CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Fost ministru: Romania sa nationalizeze toate firmele rusesti

15 comentarii / 3559 vizualizări / 27 februarie 2022

Fostul ministru al Privatizării, Valentin Ionescu, susține că România nu trebuie să mai aștepte ocuparea integrală a Ucrainei de către ruși pentru a naționaliza toate firmele rusești prezente în țara noastră.

”Firmele rusești de pe teritoriul altor țări, inclusiv România, pot constitui un sprijin logistic și financiar pentru acțiuni de spionaj, pentru plata agenților de influență, precum și pentru racolarea trădătorilor din țara în care operează aceste firme” afirmă Ionescu, pe siteul Defapt.ro.

”Din acest motiv, apreciez că în această fază se impune ca legislația românească să fie modificată pentru a permite punerea sub sechestru a firmelor rusești care operează în România, indiferent dacă oficial/legal apar ca având acționariat într-o țară europeană. Conducerea firmelor rusești de pe teritoriul României trebuie pusă sub controlul unui împuternicit special al Guvernului României. De asemenea, dacă Ucraina se prăbușește sub ocupație rusească, toate firmele rusești de pe teritoriul României trebuie naționalizate. Apreciez că toate firmele rusești de pe teritoriul României care opereaza în domeniul energiei și metalurgiei trebuie naționalizate și fără condiția ca Ucraina să fie ocupată total de ruși” spune Ionescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. De acord! Înainte de a le nationaliza ar trebui ca arhiva cu plățile făcute agențiilor de influenta sa fie făcută publică! Sa știm și noi cine a luat de la rusi bănuți și mai ales câți!
  Nu de alta dar dacă apuca prietenii lor, ar putea sa dispară nume importante de pe lista!
  P.S eu de as fi în locul rușilor dacă as vrea sa câștig războiul pr în România as sacrifca vreo câțiva deontologi sau ong-isti deconspirândui! Nu de alta dar se știe ca asa care urla cel mai tare împotriva lui Putin au supt de la țâța lui! ( nu are o conotație homofobica afirmația mea ci este doar o metafora! Disclaimer pt bulangii democrați care bântuie pe aici)

  • Agenților și agențiilor e mai corect!
   Imi cer scuze!

  • deconspirândui

   Până la accident păreai manipulat. Acum înțeleg și de ce.

   • mai nepoate a lui Alexandru graur….mai scap câte o greșeală. îmi cer scuze.. nu știam ca aici este olimpiada de romană….sa înțeleg de aici ca am atins o coarda sensibilă( și nu mă refer la femeilii din neamul tău) ci la tine…. te văd acid și virulent….dacă ești de-un neam cu Pino e de înțeles..săracul la câte penisuri a luat în popou s-a întors în sicriu și ți-a transmis cumva de dincolo frustrarea lui ca sta cu fundul în sus cum a stat toată viață…. oricum dacă mama ta trăiește te rog sun-o și mulțumește-i ca nu te-a lepdat pe langa un gard. cu tot respectul agramatul

    • Româna e treacă-meargă, matematica e așea-ș’așea, dar geopolitruca și epidermiologia sunt la loc de cinste, gen, hai noroc.

     • Atat! Sa ai o zi buna!

 2. Bai caraghiosule pupincurist, valentin ionescu, pe ce planeta ai fost plecat când criminalii americanii au făcut țăndări Iugoslavia(împreună cu organizația criminala nato), Irakul, Afganistanul, Siria, Libia, s.a.?
  Sictir panarama!

 3. S-ar putea sa aiba surprize don fost al privatizarii. In general firmele rusesti care sunt pe-aici sunt ale unor baieti alungati din Rusia pt coruptie si care sunt asociati cu altii, de prin Elvetia, etc. Dar eu as zice sa le privatizam si pe cele americane ca sunt mai paguboase.

 4. Așa deci… Nu vorbesc de „amănuntele” juridice – nu sunt specialist pe domeniu, dar cred că, în condițiile în care cam toți „radutudoriștii” (de la noi sau de pe-aiurea) își „freacă palmele” și visează numai împărțirea unor „hălci” din Rusia (resurse, industrii, „sclavi” etc.), ce „legi” ne-ar împiedica să „apucăm” și noi câte ceva, așa, „cu japca”.
  Că, după atâta „supt licuriciul”, trebuie să ne fi venit și nouă rândul să fim „adevărați capitaliști”, nu-i așa?
  Mai rămâne o problemă: după naționalizare, ce facem cu ele? Le lăsăm „să ne facă găuri” în buget? Sau le ducem la „fier vechi”? Sau le vindem și pe-astea „pe-un leu”? Cui?…

  • Franklin Templeton este un cumpărător serios! :::))))

 5. Ce zice ca a fost asta Ionescu ministru? Cine te-a pus a fost ca tine, un bou!

 6. toate firmele:
  -pentru ca nu stii unde se ascunde rusul,
  mai!

 7. Nationalizarea nu ar fi o problema. Rusia va putea incerca sa rezolve intr-un tribunal comercial de arbitraj.
  Sau va considera, ca și Iranul când SUA i-a confiscat fondurile, ca fiind pierderi pe care le va recupera cândva.
  China nu a reacționat atunci când SUA a terorizat compania Huawei. A pierdut câteva zeci de mld dolari. Și cu asta basta. Își vor recupera cândva banii.

 8. Eu propun să începem cu cea mai mare OMV Petrom. Gazprom e actionarul principal al OMV Austria.

 9. „al 3-lea grup oligarhic este sectorul finante-asigurari-ipoteci (FIRE)… scopul FIRE este sa privatizeze economiile straine, asa incat sa transforme infrasctrucura guvernamentala si utilitatile publice in monopoluri de muls la preturi maxime”… (Michael Hudson, „America Defeats Germany for the Third Time in a Century: The MIC, OGAM and FIRE Sectors Conquer NATO”)
  De cate ori il vad pe Citu convocat de Muniz ma intreb ce-a mai aruncat din Romania intre falcile obezului… https://www.agerpres.ro/politica/2022/03/01/citu-discutie-cu-muniz-despre-parteneriatul-strategic-domeniul-energiei-reforma-justitiei-si-securitatea-regionala–875563

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998