CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Fost cap al SIE despre decaderea Romaniei in ochii aliatilor: ”Nu ne mai consulta nimeni, pentru ca nu mai existam”

24 comentarii / 6569 vizualizări / 8 iunie 2022

Epoca în care România era considerată un reper în regiune pentru partenerii occidentali și consultată în marile manevre geopolitice a apus de ani bun. Afirmația amară aparține fostului șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, care pune verdictul dur: ”Noi nu mai existăm”.

În contextul invaziei din Ucraina, fostul cap al spionajului spune, la Marius Tucă Show, că ”România ar trebui să se implice mai mult, trebuia s-o facă demult, la nivel regional. Dar nu poți să-ți câștigi credibilitatea, hodoronc-tronc, acum. Noi am pierdut ani de zile.
Au fost niște ani în care nicio evoluție în zonă nu se desfășura fără să fie consultată România. Despre revoluția portocalie din Ucraina, despre evoluțiile din Moldova…

Eram consultați pentru că eram considerați cineva care se pricepe și înțelege mai bine decât partenerii occidentali, cultura, specificitățile, accesul la informații și așa mai departe. Nu ne mai consultă nimeni. Pentru că nu mai existăm.

Mai zice câte un domn că România probabil că ar trebui să se implice în ce se întâmplă în Ucraina. Nu avem credibilitatea pentru a ne implica, decât dacă scoatem din mânecă vreo super soluție la care nu s-a gândit nimeni. Chiar nu-mi trece nimic prin cap. Dar altfel, nu avem credibilitatea pentru a ne implica vreun fel sau altul” afirmă Predoiu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. romania este o colonie imputita, locul 2 pe glob dupa Siria la rata emigrarii, o clepto-prostocratie cu conditii de viata subumane, judete intregi se aflau la standarde de secol 20 si acum se afla in secolul 2, fara lumina, electricitate, servicii medicale, educatie, locuri de munca, agricultura, romanii de acolo au plecat majoritatea, pamantul este NENOROCIT de deseurile toxice pitite ilegal aici, se scurge otrava in apa, mor oamenii si animalele constant, nu se face nimic, NICIO TARA DIN LUME in istorie nu si-a pierdut prin emigratie aproape 50% din populatia activa cum am facut-o noi in „libertate, capitalism si democratie”

  o colonie odioasa si un stat ocupat, asta este rrrumanistan

 2. Ba, mai mult: «dacă nu ai un plan al tău, te vor include alții în planurile lor» – cum zice o vorbă.
  … Și iarăși ne vom „văicări”, ce „răi e unii” și cum ne-a mai nedreptățit pe noi istoria (etc.)
  P.S. Ce-i pasă „gherțoiului” de la cine vin ogrinjii ce i se aruncă sub nas.

  • …decat despre cum esti tu, de fapt, aruncand asta asupra celorlalti. Si asta nu-i totuna!

 3. …decat despre cum esti tu, de fapt, aruncand asta asupra celorlalti. Si asta nu-i totuna!

 4. pentru generalul SIE se potrivesc versurile lui Mihai Eminescu: E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune. S-a trezit și el să vorbească. România a fost adusă în această stare chiar de specimene ca domnia sa. Dramatic este că noi lichele se ridică fruntea partidelor și vor să pună laba pe putere.

  • Diversionistule nu te mai da „gheorghe pe stil nou“ (care e nik-ul altuia), pentre a semăna învrăjbire, Vasilică Militaru (aka „Asociaţia Neamului Românesc“) ai terminat de denigrat Biserica Ortodoxă Română şi AUR şi ai trecut la alţii. Eşti o panaramă, ca atunci când în 2020, la Poaina Teiului, sub misiune pe lângă mânăstirile Petru Vodă şi Paltin, la vânătoare de „legionari“, tu, ca preşedinte la „Asociaţia Neamul Românesc“ îndemnai la votarea ca primar a candidatului Pro România, infractorul Paul Enache (viceprimar atunci, fost membru ALDE), condamnat pentru viol şi cu alte dosare penale, patron al unei firme ce defrişa pădurile din Neamţ şi din judeţele vecine (Enache era cercetat penal pentru tăierea ilegală a peste 165 de mii de metrii cubi de masă lemnoasă) şi emitent de bilete la ordin fără acoperire bănească bancară.
   Acum Pro România (Victor Ponta) vrea să fie în zona naţional-suveranistă, în locul AUR, şi tu Vasilică te-ai angajat să denigrezi orice „concurenţă“!
   https://www.incorectpolitic.com/falsul-patriot-victor-ponta-e-scos-pe-teren-din-nou-de-sistem-familia-lui-victor-ponta-a-facut-afaceri-pe-bani-publici-cu-freedom-house-ul-dirijat-de-cia-si-condus-la-noi-de-sorosista-cristina-guset/

