CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Fost sef SIE: Nu-l vad pe presedintele Iohannis ca pe un democrat

1 comentariu / 2130 vizualizări / 28 iunie 2022

Fostul cap operativ al SIE, colaborator timp de cîțiva ani al președintelui Klaus Iohannis, face o afirmație extrem de gravă la adresa acestuia: nu e un democrat.

”Intervențiile repetate în viața politică, dincolo de competențele domniei sale, mă fac să nu îl văd ca pe un democrat. Nu discut de raporturile mele cu dumnealui în calitate de șef al activității profesionale a serviciului” a spus azi generalul Silviu Predoiu, la emisiunea lui Ionuț Cristache de la Evz.ro. ”Haideți să nu ne facem că nu vedem cînd șeful statului dispune schimbarea președinților de partide, impune premierii șamd”.
Nici în povestea cu legile securității președintele nu a punctat prea bine, spune Predoiu.

”Domnul președinte s-a focalizat pe faptul că a apărut draftul, că ”n-ar fi trebuit” și că ”știm noi cine”. Ne facem că uităm că dl.președinte ne-a explicat în cartea lui, ”Pas cu pas”, un best seller, – pe care a trebuit să o citesc pentru că eram activ și trebuia să știu cu cine am de a face – că ”armata este o pierdere de vreme”, textual. ”Tot ce am învățat în cazarmă a fost să cos nasturi și cămăși”. În rest, nimic. Și tot vorbim despre comandantul suprem și așa mai departe. Dl.președinte a fost necăjit că a scăpat pachetul…” a remarcat, sarcastic, generalul.

Despre alegerea lui Klaus Iohannis, fostul cap al spionilor a explicat: ”A fost un vot profund emoțional, și într-un fel poate este ”meritul” președintelui Băsescu, pentru că după mandatul dumnealui, atît de agitat și atît de vehement în toate planurile, lumea a spus că ne trebuie un președinte cu care să ne ”așezăm”, să ne liniștim. Și ne-am așezat, ne-am ”liniștit”…Am tradus noi chestia aceea cu ”tace și face”, cu ”România normală”. Democrația funcționează doar dacă este educat alegătorul, altminteri, nu”.

”Din punctul meu de vedere, cea mai mare vulnerabilitate a României este în acest moment clasa politică”, a conchis Predoiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. E f bine ca vorbesc si domnii astia si mai sparg miturile. De exemplu gogorita asta umflata, cu neamtu’ care face..
    Asta a fost o solutie convenita atunci (la unirea principatelor..) Avand in vedere ca nu facem istorie contrafactuala, convenim ca solutia a avut unele realizari dar si multe neajunsuri. Dupa perioada de emancipare, cand ne situam la jocurile sportive olimpice in primii 5 , la olimpia de matematica in primii 3 constant, flota comerciala navala – primii 5, utilaj de exploatare petrol – gaze intre primii, nu mai era cazul sa ne intoarcem la „moace teutone” care sa ne spuna sa ne spalam pe maini.. si .. cam atat. Calculele au fost proaste si am pierdut 10 ani cu bombalaul asta.
    Trebuie sa punem urgent lucrurile in ordine!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998