CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fost vicecancelar german, avertisment sever: În meciul SUA-China, marii învinși sunt UE și Japonia

3 comentarii / 3855 vizualizări / 29 mai 2023

”Epoca post-1945 a stabilității globale s-a sfârșit și s-a dus. De la lumea bipolară a Războiului Rece până la lumea unipolară dominată de americani ce a înlocuit-o, am beneficiat îndelung de un sentiment de ordine strategică(…) De la începutul noului mileniu însă, această stabilitate a făcut loc din ce în ce mai mult unei rivalități reînnoite între marile puteri, printre care principalele fiind Statele Unite și China”, arată, într-o excelentă analiză publicată azi de Jurnalul, fostul vicecancelar german Joschka Fischer.

”Dar pericolul mai larg pentru sistemul internațional nu provine din războiul din Ucraina (Rusia este prea slabă pentru a reprezenta o amenințare cu adevărat globală), ci din deteriorarea relațiilor SUA-China(…)
Unii dintre cei mai mari învinși în această confruntare sunt, probabil, Japonia și Europa. Firmele chineze și-au construit capacități de producție masive în industria auto – în special în vehiculele electrice (EV) – și sunt acum gata să depășească producătorii de automobile europeni și japonezi, care au dominat multă vreme la nivel global.

Înrăutățind lucrurile, răspunsul Americii la concurența chineză este să urmărească o politică industrială care se va face pe cheltuiala producătorilor europeni și japonezi. Legislația recentă, cum ar fi Legea de reducere a inflației, de exemplu, oferă subvenții mari pentru mașinile produse în SUA. Din perspectiva SUA, astfel de politici ucid două păsări dintr-o singură piatră aruncată: protejând marii producători autohtoni și oferindu-le stimulente pentru a continua dezvoltarea vehiculelor electrice.

Rezultatul final va fi o reorganizare aprofundată a industriei auto globale, Japonia și Europa (în primul rând Germania) pierzând competitivitatea și cota de piață. Și să nu uităm, această dezvoltare economică majoră reprezintă doar începutul unei confruntări globale mult mai mari și al unei reordonări strategice.

Nu numai că Europa trebuie să depună eforturi mari pentru a-și păstra modelul economic în timpul acestei reorganizări a economiei globale. De asemenea, trebuie să gestioneze costurile ridicate ale energiei, decalajul tot mai mare de tehnologie digitală față de cele două superputeri și nevoia urgentă de creștere a cheltuielilor de apărare pentru a contracara noua amenințare din partea Rusiei. Toate aceste priorități vor deveni și mai urgente pe măsură ce următoarele alegeri prezidențiale din SUA se apropie, având în vedere posibilitatea clară ca Donald Trump să revină la Casa Albă.

Europa se află astfel în mod special dezavantajată. Locuiește într-o regiune din ce în ce mai periculoasă, rămânând totuși o confederație de state-națiune suverane care nu și-au coagulat niciodată voința de a realiza o integrare adevărată – chiar și după două războaie mondiale și Războiul Rece de zeci de ani. Într-o lume dominată de state mari cu bugete militare în creștere, Europa încă nu este o putere reală.

Dacă așa rămâne situația, va depinde de europeni. Lumea nu va aștepta ca Europa să crească. Dacă Europa se va confrunta cu reordonarea globală de astăzi, ar fi bine să înceapă curând – sau, de preferință, ieri” avertizează fostul înalt demnitar.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Individul ăsta, fost ministru de externe printr-un accident electoral, încă mai crede că Europa poate deveni o “națiune“ continentală care să emuleze SUA. E tipic pentru utopismul liceean al ecologiștilor, distrugătorii energeticii nucleare în Germania.
  Europa nu poate fi o mare putere, destinul ei e acela de satelit politic al Americii. Britanicii au înțeles chestia asta și au preferat subordonarea individuală față de Washington, fiindcă e mai avantajoasă decât cea colectivă în cadrul UE.
  Înarmarea europeană de frica Rusiei e oricum o tâmpenie. NATO are arme destule, numai că ele ruginesc degeaba în țări neamenințate de nimeni – Franța, Italia, Germania., Olanda, Belgia, Spania etc. plus SUA și Canada – în loc să fie concentrate în Est, singura țintă posibilă a unui (improbabil) atac terestru rusesc.

