CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost ministru, declaratie-soc: Cele mai bune masini sunt facute de nemtii catolici

4 comentarii / 3493 vizualizări / 11 martie 2017

Fostul ministru de Externe în guvernul Boc, Teodor Baconschi, postează o opinie stupefiantă pe Facebook, potrivit căreia religia ar influența decisiv calitatea tehnică a autoturismelor. Mai exact, potrivit ambasadorului Baconschi, mașinile germane de top sunt creația catolicilor, cult care reunește sub o treime din numărul locuitorilor țării. Cît despre comunism, acesta a eșuat din punct de vedere tehnic pentru că nu avea suficientă cultura creștină, mai scrie diplomatul.

”De ce Bavaria catolică și creștin-socială produce – de departe – cele mai bune automobile din lume? Și comunismul sovietic a fost un exeperiment mașinist, care s-a străduit să copieze industriile capitaliste și să ridice un imperiu al producției. Nu avea însă cultura creștină a libertății, respectul față de persoana umană, solidaritatea și conlucrarea interumană bazate pe porunca iubirii semenilor.
Altfel spus, nu instrumentarul contează în calitatea unui produs, cât ambianța etică și spirituală în care lucrează inginerii, designerii, muncitorii. Și, desigur, roboții, care n-au încă autonomia de a-și scrie programe anti-omenești. Conexiunea spirit-materie are o singură bază care prezervă umanismul și acea bază e civilizația iudeo-creștină. O pot admite și ateii, în fond…” afirmă Baconschi, în postare. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Asta da bou !

  2. Cum a ajuns baiatul asta ambasador, la Vatican si Paris, si ministru de externe ? A lui Basescu, binenteles ! Pentru cine lucreaza azi ? Alo, SRI ?

  3. De si nu-mi place individul, de data asta are dreptate. Unde sunt cele mai frumoase biserici in spatiul occidental? Protestantii au creat etica muncii dar au pierdut arta manufacturii. Spatiul german catolic datorita influentei prusace asupra Germaniei a preluat etica protestanta a muncii dar a pastrat arta manufacturii.

  4. Un idiot ca multi alti „intelectuali” !
    Pai nu catolicii au inventat inchizitia?!
    Nu in numele crucii au facut pogromuri impotriva evreilor sau musulmanilor ?! Dar ce sa ceri unui idiot ?! De ce il mediatizam atata?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998