  • Deşi atacă pe aici furând nik-ul altcuiva („gheorghe pe stil nou”), Vasilică Militaru (Pro România şi USR, mai nou) e împotriva oricăror naţionalişti sau patrioţi.
   Circulă fotografii preluate de pe conturile lor FB (pe care mai recent le-au ascuns) cu Vasilică şi Luminiţa Militaru (preşedintele şi secretarul Asociaţiei Neamul Românesc, ei fiind „asociaţia“) îndemnând pentru votarea partidului lui Victor Ponta în 2020, la alegerile parlamentare şi la locale. La ei, la Bacău, Pro România colaborează cu USR, ambele fiind susţinute de soţii Militaru cu postările lor diversioniste.

   Nevastă-ta, „coana preoteasă“ Luminiţa, l-a curtat/atacat şi pe Ninel Peia în 13 februarie 2018: „Domnule Președinte al Partidului Neamul Românesc vă rog să-mi trimiteți pe Mesaje o adresă de email sau un nr. de telefon pentru a lua legătura. Dorește să dialogheze cu dumneavoastră Președintele Asociației Neamul Românesc, Militaru Vasilică.“ Se pare că voia să pretindă drepturi asupra denumirii de „Neamul Românesc“ (cum a mai făcut-o, susţinând că, deţinând asociaţia, el este cel care are dreptul să vorbească în mumele „Nemului Românesc“), ca şi când e marca lui înregistrată. Voia să obţină ceva.
   Ninel Peia i-a răspuns Luminiţei Militaru cu un formular de înscriere în Partidul Neamul Românesc. Ce era să facă Peia, dacă avea afişat şi emailul şi telefonul, dar ei i le cereau public ca să vorbească cu el?
   După care Vasilică Militaru a început cu mesajele de ură la adresa majorităţii celor din „tabăra naţionaliştilor“. Astfel, el zicea:
   „Eu tocmai am ieșit din groapa de la Petru Vodă. Aviz amatorilor!!! Vor fi demascați toți șmenarii care se declară patrioți și apărători ai Neamului Românesc. La acest moment tabăra naționaliștilor este invadată de etnici care se dau cu pumnul în piept că sunt români. Lista începe cu [Diana] Șoșoacă, [Ninel] Peia, Lazarus, [George] Simion și [Claudiu]Târziu“ (aici: https://ioncoja.ro/inca-un-raspuns-la-vasilica-militaru/)
   Acum avansează şi, sub o acoperire de prost (fiind uşor de „citit”), îl atacă şi pe generalul Silviu Predoiu.

   • https://postimg.cc/8jrWmKL9
    Vasilica este in foto cu „Lumina Militaru”, cum isi zice consoarta, caci si ‘mneaei se pretinde o lumina spirituala.

    • Paul Enache, pe care Vasilică Militaru îl susţinea public să fie votat primar al comunei Poaina Teiului drept candidat al Pro România (cf. foto / poster de mai sus), la alegerile locale din 2020, era deja un notoriu infractor (fost membru ALDE, în 2016, şi viceprimar permanent conflictual, dar prieten cu Vasilică), condamnat pentru viol şi cu alte dosare penale, patron al unei firme ce defrişa abuziv pădurile din Neamţ şi din judeţele vecine (Enache fiind cercetat penal pentru tăierea ilegală a peste 165 de mii de metrii cubi de masă lemnoasă) şi emitent de bilete la ordin fără acoperire bănească bancară, plus furt auto.
     În comuna Poaina Teiului, unde are Militaru o casă, sunt şi mânăstirile Petru Vodă şi Paltin (de măicuţe), terorizate de Vasilică Militaru cu permanentele lui intrigi şi calomnii.

   • Duşmanul Bisericii a făcut şi propagandă politică, partidului ce voia în România cea mai mare moschee din Europa, partidul lui Victoraş Ponta. Iată-l (tot cu Lumina Militaru) îndemnând votarea Pro România la finele lui 2020:
    https://i.postimg.cc/nhM1LT9v/Militaru-Pro-Romania-2.jpg
    Nu degeaba a postat el în 2018 că:
    „Vasile Militaru a aflat adevărata credință: ISLAMUL. Transmit tuturor creștinilor ortodocși un călduros: ALLAHU AKBAR. Călugării din Petru Vodă îl vor afla pe adevăratul Dumnezeu: ALLAH slăvitul.“
    (articolul „MILITARU VASILE a trecut la ISLAM“, pe OrtdoxInfo).
    Ca şi partidul său, ProRomânia, şi Militaru a sabotat în acelaşi an (2018) Referendumul pe Familie şi tot timpul a atacat inverşunat Biserica Ortodoxă.

