CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Florin Popescu in pas de voie

0 comentarii / 2044 vizualizări / 13 mai 2014

Deputatul, pana de curand apartinand Partidului Miscarea Populara, ramane cu imunitate. Pana una-alta. Domnul Florin Popescu, fiindca nu a existat un cvorum in Parlament, se bucura in continuare de imunitate. Adica nu poate fi arestat sau perchezitionat. Ceea ce nu-i impiedica catusi de putin pe procurori sa-si finalizeze ancheta. Si sa intocmeasca un rechizitoriu. La randul sau, deputatul Florin Popescu ii poate pofti politicos sa-si execute perchezitiile planificate. Nimic nu-l impiedica pe deputat sa inlesneasca ancheta facuta de procurorii DNA. Se poate spune ca majoritatea din Camera Deputatilor a construit un zid de protectie in jurul acestui baron basist?

Pentru a nu lasa loc niciunui dubiu in ceea ce priveste pozitia mea, voi face cateva precizari. Prima este ca am candidat in acelasi colegiu, Targoviste, cu domnul Florin Popescu. Eu pentru Senat, domnia sa pentru Camera Deputatilor. A avut loc, cum era si firesc, o confruntare politica. In cursul careia eu am incercat sa fac cateva demonstratii privind abuzurile si ilegalitatile savarsite de acesta in anii in care a fost presedinte al Consiliului Judetean si unul dintre cei mai vajnici colaboratori ai doamnei Elena Udrea. La randul sau, domnul Florin Popescu m-a atacat. Incercand sa loveasca in familia mea. Acuzandu-ma de fapte incredibile. De la pedofilie, la homosexualitate, trafic de stupefiante si trafic de minori. Nu mai insist. Eu am castigat alegerile cu votul cetatenilor, iar domnul Florin Popescu, marele basist, cu ajutorul redistibuirii. Printr-un artificiu. Nu am, prin urmare, nici cel mai mic motiv sa-l simpatizez pe acest individ. Dar atitudinea mea subiectiva este una si tentativa mea de a judeca in mod obiectiv situatia unui om este alta.

Eu nu ma substitui niciodata justitiei. Si nici macar procurorilor care, din punctul meu de vedere, sunt avocati ai statului si nu parte a justitiei. Atata timp cat scrie in lege, e dreptul lor sa aresteze pe cine vor, cand vor chiar si in dispret fata de ideea de libertate si de principiile vizand drepturile omului. In acelasi fel, ei pot solicita, pentru ca legea este stramba si le permite acest lucru, la cativa ani de la savarsirea prezumtivelor fapte, arestrea unei persoane.

Faptul ca eu unul nu vad cum ar contribui, la o distanta de doi ani, arestarea unei persoane la protejarea probelor sau a societatii pe care domnul Florin Popescu cel mult a furat-o, dar nu i-a pus totusi cutitul in gat, din partea mea procurorii nu au decat sa ceara Camerei Deputatilor, in plina campanie electorala, sa se intruneasca pentru a vota ridicarea imunitatii acestuia. Numai ca, iata, la fel cum procurorii sunt liberi sa faca aproape tot ce vor, si parlamentarii pot sa raspunda sau sa nu raspunda prezent la o asemenea solicitare. La fel cum DNA este in drept sa ceara, si Paralmentul este in drept sa nu ofere.

Pe de alta parte, de cate ori a fost vorba de altcineva, domnul deputat Florin Popescu a clamat, in mod galagios si insistent, ideea ca procurorii trebuie lasati „sa-si faca treaba”. Pai ce il impiedica astazi pe domnul Florin Popescu sa-i ajute pe procurorii DNA, pentru a nu mai chinui Camera Deputatilor? Ce il impiedica sa le deschida larg portile resedintei sale sau ale resedintelor sale si sa-i pofteasca sa faca percezitie? Ce il impiedica sa anunte ca, de bunavoie, ramane in arest la domiciliu? Si ca se va duce, de cate ori este solicitat, la DNA?

Daca exista o solutie atat de simpla de a evita spectacolul mediatic, de ce nu a fost ea utilizata? Atat de catre procurorii DNA, cat si de catre domnul deputat Florin Popescu. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998