CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost premier: Adio reactoare nucleare la Cernavoda si gaze din Marea Neagra

1 comentariu / 3946 vizualizări / 22 noiembrie 2020

Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă nu se vor mai face niciodată, după semnarea înțelegerii cu americanii, și nici gazele din Marea Neagră nu vor mai fi exploatate, aruncă bomba fostul premier Victor Ponta, într-un interviu pentru Europa liberă.

Întrebat de ce, ca premier, a ales chinezii pentru construcția reactoarelor 3 și 4, Victor Ponta a explicat:

„Dintr-un motiv simplu, ca la Adam și Eva, erau singurii. Și acum sunt singurii care vin cu banii lor. Mi-e clar că nu se mai fac reactoarele 3 și 4, sper doar ca România să compenseze această parte cu alte surse de energie. Evident că nu se vor face, că e vorba de banii noștri, chinezii veneau cu banii lor. Din banii noștri să dăm 6-7 miliarde, pe care nu îi avem, ca să facem încă două grupuri la Cernavodă, nu se va face. Sper, că nu merită, nu are sens să dai de la buget șapte miliarde de euro pentru două grupuri.Ce e rău este că nu se mai face nici exploatarea din Marea Neagră. Așa se face politica, cei care trebuie să mă înjure spun că am semnat cu China, dar au uitat că eu am semnat cu Exxon. Proiectul s-a terminat, din păcate. Nu mai vine Exon. Nu are altcineva capacitatea tehnologică și financiară a lui Exon. Nu vom scoate gaze din Marea Neagră în următorii 10-15 ani. Turcii vor scoate.”

”Pierderea pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și cu exploatarea din Marea Neagră schimbă total strategie energetică a României și din ceea ce putea să fie România, un exportator de energie, rămânem un importator net de energie. E adevărat că prețurile la energie pe plan mondial au scăzut și atunci simțim mai puțin efectul.” mai spune fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cu gazele , nu-i bai . Pot sa stea acolo unde sant , ca nu se altereaza . La cat am incasa din exploatarea lor , nu merita pe moment . Poate prin anul 2100 …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998