 5. Sa fim sinceri politica românească e un eșec. Un sistem electoral prost făcut, o constituție și un model de stat anapoda, care nu produc elite din rândul cărora să apară oameni de stat. Politica statului e făcută de ageamii fara vocație gen Iohannis și alții. Am fost luați de guler și băgați în NATO și UE și ne fudulim deși nu avem niciun merit. Nu poți băga mizeria sub pres pentru a ascunde la nesfârșit adevărul. Într-o zi buba se va sparge și nimeni nu știe ce se va întâmpla atunci. Între timp umplem burțile și populam turistic Grecia, până când ?

 6. Da.Voi, securistii comunisto/mafioto/basisto/iohannisti nu mai existati si odata cu voi nu mai exista nici Romania democratica la care au visat mii de romani.Voi ghertosii SIE cei care ati distrus Romania nu mai existati dar consecintele faptelor voastre antiromanesti au facut ca Romania sa fie dispretuita mondial.

  • Nimic n-ai zis coerent. A ieşit o bălmăjeală contradictorie din tine! Eşti Sisi? Eşti bine cu capul. Îi iubeşti sau îi înjuri, că le-ai scos pe amândouă?

   • Nu am pretentia sa inteleaga oricare animalizat . M-am adresat direct securistului Predoiu Silviu.Restul e prea complicat pemtru mintea unui marlan animalizat. Voi distrugeti tara acceptandu-i pe cei de teapa lui Predoiu .

    • Ma idiotule, tu il cunosti personal pe SIlviu ?
     Din cauza unora ca tie ”nu mai existam”.
     Cei ca tine urlau in 1990 ca vor economie de piata, privatizarea nemasurata, restitutio in integrum, ”democratie”, dar fara a sti ce inseamnna asta si fara a cunoaste ce e ala un mod de productie si cite parti componente are .
     Cei ca tine au distrus la propriu si salbatic, sistemele de irigatii si desecari de pe 4(patru) milioane de hectae, au furat conductele de aluminiu si le-au facut stilpi la veranda casei de chirpici, au vindut la fier vechi motoarele si pompele din statiile de pompare etc. etc.
     Iar acum vreti sa traiti ca in comunism, adica sa vi se dea continuu, fara ca voi sa miscati un deget.
     Ba, n-ai vrea tu si cei ca tine sa crapati, hiene turbate ce sinteti !?

    • De ce nu semnezi tu cu numele tau real, daca vrei sa te creada cineva ce spui? Sau sa vada ce idiot vorbeste, de fapt!

  • Chiar daca procurorul si senatorul roman Valer Marian a fost inlaturat criminal din vita publica argumentarile lui categoric rale raman sa ne spuna cine este securistul Silviu Predoiu.

   • PanCurule, tu esti „vita publica”, precum se vede!

 7. Singurele initiative regionale interesante ale Romaniei, de care s-a interesat chiar Madeleine Albright, au fost trilateralele lui Adrian Severin in a doua parte a anilor ’90. Astazi au doar o existenta formala, precum are și initiatorul lor. To’arsul Petrov dorea sa transforme tara in lider regional la Marea Neagra. El a crezut ca daca facea instructie cu Boc, Blaga si Berceanu in PDL, acelasi lucru putea sa-l faca la nivel regional cu Turcia, Grecia, Rusia si Bulgaria. Ce sa vezi, n-a putut! Tot din cauza unei initiative regionale la Marea Neagra, actualul domn presedinte a plecat cu buza umflata de la Sofia in 2016. Ceea ce n-ar fi trebuit sa se intample daca MAE si alte structuri ar fi fost minim competente. Ca sa fii respectat la nivel regional, nu trebuie doar sa vrei, ci sa si poti. Fara expertiza si leadership politic, Romania nu doar ca nu mai poate sa faca ceva la nivel regional. Nici nu-si mai propune. Iar de promovarea yesmenilor pe banda rulanta – mai ales a santajabililor cu plagiate -, probabil ca dl general Predoiu nu e tocmai strain.

