CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Fost consilier prezidential, concluzie dupa congresul PNL: Cetatenii romani sunt simpli serbi

2 comentarii / 2384 vizualizări / 27 septembrie 2021

Fostul președinte al Comisiei prezidențiale de analiză a regimului politic și constituțional din România, Ioan Stanomir, pune un verdict sumbru, după congresul PNL: România rămâne, pe mai departe, o ţară de supuşi.

”O victorie mediocră, la fel cum mediocru şi meschin, paralizat şi ineficient, este cabinetul condus de noul preşedinte al PNL” scrie Ioan Stanomir pe Contributors.ro.

”Normele draconice, menţinute prin permanentizarea stării de alertă, sunt ignorate în clipa în care democraţia de partid intră în acţiune. Ceea ce congresul PNL a reafirmat este un adevăr elementar: egalitatea în faţa legii este un moft, iar arbitrariul domneşte în România, suveran. Lecţia de trufie ipocrită a acestui eveniment nu trebuie ignorată. Ea ne reaminteşte cine suntem, noi, cetăţenii acestei ţări, cu adevărat – simpli supuşi, simpli şerbi, fără dreptul de a contesta autoritatea(…)
Pentru PSD, cabinetul Cîţu este într-adevăr echipa câştigătoare. Ca şi în vremea cabinetului Cioloş, refacerea în falsa opoziţie este preludiul la victoria în alegeri. Supravieţuirea, inerţială, a Premierului este scenariul ce face din PSD arbitrul României de astăzi. Preşedintele- jucător duce mai departe pariul său, neabătut. Cât despre România, ea rămâne, pe mai departe, o ţară de supuşi. Privilegiul exercitării arbitrare a puterii este semnul vremurilor noastre” conchide universitarul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Corect: colonia o tara de sclavi, dar carora le place acest statut; le place sa fie sclavi si tara lor o colonie.

  2. Exact asta s- a și dorit PAS CU PAS de vreo 7 ani…
    Dovada!?
    Declarația șefei de la UE de ieri : Salutam colaborarea excelenta cu București….
    Noua Epocă Fanariotă pe principiul că românii sunt deja obișnuiți cu șerbia…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998