CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Fost șef al spionilor, constatare amară – Liderii noștri au o problemă: cum să-i cruțăm pe bieții olandezi

11 comentarii / 3794 vizualizări / 30 octombrie 2022

”Oare cât de greu este, chiar și pentru un analist, să înțeleagă că dacă din cele 26 de state membre ale acordului Schengen, doar unul singur se opune primirii României, atunci problema cu siguranță nu este la noi, nici la cei 25 pro, ci la cel care este contra(…) Faptul că ei au o conduită politică marcată de accente de putere colonială nu justifică însă, sub nicio formă, atitudinea de reprezentanți ai unei țări de mâna a doua adoptată de liderii noștri aleși sau numiți care, conform surselor media, tocmai au recomandat europarlamentarilor români ”să nu fie vocali împotriva Olandei”, ”să nu le zică nimic, pentru că așa este mai bine”, ”să îl ajutăm pe Rutte, netransformând subiectul primirii României în Schengen într-unul de politică internă în Olanda”. Bine gândit, să fie subiect doar la noi, căci oricum nu mai contează la câte probleme avem, pe ei săracii să îi cruțăm” scrie pe Facebook fostul cap al SIE, generalul(r) Silviu Predoiu.

”Dacă vrem să vorbim serios pe acest subiect, așa cum ar și trebui, o putem face doar după ce ministrul de externe, ca principal responsabil de problemă, ar vorbi public, poate în Parlament, despre programul de acțiune pe care (teoretic sub îndrumarea Președintelui) l-a aprobat pentru accederea in Schengen, program clar, cu termene și responsabilități de etapă explicite, din timp pregătit și riguros implementat. Program care în “Romania lucrului bine făcut”, la fel de teoretic, ar fi trebuit să existe” afirmă Predoiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Predoiu se joacă cu pixul în mână de-a politicianul salvator. Un alt director al SRI, Ioan Talpeș, spunea aseară că Olanda a fost desemnată în anii 1990 să se ocupe de integrarea României. Talpeș a mai spus că până la finele anului vom fi primiți în Schengen pentru că vor … americanii. Interesante informații.

  • Delirantule fara treaba!

   • Felicitări. Ai trecut testul de perspicacitate.

    • Da, ca de obicei, bovina!

     • Ce să-i faci. După ce stai la masă cu Măgureanu, îi vezi pe toți foști directori SRI.

   • Se ştieeeee… Acum doar face dovada „excelenţei” sale.

  • Te obsedeaza SRI-ul? Popota sau cantina?

   • Cantina e pentru ăia de la şcoala de pe şoseaua Odăii nr.20, pe linia lui 304.

 2. Cum dracu sa ne vrea aia daca suntem prosti de impungem ? Noi ne uram singuri dece nu ne-ar ura olandezii ?

  • Proastă eşti tu, zdreanţo! Te-ai şi produs.

 3. Vine și confirmarea afirmațiilor lui Talpeș, fost director al SIE în perioada1992-1997. După efectuarea tranzacțiilor MApN cu americanii, olandezi vor da ok-ul pentru intrarea în Schengen. https://www.national.ro/dezvaluiri/intram-in-razboi-ciuca-preda-comanda-mapn-diviziei-101-778781.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998