 8. CANDVA, PARINTELE JUSTIN PARVU SPUNEA CA ATATA VRAJITORIE CAT FACE STATUL, NU FAC TOTI VRAJITORII LA UN LOC. DAR VOR AJUNGE TOATE CATE LE FAC SA II CUPRINDA SI PE FACATORI SI PE BENEFICIARII MIZERIILOR OCULTE, INCAT VOR DORI SA SCAPE SI SA IASA LA LUMINA SI LA DUMNEZEU, DAR NU VOR MAI PUTEA. CACI, TOATE CELE CE LE FACI BUNE SAU RELE, VEI BENEFICIA DE ELE. SAMANI, GHICITORI, PSIHOLOGI, BIOENERGO DE TOATE, PROOROCI MINCINOSI, GHICITORI IN STELE, VRAJITORI SI VRAJITOARE…IAR FAPTUL CA IN MARE PARTE POPORUL NU CREDE CA SERVICIILE SECRETE POT FOLOSI MAGIA NEAGRA SAU APARATURA SA DEFORMEZE DESTINUL OAMENILOR…DETERMINA STAREA DE AMORTEALA, ADORMIRE, LENE SOCIALA,LIPSA CIVISMULUI SI INAPETENTA PENTRU O SOCIETATE ACTIVA…LEGATI FIIND DE LA RASARIT LA APUS SI DE LA SUD LA NORD…SI TOATE ACESTEA VOR FI PLATITE CU INSASI VIATA CELOR CARE AU ASUPRIT MINTEA SI SUFLETUL POPORULUI ROMAN, SLUJIND SATANISTILOR. VA INTREBATI OARE, ADORMITILOR, DE CE SCRIE PESTE TOT, PRIN TARA SI MAI ALES IN BUCURESTI, ” JOS CU SATANISTII CARE NE CONDUC”?? SILVIU PREDOIU ESTE UNUL DIN ACESTIA..CU VRAJITOAREA PERSONALA DUPA EL, CAT I-A FOST DOMNIA…RODICA STANOIU AVEA O ASA ZISA CONSILIERA, pe care o trada si fizicul ca este neam cu Baba Cloanta…Monica Macovei la fel…
  PE TELEVIZOARE RULEAZA FILME SI DESENE ANIMATE CU SPIRITE, FANTOME SI VEAJITOARE SI CAND CRESC COPIII, IMBECILII DE PROFESORI SI EDUCATORI SPUN CA ASTEA NU EXISTA. VITE INCALTATE, SLUJIND PE SATANA, ATI AUZIT VREODATA MOLIFTELE SFANTULUI VASILE DESPRE DEZLEGAREA DE VRAJI, FARMECE SI BLESTEME? ADICA SFANTUL A FOST UN POVESTITOR SAU UN TAMPIT CE SCRIA PROSTII, DAR VOI REPETENTII EDUCATIEI SUNTETI CULTI SI STIUTORI?! DE LA CINE ISI IAU PUTEREA GUVERNANTII? DE LA CEI MICI SI NESTIUTORI, CARE SUNT INAPTI SA ISI FOLOSEASCA TALANTII, ADICA TOT CEEA CE LE-A DAT DUMNEZEU….

  VAI DE CEL CARUIA I S-A LUAT CEEA CE NICI NU STIA CA ARE! ADICA TALANTII, CALITATILE NATIVE NEFOLOSITE SAU NESTIUTE O VIATA!

  UITATI-VA LA DESENE ANIMATE SI INTREBATI-VA DE CE AVEM POVESTI CU VRAJITORI PENTRU COPILASI??! PENTRU CA UNII CA PREDOIU SA AIBA PUTERE DE A FACE RAU…SI A LATRA DUIOS! MARS POTAIE!

  • Bazaconii

   • El se pretinde şi preot („popică”) sau „preot desemnat al grupării religioase Credința Neamului Românesc”, cum a semnat plângerea penală schizofrenică împotriva Bisericii Ortodoxe Române, că Biserica ar promova crimele prin cultul sfinţilor, în 2018, plângere penală intens mediatizată cu o lună înainte de referendumul pentru Familie, referndum pro viaţă susţinută de BisericEl se pretinde şi preot („popică”) sau „preot desemnat al grupării religioase Credința Neamului Românesc”, cum a semnat plângerea penală schizofrenică împotriva Bisericii Ortodoxe Române, că Biserica ar promova crimele prin cultul sfinţilor, în 2018, plângere penală intens mediatizată cu o lună înainte de referendumul pentru Familie, referndum pro viaţă susţinută de Biserică..

 9. @ Ăsta e Predoiu, nu e Harnagea și zice că nu mai este întrebat că nu mai este în funcție, deci că a fost mutat la nefuncționali, deci că nu mai ,,funcționează” ,?

  • si nu ai cum sa intelegi ceva

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998