CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost ofiter antitero: ”Ambasada romana la Kabul poate deveni o tinta”

4 comentarii / 2289 vizualizări / 5 septembrie 2019

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, care a participat la operațiunea de salvare a jurnaliștilor răpiți în Irak în anul 2005, spune că obținerea de informații în aceste medii ostile este extrem de dificilă, iar prezența diplomatică românească poate să devină o țintă.

“Atacul sau atacurile de la Kabul vin într-un context complicat pentru negocierile dintre forțele multinaționale și talibani. Atentatele teroriste au la origine fie mișcarea talibană, dar și factiuni care doresc să submineze aceste negocieri. Mediul de securitate în zonă a devenit extrem de volatil, interesele divergente provocând reacții din cele mai agresive. România a fost și este un factor de stabilitate și negociere aprofundată în aceste conflicte, rolul diplomației române și a serviciilor de informații românești fiind extrem de apreciat. Cu toate acestea, în situații de tensiune maximă, ca și cele descrise mai sus, prezența diplomatică românească poate să devină o țintă”, a declarat, conform Mediafax, Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, care a participat la operațiunea de recuperare a jurnaliștilor români în Irak în anul 2005.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Adica Romania este”Ombilico del Mondo”! Ce gluma proasta…

  2. Eu nu inteleg ce dracu mai cautam noi in Afganistan.In Irak, poate, ar mai fi ceva de discutat, in virtutea vechilor relatii economice, dar in Afganistan chiar nu vad de ce trebuie sa avem ambasada si „diplomati”?!!!

  3. Ce sa spun !!! Mare declaratie !! Cine a fost asta ? Daca a lucrat si el o perioada scurta de timp unde a lucrat le stie pe toate !! „factor de negociere aprofundata !!!!” Competenta externa apartine altui serviciu de informatii asa ca contributia altora din 2005…….intra la si altele.

  4. Cum ce cautam?
    Mercenari in slujba ocultei iudeomasonice pentru destabilizarea unui popor pentru radicalizarea lui, pentru haos, pentru „primaveri” arabe, euromaidane, revolutii portocalii….invazia mahomedanilor si negrilor trebuie alimentata cumva….reteta se stie, e pentru cei avizati : guvern corupt…. privatizari, liberalizari, investitori…se acapareaza resursele…se controleaza economia, finantele….si gata falimentul unei tari….gata migratia si alungarea poporului de pe pamantul natal spre alte zari, care „intamplator”, ce sa vezi, e occidentul „civilizat” iudeomason, care a exploatat si exterminat popoare intregi sute de ani in toata lumea !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998