CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost șef al spionajului: Biden, de două ori în Polonia Pe cînd și în România?

8 comentarii / 4271 vizualizări / 22 februarie 2023

”Ceea ce am căutat în presa noastră și cel puțin eu nu am găsit, a fost o întrebare: oare de ce în ultimele 12 luni președintele american a găsit timp pentru doua vizite în Polonia și niciuna în România? La urma urmei suntem stat membru NATO, ca și Polonia, suntem si noi si ei state membre UE, iar ca și Polonia, suntem vecini de frontieră cu aceeasi Ucraina aflată sub atacul Rusiei, tot ca Polonia” se întreabă retoric, pe Facebook, fostul șef al spionajului, gen.(r) Silviu Predoiu.

”Oare chiar nu ne întrebăm de ce nu au găsit de cuviință consilierii președintelui SUA să îi recomande acestuia să facă măcar o escală simbolică la București? Păi nu a fost nici la Sofia, nici la Praga, nici in Tarile Baltice, nici în alte multe părți, ar putea spune unii. Da, nu a fost, dar despre ce înseamnă asta se pot întreba bulgarii, cehii și acei alții, câți or fi ei. Noi suntem români, nouă ni se amintește în fiecare zi de președinte, de premier, de toți politicienii zilei ce mult ne apreciează, ce mult ne respectă și ce mult ne prețuiesc americanii, așa că un răspuns, evident că tot de la ei, ar fi binevenit.
Atenție, nu este vorba despre a judeca în vreun fel prioritățile politicii externe americane așa cum sunt ele reflectate de prezența repetată a lui Biden la Varșovia, ci despre a cântări eficiența politicii externe românești, așa cum este ea reflectată de absența la fel de repetată a aceluiași Biden de la București, și nu în general ci exact în acest context.
Este vorba despre un alt succes remarcabil al diplomației contemporane românești, după cel cu Schengen? Sau coordonatorii politicii noastre externe de la Președinție și MAE s-au informat despre vizita în regiune a președintelui SUA din surse publice, așa ne-au spus că au aflat și despre ce se întâmplă pe canalul Bâstroe sau la Chișinău?
P.S. Pentru cârcotași, nu, nu am uitat că la noi a fost vicepreședintele american, Kamala Harris. Dar nu am uitat nici că a făcut-o venind direct de la Varșovia. Deci se putea. Dacă se voia” conchide generalul SIE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Mai dati-l naiba!Intrebare a la gâgă Liiceanu. Asta o fi ceva de jelit pentru noi? Ceva importantissim? De ce sa vina? Ce este cu adulația asta idioată pentru un ticălos? Nu ne-a distrus destul? Venea cand era Băsescu la Cotroceni, sa isi incaseze șpăgile. Toti presedintii americani au fost corupti, criminali, prefacuti, dar românii li s-au inchinat, s-au umilit si le-au pus Țara la picioare, cu riscul autodistrugerii. Polonezilor li s-a promis o Polonia mare iar Ucrainei tot una big. Asa ca fiecare este invartit pe degete de nenea Joe ca sa le stoarca de bani si echipamente militare. Ucraina a inceput sa isi realizeze singura visul, se infruptă din bleaga Românie cat de mult poate. Băsescu a vândut Flota, acum guvernul Ciu-Cio pierde Delta. Si ce-o mai urma. Ar fi culmea ca sa intoarca românii armele impotriva obraznicei si ticaloasei ucraine educata de iu es ei, sătui de prosteala inoculată, dar acesta este un vis mult prea indraznet. Ce ”fost șef al spionajului” o fi fost si nenea ăsta, ca se vede unde a ajuns Țara – cu atâtea servicii si atâția ”șefi de spionaj”, e in pragul dezastrului si al ne-ființei. El așteaptă izbavirea de la stăpâni, normal, dupa ce au transformat Țara in statut de colonie. Stăpânii in mâna carora ne-au aruncat serviciile, ne vor răul nu binele, asa de naivi or fi ”fostii sefi de srevicii” sa nu vada realitatea?

 2. In Romania Bidineaua poate sa ajunga doar MORT.

  Ar fi o dreapta rasplata pentru tot raul pe care l-a facut poporului roman.
  De raul facut poporului rus nu mai vorbesc.
  Ar merita ars pe rug

 3. De ce suntem ocoliți și excluși din orice dialog consultativ?
  Din cauza faptului că suntem „sluga perfectă”, care :
  1) Are abilitatea de a „ghici” cu exactitate dorințele stăpânului, chiar și cele nerostite încă; deci, la ce bun să-și mai piardă „stăpânul” timpul pe-aici, dacă știe „ab initio” că va fi servit „oricând, oricum cu plăcere”…
  2) Sluga perfectă este extrem de „stabilă”; chiar și după „o mie de ani” o găsești încremenită „în aceeași poziție”, cu aceeași disponibilitate, neștirbită, de a-și satisface stăpânul. (pentru „sluga perfectă”, zicala cu „ochii care nu se văd, se uită…”, nu are nicio „aplicativitate”)
  3) În general, „sluga perfecta” o folosești pentru „treburi neplăcute”, de care știi că, alții, sigur te-ar fi refuzat (sau chiar ți-ar fi „bătut obrazul”) fapt ce generază o anumită „jenă” de a o scoate „în lume” – ba poate, să mai și suporți „ligușelile băloase” sau „tânguirile leșinate” ale cuiva pentru care nu ai decât silă…
  În plus, nimănui nu-i face plăcere să stea de vorbă cu cineva care nici nu știe „pe ce lume se află” și nici „ce-l așteaptă”, „decizia”… fiind deja luată.

 4. Ce sa caute in colonie? Colonia o are la degetul cel mic de la picioarul stang. Pe cand Varsovia are coloana vertebrala, pune probleme, maraie cand e cazul. Asa ca s-a dus sa mai dreaga busuiocul. Pe sclavi ii mangaie pe mana, sau le da cate o sapca.Stapanii se folosesc de sclavi, dar nu au nici o consideratie fata de ei. Sclavii nu stiu asta? Sau le place asa?

 5. Sa fiu in locul dvs, tov Predoiu , la cate schelete aveti in dulap si multe tinichele de coada, as tace din gura si nu as mai incerca marea cu degetul sa vad daca iese de un borsch .Nu va ies jocurile si mai stati linistit la pensiile alea uriase si conturile si mai uriase din afara tarii.Piei, Satana!

  • Esti Satana care striga „Piei, Satana!”, hotule !?

  • Ce etnie face diferenta?

 6. Daca tot e sa publicati parerea unui securist (pe vechi), macar alegeti unul mai destept, ca inca mai aveti de unde!Astia de tip nou sunt atat de cretini, incat nici nu are sens sa mai fie bagati in seama!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998