CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Fost cap al armatei, intrebare-cheie pentru SRI: Sunt corporatiile petroliere straine amenintari la siguranta nationala?

10 comentarii / 3786 vizualizări / 18 martie 2022

Fostul comandant al forțelor armate române, totodată și fost director al contraspionajului în SRI, l-am numit pe generalul Mircia Chelaru, deputat independent, solicită oficial SRI să spună în ce măsură ”activitatea grupurilor petroliere active la nivel național și rețeaua de distribuție și comercializare a carburanților constituie o vulnerabilitate națională ca sursă de riscuri severe?”.

”În România, comercializarea carburanților este gestionată de întreprinderi cu capital preponderent supranațional, care operează pe teritoriul național, cum ar fi OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL, Gazprom și SOCAR. Pe piață sunt prezenți și alți agenți economici neintegrați vertical, la nivel local sau regional, cu una sau mai multe stații de distribuție carburanți (așa numiții „benzinari independenți”), de regulă în parteneriate cu aceleași organizații.
De asemenea, aceste grupuri petroliere, active în Romania, au înființat Asociația Română a Petrolului (OMV Petrom, Rompetrol, MOL și Gazprom), care dețin împreună circa 70-80% din piața națională a carburanților, constituindu-se într-un cartel informal și ilicit” afirmă deputatul într-o interpelare parlamentară.

”Având în vedere complexitatea politicilor pe care statul român le aplică în domeniul energiei, care presupun extemalizarea unor funcții ale statului român către aceste grupuri petroliere, este necesară cunoașterea vulnerabilităților și riscurilor din punct de vedere al apărării naționale, a ordinii publice și al siguranței naționale” spune deputatul.

El mai precizează că scopul interpelării parlamentare este ”Emiterea de către Parlamentul și Guvemul României a unui act normativ prin care să se stabilească modul de acțiune și operare a politicilor energetice, astfel încât să fie prevenit riscul de funcționare a companiilor petroliere, în detrimentul interesului național”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. reformulam intrebarea:
  -Sunt corporatiile straine amenintari la siguranta nationala?
  (straine de mine,
  straine de tine).

 2. Sunt jalnici pensionarii astia militari. Sintagma SIGURANTA NATIONALA a fost inlocuita cu SECURITATEA NATIONALA prin prevederile art.29 din Legea nr.255/2013. Prudentul Mircia Chelaru putea s-o spuna pe direct ca Romania este o colonie. SRI nu-i va da decat un raspuns in doi peri.

 3. Îl anunț pe această cale, pe dl. general că „instituția” despre care vorbește, este de mai mulți ani în slujba unor puteri străine care fac jocurile in Romania.

  • ..tocmai! E un moment prielnic sa ne luam calu’ indarat. Sa nu fim cacaciosi! Ce o sa faca, o sa ne certe guvernatoru, kwj?

 4. Tot de la armata: Ca sa ai cat de cat siguranta statului, trebuie sa detii controlul in minim 50% din tot ce inseamna resurse, energie, sanatate, . Sa ai intitutii care chiar functioneaza, sa ai educatie si profesionisti. Aceste lucruri au disparut din Romania. S-a distrus tot , dar absolut tot. Armata, politie, justitie, institutii, nu mai este nimic care sa functioneze. Despre ce vorbim Asistentii medicali se formau in Liceele sanitare si mancau pe paine notiuni de medicina, acum se fac la postliceale in 3 luni si uneori fara prezenta.

  • Confirm. Am cunoscut in febr. anul trecut o d-ra care urma o scoala de „asistente” la FF…m-am speriat ce continea manualul de dermato pe care il „studia”… in spital te omoara dr. prosti, asistentele si infirmierele proaste, in afara de bacterii…

 5. @Militaru – Neamul Romanesc
  -sa spui „colonie”
  INSEAMNA SA RECUNOSTI,
  SA-TI RECUNOSTI STATUTUL DE SCLAV,;
  tu esti doar posedat de diavoli.

  • @Maxtor O sa-ti raspund in registrul religios cu posedarile de diavoli. Dar tu cand te declari ROBUL lui Dumnezeu nu recunosti ca esti SCLAV? Nu poti fi decat rob al Satanei sau fiu al lui Dumnezeu.
   Statul roman a fost captat la cel mai inalt nivel de forte alogene. SRI nu mai lucreaza de mult pentru interesele romanilor ci este doar o divizie a CIA.

   • Subscriu! Vreau sa atrag atentia ca toti suntem robi si fii lui Dumnezeu. Cei care se fac robi ai satanei sunt sclavi iar cei care se fac robi ai lui Dumnezeu sunt fiii Sai.

    <> Psalmul 81,6

    Sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=81&id=65

 6. de ce nu ne realizam independenta energetica punandu-l pe arahat sa extraga_gazele din muniz cu gura pe usa din spate ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998