CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Florin Roman pleaca din guvern si ameninta cu instanta. Chiar ar putea ajunge acolo

6 comentarii / 3056 vizualizări / 15 decembrie 2021

Ministrul Cercetării, liberalul Florin Roman, a demisionat azi din guvern în urma scandalurilor privind falsurile din CV-ul său. În mesajul de adio, el îl amenință pe Dacian Cioloș cu instanța. Culmea e că Roman are toate șansele să ajungă în instanță, dar nu una civilă, ci penală, și fără Cioloș.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau că acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără că o instanța sau comisie să dea un verdict”, a spus azi Florin Roman.

S-ar putea ca necazurile lui Roman să fie nu la final, ci abia la început, însă.

Ziarul ”Libertatea”, care a dezvăluit falsurile din CV-ul său, începînd cu volumul inexistent, a aruncat adevărata bombă abia azi: fostul ministru a pretins în fals că ar fi absolvit universitatea Babeș-Bolyai, cea mai prestigioasă din România, iar dezmințirea a venit chiar de la rectorul instituției. Totodată, universitatea Athenaeum a făcut o corecție, anunțînd că Roman a obținut diploma nu în 2011, ci în 2010.
Tot ”Libertatea” relevă că politicianul studiase în anii 90 la un colegiu universitar neacreditat, netrecut în CV, anume Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, care nu este, oricum, echivalentul unei facultăți.

În lumina acestor informații confirmate, rezultă că prima diplomă universitară autentică a fostului ministru e cea obținută în 2010, la vîrsta de 36 de ani. Cursurile absolvite în 2006 la The Open University – CODECS Bucureşti, Management Performant, trecute în CV, nu reprezintă – important de precizat – studii universitare, ci doar o anume calificare recunoscută de stat.

Pînă în 2010, însă, cînd și-a luat prima diplomă, Florin Roman a derulat mai multe activități care ar cam fi presupus studii universitare. În primul rînd cursurile Colegiului Național de Apărare, care sunt strict post-universitare, declarate de Roman ca fiind finalizate în 2006.

Apoi, angajat al ANRE, membru al Consiliilor de administrație ale Eon Distribuție, CEC, Electrica Serv, Automobile România, Eximbank, Daewoo ori Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, la unul dintre acestea deținînd chiar funcția de președinte.
La vremea deținerii acestor funcții, Florin Roman nu avea la bază decît cursurile non-universitare de la CODECS și dubiosul colegiu muzeologic. Să nu fi existat la niciuna dintre aceste funcții condiția unei diplome universitare?

Cum a reușit el să se cocoațe în posturi înalte, mai ales la stat, fără diplomă de studii – deși a pretins în permanență în acele vremuri că are diplomă de la Babeș Bolyai obținută în 1996 – rămîne un mister.
Pe care s-ar putea să-l deslușească procurorii, cît de curînd.

Nu sunt, bunăoară, decît cîteva luni de cînd numai pentru vina de a fi candidat în alegeri cu un CV fals în care apărea o facultate neabsolvită de fapt, primarul Brașovului, Allen Coliban, s-a ales cu plîngere penală pentru fals în declarații, falsificarea documentelor electorale și uz de fals. Tot cu un CV fals în care decarta Politehnica bucureșteană a obținut acum cîțiva ani Marius Cărășol postul de director al Transelectrica și s-a ales cu o condamnare definitivă de doi ani și opt luni.
Și tot cu un CV fals cu o facultate neurmată a candidat Florin Roman de trei ori, pentru Consiliul Județean Alba și pentru Camera Deputaților, în 2016 și 2020. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Un escroc, un exemplu tipic de arendas (Arendasul român de Caragiale) și ciocoi, „clanța mare, tupeu, plin de el…

  2. La pușcărie! Cu escrocul de Florin Roman și analfabetul de Citu, PNL modernizeaza Romania. Si când ,,nu mai sunt bani de pensii și salarii” nu e vorba de politicienii catastrofali care au condus Romania. Ci de banii ,,prea multi” pe care ii primește nu știu ce amarat de handicapat sau nea Gheorghe care a lucrat la CAP. Huo!

  3. In afara de d-nul acesta, mai sunt si alte cateva exemple asupra carora totusi Cioloș nu a răbufnit: de ex. madamme Koveși. Plagiat, fara grad profesional si cine stie ce altceva.

  4. „Minciuna sta cu regele la masa ! „, va spune ceva ? In rest doar vorbe insirate pe forum .

  5. Cu flegme tupeiste și penale ca derbedeul asta, johannis, ciuca, cîțu, voiculescu & șleahta, Romania viitor de K…T are…

  6. Un bou mai puțin …
    O nevertebrata pe post de politician liberal….Un individ infect moralmente….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998