 2. Asa se petrece un proces al Criminalilor in fata unui tribunal militar.
  In scurt timp toti criminalii si Slugile Platite vor avea parte de aceeasi procedura.
  Aici veti afla ca si satanistul Faucci a avut parte de streang – am si acel proces daca nu credeti.
  In scurt timp Curtea Martiala va avea tribunale in toate cele 209 tari semnatare ale legii NESARA/GESARA. Platitii Posedati, politrucii criminali, medicii criminali si Zoiaristii complici la Genocid stiu ca acesta este viitorul lor.
  Cu cat streangul se apropie de gatul lor cu atat Platatii Posedati mananca mai mult kk si latra tot mai tare dar degeaba, pentru ca zarurile au fost aruncare atunci cand Satana le-a ordonat sa omoare oameni.
  Cele 42 de luni de nenorociri se incheie in iunie, asa ca OMUL trebuie sa aiba credinta in Dumnezeu si in Mantuitorul Iisus Cristos, nascut pe 11 ianuarie 4118 – acum 3413 ani – nu 2000 de ani,
  si a fost rastignit din ordinul Mafiei Khazare in luna martie 4147 la 29 de ani si nu la 33, asa cum spun khazarii inchinatori la Satana Yehova. Acum 2023 suntem in anul 7531. Din istoria poporului roman lipsesc 1260 de ani ascunsa de aceeasi Mafie Khazara.

  ,,…Luni, 24 mai, poliția militară a escortat-o pe Walensky călușată și încătușată în sala de judecată unde adm. Crandall și un grup de trei ofițeri așteptau sosirea ei. Adm. Crandall le-a cerut să-i îndepărteze călușul. Și de îndată decalusata, ea a început să arunce invective asupra amiralului, personalului său și grupului care avea să-i dea soarta. „Am auzit toate acestea, de zeci de ori, de fapt, deținuta Walensky. Poți rămâne civil sau călușata; pentru mine chiar nu contează”, a spus adm. Crandall. „Ați pledat nevinovata pentru acuzația de trădare, o crimă pedepsită cu moartea…Amiralul a spus grupului că Walensky nu s-a vaccinat niciodată pentru Covid-19, invocând rezultatele unui test de sânge de imunitate Covid-19 efectuat în momentul arestării ei. Sângele ei, a spus adm. Crandall, nu avea niciun fel de anticorpi proteici.
  „Este fals!” țipă Walensky. „Sunt vaccinata și am patru rapeluri.” „Dacă ai fi dublu vaccinata și ai avea patru rapeluri, ai fi moarta sau catatonica”, a spus adm. Crandall. „Tu, ca și asociații tăi Deep State, ai luat injecții cu ser fiziologic.” El a arătat documentația panoului semnată de ofițerii medicali șefi de la Womack Army Medical Center, Fort Bragg și de la spitalul naval din Camp Pendleton. Ambii examinaseră analiza de sânge și stabiliseră că Walensky avea încă sânge pur. Walensky ridică din nou vocea, susținând că, de când își luase ultimul rapel în urmă cu câteva luni, proteinele în vârf nu ar fi fost detectabile atunci când White Hats i-ar fi extras sângele. „Este sigur să spunem că este o altă minciună CDC; dovezile ilustrează clar că proteinele în vârf devin sistemice și rămân în organism ani de zile după vaccinare”, a spus adm. Crandall. El a citat un studiu care a evaluat 500 de membri ai serviciului care au primit vaccinări împotriva Covid-19, când criminalul Lloyd Austin a mandatat tot personalul militar să se supună vaccinurilor cu cheaguri pe 14 septembrie 2021. Cei 500 au luat două vaccinuri și cel puțin un rapel înainte ca Camera Reprezentanților să voteze pentru a anula directiva neconstituțională a lui Austin pe 10 ianuarie 2023. Începând cu 13 aprilie, 350 din cei 500 au fost testati pozitiv pentru proteine spike; celelalti 150 nu au putut fi testati pentru că erau morți – au cedat în urma miocarditei sau a altor boli letale induse de vaccin.
  „Această creatură a evitat să fie vaxxată; știa că injectiile erau la fel de letale ca un glonț pentru creier, dar era prea dispusă să impună o politică de vaccinare în masă… „-Minti!” îl întrerupse Walensky. „CDC oferă linii directoare. Noi nu facem politici sau legi.” „Oh, dar ai făcut-o, iar prin tine mă refer la tine personal, administrația a amânat fără îndoială judecata dumneavoastră. Din moment ce esti vorbăreața, deținuta Walensky, când Biden te-a numit director al CDC, i-ai promis că vei face tot ce-ți stă în putință pentru ca toți americanii să primească trei rapeluri pe an, ca parte a „nouei normalități?” „Tot ce am făcut a fost să fac sugestii”, a spus Walensky. „Dar ai fugit din Statele Unite la Bruxelles când ai aflat că a fost emis un mandat de arestare militar pe numele tău – de ce? „Răspund doar lui POTUS, Joseph R. Biden”, a spus Walensky. „Nu ai nicio autoritate.” „Autoritatea noastră este motivul pentru care sunteți aici și nu mai conduceți CDC de la Bruxelles. Acesta este motivul pentru care Plandemia ta s-a prăbușit.
  Acesta este motivul pentru care prietenii tăi sunt morți sau întemnițați. Acesta este motivul pentru care nu veți avea șansa să cheltuiți toți banii pe care ați fost plătiți pentru răspândirea minciunilor Plandemic”, a spus adm. Crandall. Apoi a afișat o situație financiară care arăta că Walensky a transferat 6,3 milioane de dolari din bugetul anual al CDC pentru 2021 în contul ei de economii personal pe 15 octombrie a acelui an. El a remarcat că ea cheltuise jumătate înainte ca JAG să-i înghețe contul și să-i confisce restul.
  „Încă sunt bani nedepuși, pe care i-a depus în conturi de peste mări. Dar dacă va fi condamnată, ea nu-i poate cheltui în închisoare sau în orice viață de apoi. Lăcomia și puterea – este tot ceea ce poftiți voi, Deep Staterii,” a spus adm. Crandall. El a chemat la tribuna martorilor directorul adjunct al CDC pentru Sănătate Globală, dr. Howard Zucker, pe care marinarii americani l-au arestat în aprilie pentru că a conspirat să inventeze motive pentru reînnoirea ordinelor de adăpostire în loc de Covid-19 și pentru că a recunoscut că a ajutat la falsificarea mortalității cauzate de Covid-19. statistici. El a mărturisit că Walensky a fost o „cățea dominatoare, avidă de putere”, care a condus CDC cu o mână de fier și care, împreună cu co-conspiratorii NIH, doctorii Fauci și Collins, a pledat pentru mandate de vaccin, în ciuda faptului că injectiile i-au ucis pe participanții la proces și îmbolnăveau zeci de mii de oameni creduli în fiecare lună.
  „De ce mărturisești sub jurământ împotriva fostului tău șef?” a întrebat adm. Crandall.
  „Pentru că nu vreau să fiu spânzurat”, a spus Zucker. „Știu de ce sunt vinovat, dar ea a dat ordine”, a răspuns Zucker. „Și nu ai pus niciodată la îndoială instrucțiunile ei ilegale.” „Mi s-a promis o plată. N-am văzut niciodată un ban din asta”, a spus Zucker. „Promis de cine?” Zucker arătă spre Walensky. „De ea.”
  „Și ce anume te-a pus să faci pentru plățile pe care nu le-ai primit niciodată?” „Ce crezi? Sa proliferez înșelătoria pandemiei”, a spus Zucker. „Și a funcționat frumos mult timp. Am păcălit întreaga lume.” „Nu o spui cu remușcări”, remarcă amiralul. „Nu are rost să mai mint acum; ce e făcut e făcut. Nu îmi caut scuze – aveam liberul arbitru. Ea deținea o putere incredibilă…„Fauci și Collins erau, să spunem, plecați când ați preluat noul dvs. rol CDC în ianuarie. V-a spus inculpatul, în mod concret, că a complotat cu ei?” a spus adm. Crandall. „Cu siguranță a făcut-o și mi-a spus că este treaba „noastra” să le păstrăm vie moștenirea.”
  Walensky a strigat: „Erau oameni mari, vizionari și veți plăti pentru insolența voastră”…Ofițerii l-au găsit-o pe Walensky vinovat de trădare și au condamnat-o la moarte…’’

