CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Fost șef saudit al serviciilor: Hamas ar trebui să recurgă la nesupunere civică, nu la opțiunea armată

6 comentarii / 2530 vizualizări / 22 octombrie 2023

Prințul saudit Turki Al Faisal, fostul șef al serviciilor de informații al țării, afirmă că toți oamenii ocupați au dreptul de a rezista, chiar și militar. Al Faisal a criticat atât Hamas, cât și Israel, spunând că „nu există eroi în acest conflict, ci doar victime”. Discursul lui Turki Al Faisal la Universitatea Rice din Houston din SUA, în care a citat exemplul mișcării de independență a Indiei, a fost distribuit pe scară largă pe rețelele sociale, potrivit Hindustan Times.

Prințul a spus că toți oamenii ocupați au dreptul de a rezista, chiar și militar. Turki Al Faisal a condus agenția de informații saudite Al Mukhabarat Al ‘Ammah timp de 24 de ani și a fost, de asemenea, ambasadorul țării la Londra și SUA.

„Nu susțin opțiunea militară în Palestina. Prefer cealaltă variantă: insurecția civilă, nesupunerea civică. Ea a doborât Imperiul Britanic în India și Imperiul sovietic în Europa de Est”, a spus el. Discursul prințului, neobișnuit de sincer pentru un membru înalt al familiei regale saudite, a fost larg recunoscut drept cel mai clar indicator de până acum al gândirii conducerii Arabiei Saudite asupra situației.

Ce a spus Turki Al Faisal despre Hamas?

Acţiunile Hamas au fost împotriva ordonanţelor islamice de a nu dăuna civililor, a spus el. Fostul diplomat și șef al intelligence a acuzat, de asemenea, Israelul de „bombardarea fără discernământ asupra civililor palestinieni nevinovați în Gaza” și de „arestarea fără discernământ a copiilor, femeilor și bărbaților palestinieni în Cisiordania”.
Ce a spus prințul Arabiei Saudite despre mass-media din SUA și din țară?

El a contestat utilizarea de către mass-media americană a expresiei „atac neprovocat”, spunând: „Ce provocare mai mare ar fi decât ceea ce Israel a făcut poporului palestinian timp de trei sferturi de secol?”
Politicienii occidentali varsă lacrimi când israelienii sunt uciși de palestinieni dar refuză chiar și să-și exprime tristețea atunci când israelienii ucid palestinieni, a mai spus șeicul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Ar trebui să nu-și mai plătească taxele. Asta o să le arate sioniștilor!

 2. Turki al Faisal o spune cu duhul blandetii fiindca si Arabia Saudita este implicata in crime de razboi impotriva Yemen, fiind ajutata de americani, care au vandut arme acesteia. Cum ar putea Arabia Saudita sa critice USA cand impreuna au practicat un genocid asemanator?

 3. De ceva timp, Israel doar raspunde la atacuri, deci vinovati in mare parte sunt palestinienii. Daca nu poti sacte bati cu o armata sa-ti faci dreptate, stai in banca ta, astepti sa se schimbe situatia historica, un moment prielnic, dar, nu te apuci sa ucizi civili si sa fugi, iar spoi sa tipi ca te bombardeaza.

  • Când nu ştii limba română, abţine-te să mai sugi rahaţi în public, trolule mudar. Ti-ai gasit unde sa faci propaganda pulii taiate imprejur. Vierme paros, spart pe din dos.

  • Conationalii tai ne-au obligat sa recunoastem drepturi excesive ale minoritatilor si au acuzat constant poporul român de antisemitism și participare la al doilea Holocaust. Iata ca acum poporul evreu a devenit antisemit (palestinienii au origini semitice) si participa la Holocaustul impotriva poporului palestinian.
   Aberant este ca unii israelieni adjudeca un al treilea Holocaust (primul a fost declarat in anul 1916, al doilea in al al doilea razboi mondial, al treilea in 7 octombrie). Acestia se autovictimizeaza intr-un holocaust perpetuu. Retorica oficiala israeliana actuala este rasista si genocidara la adresa poporului palestinian.

 4. draga printz Türkiye Al Faisal bin Salamy al Saudyi:
  -sa-i bage pe „energie verde” in Gaza!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998