de bătrâni și bătrâne, seniori sau bunei cum le spune Budă i, în custodia BOR. Mii de azile.
  Budeanca are dreptate și cu AUR și cu azilele patronate de BOR. Le știe femeia. Nu există localitate mai răsărită în care un preot să nu aibă un astfel de azil. Și ce mai curg banii prin buzunarul lui taica popa! Curg, doar că trebuie să verse și în buzunarele episcopului care-i trimite grabnic prin curier special la ăla de-i zic tot ei Marele Alb. O să aflăm în curând ce-i curierul în BOR – omul în negru care transportă banii cu sacoșa la București.
  Să nu uităm și că în toate azilele astea ale groazei este detașat câte un preot duhovnic care le face câte-o sfeștanie seniorilor ca să le sară demonii din cap, după cum zicea Patriarhul, citat copios zilele acestea de mass media schizofrenică. Că demonii din de-alde Firea și Pandele nu se scot cu una cu două, ci cu mult post și rugăciune fierbinte făcută doar de preamăritul Patriarh. Deh, sumele vehiculate sunt enorme, pe măsura demonilor.

  • posedatule? Vezi bani si unde nu-s si ii ravnesti.

   • Da. La Patriarhie banii se volatilizează mai tare decât White Spirit. Cât despre Duhul Sfânt … poate ne prezintă un discurs familia Firea – Pandele. Asta-i ordinea corectă fiindcă Firea e șeful iar Pandele e cu basmaua pe cap.

    • Mafoameo! Esti din raspopitii de la „biserica pirat”, cu gandul si cu ochii numai la bani. Jegule murdar.

     • Normal ca toata lumea vrea bani, din moment ce Preafericitul ii aduna cu sacii. Ce-o face cu ei, numai Maica Domnului poate sa stie. Taina mare. Procurorii zic ca acolo e Uciga-l toaca si nu se apropie sa faca cercetari. Unii zic ca-i spalare de parai cu mir si Duh Sfant.

    • Paraii in saci sunt domeniul tau, spurcaciune clevetitoare si uratoare.
     Iar Uciga-l toaca, spurcatorul a celor sfinte, esti chiar tu, degeaba vorbesti ca de un strain. Esti intunericul spurcat iesit la diversiune.

 6. Vorbeste pandele, vinovatul nr. 1, care desi conduce Voluntariul de cand lumea si pamantul, nu stia nimic din ceea ce se intampla in parohia lui? Asta sa i-o spuna lui Mutu. El, nevasta si cumnata sunt bagati pana in crestet in aceasta mocirla. Niste nesimtiti cu Dumnezeu pe buze si cu diavolul in suflet.

 7. Dana Budeanu a divulgat preocuparea privind candidatura lui Firea la prezidențiale. Firea contra Simion era o variantă agreată de sistem. Șoșoacă pe turnantă s-ar putea să refacă clasamentul. Poza asta te duce cu gândul la feminism, ceea ce repugnă credincioșilor din BOR care-și scurg umorile pe aici! https://www.comisarul.ro/articol/cine-o-fi-facut-poza-asta-firea_1495745.html

  • Jegule imputit cu bale la creieri!

   • Nu știam că Hristos sau popii te educă să utilizezi astfel de cuvinte alese.

    • Si pizda ma-tii m-a educat si am aflat astfel ca ea a fatat numai avortoni conceputi prin boscheti. Hai Sictir, Satana.

    • N-ai decat ura pe Hristos si pe Biserica, posedatule!

    • lepadătură de la faţa lui Dumnezeu!

     • Gata, ti-ai pierdut mantuirea. S-a lepadat Hristos de tine.

     • nici cu Hristos, ci doar cu intunericul!

  • Eu nu mi-as lua sursele din UM-urile de propaganda securistoida „da dreapta” tip comisarul sau UM digi24.

 8. .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998