CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Florian Coldea și cuibul de vipere din România

0 comentarii / 1281 vizualizări / 16 iunie 2024

Să fim cinstiți: dacă în urmă cu două trei săptămâni am fi fost bombardați cu informațiile disponibile acum, am fi crezut, pe bună dreptate, că suntem victimele unei teribile intoxicări. Cum să-ți poți imagina că un general cu patru stele, aflat la butoanele celui mai important serviciu secret al țării, colaborator apropiat al serviciilor de informații ale statelor UE și NATO, a fost în realitate un borfaș de talie mare, în plan național și internațional? Fix animalul de pradă pus de un președinte al României să păzească turma de oi. Ceea ce aflăm este de-a dreptul halucinant!
Încet-încet, pe măsură ce s-au derulat dezvăluirile care ne-au fost administrate sub forma unor injecții de către jurnalista Anca Alexandrescu, am asimilat o realitate cruntă. Un personaj care a fost cocoțat în vârful unui sistem, plătit la greu din bani publici, beneficiar al tuturor onorurilor posibile, a acționat împotriva intereselor statului român. Împotriva propriilor cetățeni. A distrus judecători și procurori, pe care în prealabil i-a monitorizat, i-a șantajat, iar apoi i-a instruit în școlile SRI după care, cu ajutorul acestora și în parteneriat cu Laura Codruța Kovesi, cocoțată acum la vârful Parchetului European, a decimat la propriu și nu la figurat clasa politică și clasa oamenilor de afaceri, sub pretextul că face loc intereselor de tip euroatlantic. Și ce aflăm acum? Că în realitate Florian Coldea a fost și este un gangster. De talie internațională. Care, aparent, dar doar aparent, a susținut interesele partenerilor noștri euroatlantici în detrimentul intereselor clasei politice și clasei de afaceri din România. Dar i-a înșelat pe toți. Și pe noi, și pe ei. Ultimele dezvăluiri venite de la Tirana sunt de-a dreptul halucinante. Florian Coldea, în parteneriat cu gruparea de crimă organizată pe care a inițiat-o, și-a extins activitățile infracționale în plan internațional. Până hăt departe. Până la cartelul mexican Sinaloa, specializat în traficul de cocaină. Cocaina adusă din Mexic, până să ajungă în România, care și din cauza acestui Coldea a devenit o țară de consum, a trecut, făcând ravagii umane, financiare și politice, prin Albania. Zilele trecute, presa internațională a explodat. Atunci când fostul premier al Albaniei Sari Berisha, aflat în prezent în arest la domiciliu, de la balconul casei sale, de parcă ar fi fost Julieta, a rostit un discurs referitor la cine credeți? Fix la generalul cu patru stele Florian Coldea, care, în 2023, a ajuns consilier extern pentru securitate al actualului prim-ministru albanez Edi Rama. Și care, în această calitate, a amenajat magistrala de cocaină din Columbia, tranzitând Albania și având drept una dintre principalele destinații România.
Nu suntem în domeniul unui science fiction politic. Totul este cât se poate de real. Totul s-a petrecut sub ochii „vigilenți” ai autorităților de la București. Și, culmea, și sub ochii FBI. Până când, în urma unor lupte intestine din măruntaiele acestei instituții americane, jocurile lui Florian Coldea au fost stricate. Și zarurile au fost aruncate. Și ancheta împotriva sa a fost declanșată nu de la București, ci de la Washington. Și ca nebunia să fie totală, vă mai informez că din faimoasa „Rețea albanezul” făcea parte și Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL și președinte al Consiliului Județean Prahova. Aceste senzaționale informații ne sunt servite pe tavă, seară de seară, de neobosita jurnalistă Anca Alexandrescu. Care s-a conectat – și bine a făcut – la o întreagă rețea internațională de investigații.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998