CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost premier: Românii și-au bătut femeile din cele mai vechi timpuri

11 comentarii / 3462 vizualizări / 1 iunie 2023

Femeia româncă a fost din vremuri vechi percepută ca fiind de moravuri cam ușurele, iar bătaia a fost, pentru ea, la ordinea zilei. Sunt afirmații venite, oarecum neașteptat, de la fostul director al SIE, ministru de Externe, mai apoi premier, Mihai Răzvan Ungureanu, într-un material din Dilema veche, intitulat ”Bătaia cea ruptă din rai”, în care citează izvoare istorice de prestigiu.

Violența este omniprezentă în viața noastră și nivelul de agresivitate al indivizilor crește odată cu slăbirea caracterului coeziv al comunității, afirmă, în esență, fostul premier, care mai relevă că femeia româncă este prezentată, de veacuri, în izvoare istorice, în special din relatările străinilor, ca un vector al agresivității și sursă a violenței domestice în conștiința socială.

”În textele pe care le putem considera izvoare, găsim o recurenţă de calificative acordate cuplului sau femeii, măritată sau nu, referinţe care sînt întotdeauna împreunate cu adjectivele violenţei. Violenţa pare întotdeauna concrescută naturii feminine. Deşi pare simplistă reducerea la aşa ceva, acesta este mecanismul prin care femeia obişnuită intră în istorie și în istoriografie, prin observaţia contemporanilor. Femeia devine pretext şi motiv al violenţei domestice, şi aşa intră în conştiinţa momentului: ca sursă a violenţei, nu neapărat ca obiect al violenţei” scrie MRU.

Și citează un mare istoric german, care scrie despre români: ”Aceștia sînt hipersexuali şi hiperagresivi. Şi dacă nu între ei, atunci acasă”. „Bineînţeles, aceasta pe seama faptului“, spune un alt german la 1932, „că şi moldovencele de rînd se bucură de faima de a fi mai puţin caste decît femeile altor naţiuni ce trăiesc în aceste ţări, iar bărbaţii lor sînt în aceste treburi mai toleranţi decît ceilalţi. Dar bătaia, «cea ruptă din rai», trebuie să existe”. Cam asta este imaginea pe care societatea românească o are pentru marea majoritate a observatorilor străini” conchide fostul premier. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Fiind homosexual, MRU simte nevoia imperioasa de a iesi din anonimat cu un panseu denigrator legat de relatia barbat-femeie.

 2. greata.

  • Cand se refera la femei el se refera la evreice caci mama lui este evreica100%.
   Si daca ne uitam in Biblie, sau in Istorie vedem ca are dreptate.

 3. de masculinitate si de lipsa de caracter, de onestite si chiar de cinste.
  Cine se uita in cartea lui Klaus Heitmann „Imaginea romanilor in spatiul lingvistic german”, va fi uimit de cat de mult ii apreciau, in general, dar mai ales ca harnicie, germanii pe romani in perioada 1775-1918.
  MRU e un ticalos.

 4. Normal ca in Dilema Veche apar articole subiective anti-romanesti, ma mira ca nu a aparut in Adevarul.
  Ce propaga el este perspectiva europeana imputita de secol 21, ca romancele sunt curve si romanii sunt golani, asa zic ei despre toate neamurile straine care vin sa munceasca la ei in tara.

 5. Jigodii precum MRU care dezvăluie ei nu știu ce trecut al românilor nu sunt etnici români. Despre originea etnică a lui MRU să spună el ca să nu vorbim noi. Deci, ne-românii au ca subiect predilect batjocorirea istoriei românilor și a valorilor lor strămoșești.

 6. Dacă facem un recensământ al curvelor din bordelurile și vitrinele Europei vom observa că România la o populație de DOAR 19.053.000 are o proporție considerabilă de „lucrătoare sexuale”. Mai adaugă și cele aproape 500.000 de „chat”-iste înregistrate legal la fiscul românesc și vei descoperi o imagine de ansamblu a femeii românce în care -să spunem- „lejeritatea” acesteia în a aborda sexul pe bani e o caracteristică destul de pregnantă. Vorba proverbului: „tot românul e o curvă”

  • Si curva.

 7. mru nu are decat studii de iudaism,
  nerevante.
  (ca premier a interzis gratarele,
  ca sa nu se prajeasca porcu ne-cosher)

 8. Ne meritam soarta.

 9. Are dreptate pe sens invers.Pe el l-a batut nevasta ca nu putea sa o satisfaca.Si ea era tot roman.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998