CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Fost cap al serviciilor dezvaluie originea statului-paralel: CSAT l-a creat

13 comentarii / 7371 vizualizări / 5 februarie 2022

Bazele statului-paralel din România au fost puse în interiorul celei mai importante instituții din domeniul siguranței naționale și al apărării, una care ar fi trebuit să vegheze, între altele, exact asupra legalității activității serviciilor secrete: Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Dezvăluirea aparține fostulul șef al SIE, gen.(r) Silviu Predoiu, într-un interviu la Radio Guerrilla, care mai face o afirmație-șoc, conform căreia ceea ce unii numesc stat-paralel este, de fapt, chiar statul, pur și simplu.

CSAT: 12 ani de ilegalitati la virful statului

”Atunci cînd noi vorbim de statul-paralel ne gîndim exact la șeful statului, la șeful Parchetului General, la directorul SRI, la prim-adjunctul directorului SRI și putem să continuăm cu numirile. Dumnealor chiar erau statul, nu erau statul-paralel, discuțiile nu erau în afara cadrului legal, discuțiile erau în cabinetul șefului statului, în cabinetul directorului SRI, erau în sala CSAT. Statul-paralel este o expresie nu a puterii celor despre care vorbeam, ci a slăbiciunii celorlalți. Iar el a plecat de la o aparență de legalitate: în CSAT s-a generalizat, înainte de statul-paralel, sistemul juridic paralel, definit de hotărîrile CSAT.
Și a durat aproape 12 ani pînă a spus cineva: ”Dom’le, hotărîrile CSAT nu sunt legale, ele nu pot să adauge legii…Hotărîrile CSAT sunt ultimele într-o ierarhie a valorii hotărîrilor legale. Am fost în CSAT și știu foarte bine ce spun și știu foarte bine și ce am spus acolo, nu intru în detalii. Deci stat-paralel ar fi fost doar dacă ar fi fost vorba de alții. De fapt a fost chiar statul, și el era măsura slăbiciunii celorlalți… Mă refer la faptul că s-a creat un cadru juridic paralel, dar nu trebuie să uităm că din CSAT au făcut parte toți miniștrii Justiției, succesiv, care au avizat asta. De ce s-ar fi îndoit un locotenent de la SRI, să spunem, de legalitatea unui ordin, cînd el era dat, se spunea, în baza Hotărîrii CSAT, iar el știa că în CSAT este președintele, este prim-ministrul, viceprim-ministrul, este directorul lui și este ministrul Justiției?” a spus Predoiu, în dialogul cu Liviu Mihaiu.

În urmă cu patru ani, într-un interviu, generalul Predoiu avea o cu totul altă viziune asupra subiectului ”statul-paralel”, despre care afirma că e o invenție a politicienilor menită doar să le ascundă incompetența. Acum, iată, același Predoiu nu doar îi recunoaște existența, dar explică pînă și modul în care el a fost pus pe picioare.

Black Cube a fost creat de actori politici care aveau probleme cu Kovesi

O altă afirmație interesantă a fostului spion-șef ține de originea scandalului Black Cube: cine l-a orchestrat și de ce.

”A fost o prostie și o naivitate uriașă.

Existau actori politici care aveau o problemă cu un personaj din justiție, cu doamna Kovesi.

În loc să și le rezolve așa cum trebuia, pe cale publică, pe calea Justiției, în parlament, vorbind de competențele instituției, dacă se încalcă sau nu și așa mai departe, au mers tot pe calea complicată a amestecului serviciilor (străine n.n.)… cum e la noi, ”dacă vine de afară e mult mai bun”. Aceste căi sunt sortite eșecului întotdeauna, vă garantez, sunt ca și consilierii străini pentru alegeri. Ați văzut pe cineva cu consilieri străini, tot de unde era Black Cube, care a cîștigat vreo alegere? Toți au dat-o în bară” a conchis Predoiu, fără a dezvălui și cine au fost actorii politici interesați de debarcarea Laurei Kovesi. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Statul paralel este format din structuri birocratice cu profil interlop, nealese prin vot direct, dar care ii controleaza pe alesii prin vot direct. CSAT are autonomie fata de statul paralel? Totala, daca e sa ne luam dupa Predoiu. Deloc, daca ne gandim ca Petrov a fost seful CSAT vreme de un deceniu. Oare statul paralel o avea vreo influenta asupra ,,slabiciunii celorlalti”, aia care au tacut 12 ani inainte sa observe matrapazlacurile CSAT? Niciuna, evident. ,,Slabiciunea celorlalti” a coborat din cer.

