CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Fost ministru liberal, avertisment sever: De ce nu am votat legea pensiilor!

3 comentarii / 2143 vizualizări / 15 noiembrie 2023

”Am dat un vot de abținere astăzi la legea pensiilor, deși consider că atât mărirea pensiilor, cât și corectarea inechităților sunt absolut necesare. Datele preliminare arată însă că legea în forma prezentată și dezbatută are un impact de minim 167 miliarde în următorii 5 ani, o sumă care depășește nivelul banilor aferenți PNRR-ului (grant și împrumut cumulat)” avertizează fostul ministru liberal al Finanțelor, Alexandru Nazare, pe Facebook, după votarea legii pensiilor în Senat.

”România are nevoie de stabilitate, dar inclusiv de stabilitate financiară. Ca atare, trebuie să asigure cheltuielile cu pensiile, salariile și asistența socială din veniturile proprii și nu din împrumuturi. Dacă nu ajungem în acel punct de echilibru vom face împrumuturi noi la costuri exorbitante ca să acoperim parte din aceste cheltuieli, vulnerabilizând și mai tare situația finanțelor publice. Sunt convins că aspectele semnalate mai sus vor fi corectate până la votul din Camera Deputaților.
Creșterea economică în Europa încetinește, în România în T3 aceasta a ajuns la 0,2%. Ar fi o performanță să atingem 2% creștere în 2023 și nu 2,8%, cifra pe care a fost construit bugetul cu toate problemele sale manifestate pe tot parcursul anului.
La ultima criză din 2010 plata aferentă dobânzilor era 6 miliarde, astăzi este peste 30 miliarde lei. Nu cred că ne permitem să facem experimente, poate a venit momentul să arătăm că am învățat din lecțiile crizelor precedente” mai scrie liberalul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Paduchiosii nazisti continua sa fure cu nesimtirea care ii defineste, chiar si pe americanii idioti care i-au ajutat cu bani si arme pana au adus SUA in pragul falimentului. Jidanii paduchiosi din Satania Ucraina, consilierul prezidențial al Ucrainei Andriy Yermak și pe ministrul Economiei, Yulia Svyrydenko, au fost arestati pe 13 noiembrie in SUA. Palariile Albe au aflat ca cei doi se vor intalni cu oficiali Deep State intr-una din cele 8 locatii in care au fost construite copii ale Casei Albe, pentru ca adevarata Casa Alba a fost inchisa si pazita de militari incepand cu ianuarie 2021. Au fost trimise echipe la toate locatiile sa-i astepte pe musafiri. Pe 13 noiembrie paduchiosii au fost arestati dupa ce paraseau ,,Casa Alba’’ din Virginia, unde s-au intalnit cu una din multele clonele ale paduchiosului Binken, cel care se ascunde undeva prin Polonia.
    Cei doi paduchiosi au cerut 200 de MILIARDE de dolari pentru shmenurile din Satania. Din foile de calcul ale Departamentului Trezoreriei pe care Comandamentul cibernetic al armatei americane le-a obținut de pe dispozitivele electronice ale spanzuratei Janet Yellen, rezulta că fiecare a primit 3,6 MILIARDE de dolari pentru rolul lor în intermediarea „schimburilor echitabile” între SUA și Ministerul Apărării al Ucrainei. Spanzurata Yellen a sustras sume mari la fiecare transfer, iar Yermak și Svyrydenko au păstrat un procent sănătos înainte de a trimite restul la Ministerul Apărării. Cei doi nazisti paduchiosi sunt reținuți ca spioni străini și se confruntă cu acuzatii de spionaj și conspirație pentru a frauda Statelor Unite si reținerea intenționată a fondurilor furate ilicit. Acuzațiile implică o condamnare la moarte.
    Gărzile lor sunt reținute ca combatanți inamici.

    • Tu esti „paduchiosii nazisti” si Zoaie din „Satania „.

  2. Cine e acest Nazare de care nu a auzit nimeni????Cand era ministru ce rahat a facut?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998