CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost șef al Armatei: Prietenia necondiționată cu Ucraina, o obligație fixată de alții pentru România

0 comentarii / 9353 vizualizări / 6 martie 2024

”Ucraina nu a fost niciodată prietena României, niciodată, ba dimpotrivă. Putem trece în revistă multe acte de neprietenie a Ucrainei la adresa României”. Declarația aparține fostului șef al Armatei române, generalul cu patru stele Eugen Bădălan, care ridică, totodată, întrebări față de brusca prietenie româno-ucraineană de după invazia Rusiei: sinceră ori impusă din afara țării?

”România a devenit după invazia Rusiei în Ucraina o prietenă necondiționată a Ucrainei. Nu știu, după ce se va încheia acest conflict dacă Ucraina va avea vreun sentiment de prietenie la adresa României sau va continua atitudinea tradițională de neprietenie. Și eu nu vreau să fac acum o trecere în revistă a actelor de neprientenie ale Ucrainei la adresa României, dar ele există și sunt multe.
Atît de multe încît uneori eu mă întreb dacă atitudinea decidenților politici din România de prietenie necondiționată la adresa Ucrainei este o atitudine care pornește din convingerile că în felul ăsta se îndeplinesc interesele României în zonă, sau din obligația pe care o fixează alții pentru România, ca să fie prietena necondiționată a Ucrainei. Eu ca analist al fenomenului război nu am dreptul să iau lucrurile așa cum le spun oficialii, sunt obligat să-mi pun întrebări, să fac analize și să îmi pun întrebări, de ce așa și nu altfel?” a spus generalul rezervist în emisiunea lui Marius Tucă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998