CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Fost ministru aruncă nucleara: Guvernul Ciucă e falit, la iarnă vine dezastrul peste țară

5 comentarii / 4218 vizualizări / 27 iulie 2022

Raportările glorioase ale guvernului Ciucă în materie de performanțe economice sunt grosolan falsificate prin neincluderea unor sume uriașe de bani datorate de stat, acuză fostul ministru USR Cristian Ghinea, într-o analiză publicată pe siteul Digi24. Ghinea spune că nota de plată devastatoare va veni la finele anului, cînd se face închierea de conturi, adică în plină iarnă.

”Pe vremuri, taximetriștii ne făceau cu metoda „maimuța”. Aveau un buton pe care apăsau ca să înregistreze kilometri în plus. E cam ce face Adrian Câciu cu cifrele pe buget. După ce i-a considerat „babuini” pe antreprenori, acum umblă cu metoda Maimuța la buget, ca să spoiască cifrele” scrie Ghinea.

”Bine, și unde e maimuța?
Maimuța se ascunde în ceea ce NU se raportează. Și nu se raportează multe miliarde. Foarte multe. Care vor trebui raportate totuși la final de an. Când va fi degringoladă la deficit.
Acest bilanț intermediar NU include:

Țeapa cu concediile medicale. Plata concediilor medicale e amânată. Dacă vă îmbolnăviți perioada asta, statul le trage o țeapă angajatorilor.
Țeapa cu TVA-ul. Asta e clasică și e aproape regulă: când e PSD la butoane, nu restituie TVA la timp, chestie care îi ajută la raportări, dar produce blocaje în toată economia.

CEL MAI GRAV: țeapa enormă cu plafonarea. 40 de miliarde de lei pentru plafonarea de la energie lipsesc din acest bilanț de moment.
Acesta este costul estimat de ANRE al plafonării prețurilor la energiei.
Datorii neplătite de 40 de miliarde de lei. Știți ce înseamnă 40 de miliarde?

40 de miliarde de lei înseamnă aproape tot programul Anghel Saligny pe șapte ani, ăla pentru care au ejectat USR de la guvernare, pentru că am zis că nu sunt bani – și uite că nu sunt.

Ce urmează? Ori Guvernul plătește miliardele, cum a promis, ori ne trezim cu falimente în lanț. Fix ce ne lipsește în mijlocul unei crize energetice de proporții.

Aud că deja în guvern se caută „soluții”: cum să interpreteze legea dată tot de ei ca să iasă mai puțin. Băi, nu știu cum să vă zic, dar economia nu se conduce cu pulanul. Când gândești ca un securist obsedat de butoane și ca un socialist obsedat de populisme, la un moment dat ți se înfundă. Hai să vedem cum închide domnul Câciu deficitul la final de an, cu ce Maimuțe. Asta, dacă nu cumva Marcel Ciolacu face exitul ca șobolanii de pe corabie, înainte de decembrie.
Se apropie funia de par. Tic tac!” conchide fostul ministru. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. imi pare rau, dar nu ma uit in gura unui paduche securistoid si retardat ca ghinea

  la un tradator de neam, de tara si de Dumnezeu progresist securist de mana a 14-a hot, luat la reduceri, un imputit care si-a dat singur fonduri UE pe consultanta si a facut un cacat de PNNR nu dau 2 bani pe ce zice si nu ar trebui nimeni

  in istoria romaniei, acest individ este un cancer toxic, un paduche si o lichea, a distrus un partid care incepuse bine cu gasca lui securista, apoi a siluit tara, futui mortii ma-sii

  • caci (si) gura pacatosului adevar graieste (adeseori)

 2. Interesant e ca Cristi Ghinea devine brusc preocupat de soarta tarisoarei si a catetenilor, dupa ce ar fi fost in stare sa renunte complet la sistemul de pensii de stat, doar ca sa-si traga mai multe miliarde din consultanta prin PNRR.

  Nu banuieste nimeni guvernul Ciuca de vreo performanta in vreun domeniu, si cu atat mai putin in cel economic. Ca e clar ca Romania nu are vreo performanta economica din moment ce se imprumuta de ani de zile ca sa plateasca ,,pensii si salarii”, fiindca clasa politica n-are curaj sa taxeze marele capital, autohton si strain, din Romania. Taxeaza in schimb munca, ca p’aia vulnerabili ii iei usor cu arcanul.

  Statul si smecherii care sunt la butoane castiga enorm din cresterea pretului la energie: curent, gaze natrurale, combustibil. Asta nu inseamna ca banii astia vor ajunge in investitii in infrastructura hard si soft din tarisoara. Ci se vor scurge in buzunarele care trebuie. Printre care buzunare, nu se afla insa si al lui Cristi Ghinea. Care se face ca nu vede cum Comisia Europeana face economie cu pulanul. Asa e cand confuzi a fi european cu a fi sclavete.

 3. Pe asta inca nu l-a IMPUSCAT nimeni !
  Precis se va gasi un pensionar care sa apese pe tragaci !!!

 4. @ Care sunt bă cauzele scăderilor de imunitate în perioadele astea cu COVID, ?
  & Disconfortul termic și resursele de adaptare, ? Deci, îmbătrânirea populației , ? La ce categorii de vârste se manifestă frecvent infectările cu COVID, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998