 2. Vă dați seama că domnul Silviu Predoiu, nu are curaj să rostească naționalitatea celor care au fost consilieri ai unor demnitari români: evrei din Israel. Frica de nu fi acuzați de antisemitism a atins cote proxistice. Oare ce urmează?

 3. „E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”
  Aceste „dezvăluiri” sunt fumate de mult …
  Nu ne spune nimic nou…
  Mai ales ce a făcut pt a opri acest derapaj…
  O ne spună că era sub jurământ..Acum nu mai este!?
  Eu l- as lipsi de pensie pe durata unor verificări…
  Glumesc desigur…

 4. Astea sunt perdea de fum pentru necunoscătorii care nu știu cum sunt organizate serviciile. Cu ce se ocupau la acel moment direcția de apărare a constituției, direcția juridică a SRI , contraspionajul???? A spune că toți se bazau doar pe girarea ministrului justiției prezent în csat a legalității hotărârilor și ordinelor de acolo e pentru naivi, din ciclul „Cum să ne băgăm sub preș mizeria care am comis-o”

 5. DACA PANA SI GEN. CIUCA, MILITAR FIIND SI SUB JURAMANT FATA DE TARA SI-A LUAT CONSILIERI DE LA TEL AVIV, CAT DE PUTREDA E COLOANA VERTEBRALA LA CONDUCATORII TARII? ARE DUMNEZEU GRIJA SA SPULBERE TOTI TRADATORII…SI-AU FACUT O VOCATIE OLTENII DIN A FI TRADATORI DE NEAM SI TARA…AIA DE PE LANGA DABULENI CEL MAI ABITIR….DELOC CRESTINI, DELOC ROMANI…

 6. […] Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), generalul (r) Silviu Predoiu, a spus că bazele așa-zisului stat paralel sau stat profund, s-au pus într-o instituție fundamentală pentru apărarea națională și a statului de drept: Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT), informează Inpolitics. […]

 7. “În urmă cu patru ani, într-un interviu, generalul Predoiu avea o cu totul altă viziune asupra subiectului ”statul-paralel”, despre care afirma că e o invenție a politicienilor menită doar să le ascundă incompetența”.
  De fapt nu prea se contrazice generalu. Statul paralel nu exista(este o inventie), este chiar statul. Deci unde este contradictia. Atunci a spus numai jumatate de adevar!

  • Statul paralel este tocmai SRI care a folosit CSAT-ul drept paravan pentru ocolirea Parlamentului.

   CSAT-ul nu e statul, ci o adunătură de puțe mici șantajabile, la cheremul SRI.

 8. & Dacă lui Traian Băsescu i-au făcut statuetă la Cotroceni, cu care să stea paralel Iohannis, astfel încât statul de drept al lui Iohannis, de la Co_troceni, să fie paralel cu statueta lui Traian Băsescu, ?

 9. & Manneken Pis , ?

 10. Prea intelligentul Predoiu a uitat să precizeze un lucru esenţial.
  În statul eşuat Securistan, asta înseamnă CSAT:
  C = criminali
  S = securişti
  A = analfabeţi funcţionali
  T = trădători de neam şi de ţară.

 11. […] Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), generalul (r) Silviu Predoiu, a spus că bazele așa-zisului stat paralel sau stat profund, s-au pus într-o instituție fundamentală pentru apărarea națională și a statului de drept: Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT), informează Inpolitics. […]

 12. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998