CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost sef al Armatei: Criza va dura luni, sper ca militarii stiu sa foloseasca echipamentele

7 comentarii / 5046 vizualizări / 26 martie 2020

Generalul cu patru stele Ștefan Dănilă, fostul șef al Statului Major al Armatei române anunță, într-un material publicat de Monitorulapărării.ro, că actuala criză provocată de coronavirus va băga România în luni de zile de izolare a cetățenilor și și-a exprimat – oarecum îngrijorător, am spune – speranța că militarii scoși pe străzi știu să folosească echipamentele din dotare.

”Se vorbeşte mult despre lipsa echipamentelor de protecţie şi este important de precizat că militarii sunt singurii dotaţi cu măşti contra gazelor şi costume de protecţie. Sper din tot sufletul că au făcut şi instrucţie în ultimii ani la folosirea acestora. Dacă nu, acum este timpul” scrie generalul de aviație.

”Populația să fie pregătită să reziste cîteva luni”

”Societatea ar trebui să-şi continue viaţa în izolare. Ne aşteaptă câteva luni critice. Concentraţi pe COVID, nu trebuie să uităm economia.
Economia va fi afectată şi după ce criza COVID-19 va trece. Prim-ministrul, împreuna cu ministrul de finanţe, ministrul economiei, ministrul muncii, conducerea BNR, asociaţia patronatelor probabil lucrează la planul de măsuri economice pentru perioada post criză. Au început primele măsuri timide pentru susţinerea economiei, dar le va trebui curaj acestor oameni ca la un moment dat să găsească echilibrul între cheltuielile bugetare şi venituri. Ar trebui început de pe acum cu economii şi ajustări.

Vorbind de comunicare, cei care gestionează criza trebuie să pregătească populaţia să reziste cîteva luni de criză, până la localizarea focarelor şi aplicarea restricţiilor zonal sau local. Şi nu uitaţi, lipsa de autoritate poate genera monştri!” mai scrie fostul cap al Armatei. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Generalul face trimitere directă la procentul din PIB alocat pentru achiziționarea de fier vechi și pentru plata salariilor violatorilor de la Deveselu.

  2. nu e cumva asa zisul general ruda lui petrov, cel care l a si pus in functie…ceva moldovean, ruda cu moldoveanca de nevasta sa…sa vorbeasca adevaratii generali ai tarii asta, aia care au fost pe front, nu niste politruci….

  3. Asta crede ca daca si-a dat doctoratu cu Gabi Oprea poate sa faca tratamente si injectii.

  4. Mai intai s-ajusteze guvernul Orban pensia si salariul tovarasului general. Asa, cu vreo 90%!!! Paradoxul e ca, chiar si asa, tovarasul general ar sta in izolare pe mai mult cascaval decat 90% din populatia Romaniei.

    BTI-ule, boss, ingrijorator e si faptul ca militarii nu stiu sa-si puna si sa-si scoata combinezoanele de protective. Dar cel mai ingrijorator e ca generalii armiei locale isi dau cu parerea despre izolarea populatiei. Asta inseamna ca deja am trecut de la terorism la pandemism.

  5. Numai mie mi se pare ca e prea militarizat covidele asta?! Se intampla chestii aiuritoare in Romania, abia ce-am inteles ca procurorii se pricep mai bine la medicina, ei hotarasc ce si cat sa-i administrezi unui bolnav cronic, cand si unde sa-l transporti (daca moare pe drum, e din cauza de „atata i-a fost!”), care sunt prioritatile si cand un buchet de flori, ori un pachet de cafea se transforma in „mita in forma continuata”, ori in „trafic de influenta fara finalizare”…in general, procurorii sunt cei care hotarasc daca mori sau traiesti (mai ales cand ii interzic dreptul de practica unui chirurg cu liste de asteptare pe oncologie)…si acum aflam ca militarii stiu mai bine tot ce inseamna virusologie, epidemiologie, etc.. cat vor sta ei pe strazi sa lute cu ARN-ul mesager si cat de dotati (!) sunt pentru asta….Macar sa ne spuna cinstit ca e vorba de arma biologica si de-aia e atata armata pe strada…Daca nu, ne mai civilizam si noi un pic?! De cand a scos Ceausescu armata pe strada si securistii s-au transformat in agenti deplin conspirati, lasand comanda tarii in mainile urmasilor sereisti, nu respira nimic in tzara asta fara coordonare militara…avem generali, in toate armele, sa dam lumii intregi….doar aparare nationala nu mai avem, asteptam ajutoare straine (!!!)

  6. […] “Populația să fie pregătită să reziste cîteva luni” “Societatea ar trebui să-şi continue viaţa în izolare. Ne aşteaptă câteva luni critice. Concentraţi pe COVID, nu trebuie să uităm economia. Economia va fi afectată şi după ce criza COVID-19 va trece. Prim-ministrul, împreuna cu ministrul de finanţe, ministrul economiei, ministrul muncii, conducerea BNR, asociaţia patronatelor probabil lucrează la planul de măsuri economice pentru perioada post criză. Au început primele măsuri timide pentru susţinerea economiei, dar le va trebui curaj acestor oameni ca la un moment dat să găsească echilibrul între cheltuielile bugetare şi venituri. Ar trebui început de pe acum cu economii şi ajustări. Vorbind de comunicare, cei care gestionează criza trebuie să pregătească populaţia să reziste cîteva luni de criză, până la localizarea focarelor şi aplicarea restricţiilor zonal sau local. Şi nu uitaţi, lipsa de autoritate poate genera monştri!” Integral aici: https://inpolitics.ro/fost-sef-al-armatei-criza-va-dura-luni-sper-ca-militarii-stiu-sa-foloseasca-ec… […]

  7. Glorioasa Armata Romana este, cu cateva exceptii, o adunatura de panarame adunate de pe strada sub mirajul salariului barosan si a pensiei militare!Au fost scosi in strada, ne-echipati corespunzator, inclusiv niste impiedicati angajati de o luna in armata, fosti chelneri, taximetristi, etc…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998