CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Fost șef al SIE despre cenzurarea opiniilor de către servicii: Actuala Constituție e depășită

15 comentarii / 3235 vizualizări / 23 iulie 2023

Prezent în studioul Realitatea Plus, fostul director al SIE, generalul(r) Ioan Talpeș a fost întrebat cum comentează marele scandal amorsat în ultima vreme de anunțul generalului SRI Anton Rog potrivit căruia serviciul poate bloca mesaje difuzate pe internet în perioada alegerilor, ceea ce ar însemna, practic, cenzurarea opiniilor și încălcarea libertății de exprimare.
Ori, a atras atenția ziarista Anca Alexandrescu, asta ar însemna încălcarea Constituției, care prevede, la art.30:
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

”Constituția are niște termeni care la ora actuală nu mai sunt aplicabili” a răspuns, stupefiant, generalul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Tradatorule, tu cum de ai primit vreo 50 de ani mizerie pentru ce ai facut Romaniei?
  Prea multi securisti in tara asta, gafaie Romania de securisti, dar si foarte prosti. Nu stiti altceva sa faceti foar securism, lagar pe romani, unde ati adus tara baaa specialilor?!

  • Esti sub acoperire, de la serviciile maghiare?

 2. Omul are dreptate. Corectitudinea politică din SUA și UE implică în mod necesar cenzura și autocenzura. Vechile constituții sunt depășite de realitatea prezentului. Nu poți permite libera exprimare a putiniștilor și a celorlalți dușmani ai civilizației occidentale și ai societății deschise.

  • Biografia Neromantata
   Iosif Boda (numit Morsa Competenta de presedintele Basescu) s-a nascut intr-o familie evreiasca la 9 martie 1946 in oraşul Jibou, judeţul Sălaj (de remarcat ca are acelasi prenume cu marele tatuc Iosif Stalin). Este un sociolog, diplomat şi jurnalist român de origine evreiasca, care a îndeplinit funcţia de deputat de Bucureşti în legislatura 1996-2000, fiind ales pe listele partidului PDSR.
   Boda a fost “directorul stiintific” al “Institutului de stiinte politice si de studiere a problemei nationale” si prodecan al «Institutului pentru pregatirea cadrelor in problemele conducerii social-politice», din cadrul Academiei “Stefan Gheorghiu”, in care a lucrat de pe pozitia de “cercetator” si Silviu Brucan.
   In timpul regimului ceausist, Boda a scris si el la “Scinteia”, unde, de exemplu, nu mai departe de 2 iunie 1989 – deci, la mai putin de sase luni pina la revolutie – facea apologia “democratiei comuniste” conduse de Nicolae Ceausescu.

   -se continua pe badpolitics.ro

  • Ca tot sunteti asa destepti…daca CONSTITUTIA e depasita PREVALEAZA dreptul Universal International al omului, art 20 din CONSTITUTIE…unde naiba scrie in drepturile europene Sau universale ale Omului Ca censura, dreptul la libera exprimare, este permisa pe criterii politice Sau religie, rasa etc etc etc? Drepturile universale ale Omului art 1 si 2 explica tot…doar in creierii aia ai vostri patrati exista si trebuie cenzura…

  • Mai Voceo, poti sa o indoi fară s-o inmoi ?

 3. mai e si
  -„libertatea constiintei”
  -„libera dezvoltare a personalitatii”,
  asta e chiar in art.1,
  valoare suprema.

 4. Securist la securist trage. Ceea ce nu vrea sa inteleaga cetateanul de rand este ca toate serviciile secrete, dar absolut toate, eludeaza legea acolo unde ele opereaza. Eludarea legii este fundamentul si ratiunea unui lucrator operativ al unui serviciu secret.
  Tin minte cum se sfia Hellvig cu ani in urma sa preia mandatul de director la SRI. Vorbise cu nevasta-sa si se sacrifica pentru Patrie stiind ca va pierde multi bani. Cautati sa vedeti ca asa a spus. Iata ce a facut SRI-ul pentru Hellvig. https://www.national.ro/dezvaluiri/saracul-hellvig-a-plecat-miliardar-799093.html

  • tu vorbesti bastane, plin de lovele?

 5. Toți ‘se picură ‘ pe Constițuție, Același Talpeș, a declarat că totul este ‘supervizat’ de SRI pentru că ei au depus un jurâmânt (!!!) uitând să precizeze, în calitate de istoric, că mulți militari au trădat în ciuda jurământului lor. Tot el declara că nu contăm pentru Bruxelles dar că acolo trebuie trimiși oameni de valoare fără a spune pen’ce în contextul în care (întradevăr) nu contăm pentru nimeni, vezi discursul lui Viktor Orban de la Tușnad.

 6. UN BOSOROG BESINOS A VORBIT NUMAI DIN ADUCERI AMINTE NIMIC CONCRET MULT MAI INTERESANTI ERAU CEILALTI DAR NU AU AVUT RIND DE BESINOS

 7. Un mediocru plicticos care spune numai baliverne. Nu inteleg de ce este invitat.

 8. De ce tribunalul militar nu functioneaza pentru tradatorii de tara, pentru cei care au jurat sa apere patria si poporul?

 9. Degeaba daca romanistanezii fac cu bolta ceva pe ea, la nivel sistemic si institutional de la cel mai inalt nivel.
  Astia sunt romanii, un popor de animale meschine, indolente si necinstite, nimic nu este sfant pentru ei, nici macar teritoriul, nici macar ginta, nici macar armata, nici macar resursele super-strategice, absolut nimic, am ajuns Colonie in secolul de maxima libertate si lipsa de constrangere.

  Talpes este un apologet al distrugerii si colonizarii Romaniei de catre Austria si alti paduchi occidentali, deci multa MUIE.

 10. @ 24 august 1944 (78 de ani) , probabil că s-a ”autoevaluat” corect, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998