  ,,…Luni, 24 mai, poliția militară a escortat-o pe Walensky călușată și încătușată în sala de judecată unde adm. Crandall și un grup de trei ofițeri așteptau sosirea ei. Adm. Crandall le-a cerut să-i îndepărteze călușul. Și de îndată decalusata, ea a început să arunce invective asupra amiralului, personalului său și grupului care avea să-i dea soarta. „Am auzit toate acestea, de zeci de ori, de fapt, deținuta Walensky. Poți rămâne civil sau călușata; pentru mine chiar nu contează”, a spus adm. Crandall. „Ați pledat nevinovata pentru acuzația de trădare, o crimă pedepsită cu moartea…Amiralul a spus grupului că Walensky nu s-a vaccinat niciodată pentru Covid-19, invocând rezultatele unui test de sânge de imunitate Covid-19 efectuat în momentul arestării ei. Sângele ei, a spus adm. Crandall, nu avea niciun fel de anticorpi proteici.
  „Este fals!” țipă Walensky. „Sunt vaccinata și am patru rapeluri.” „Dacă ai fi dublu vaccinata și ai avea patru rapeluri, ai fi moarta sau catatonica”, a spus adm. Crandall. „Tu, ca și asociații tăi Deep State, ai luat injecții cu ser fiziologic.” El a arătat documentația panoului semnată de ofițerii medicali șefi de la Womack Army Medical Center, Fort Bragg și de la spitalul naval din Camp Pendleton. Ambii examinaseră analiza de sânge și stabiliseră că Walensky avea încă sânge pur. Walensky ridică din nou vocea, susținând că, de când își luase ultimul rapel în urmă cu câteva luni, proteinele în vârf nu ar fi fost detectabile atunci când White Hats i-ar fi extras sângele. „Este sigur să spunem că este o altă minciună CDC; dovezile ilustrează clar că proteinele în vârf devin sistemice și rămân în organism ani de zile după vaccinare”, a spus adm. Crandall. El a citat un studiu care a evaluat 500 de membri ai serviciului care au primit vaccinări împotriva Covid-19, când criminalul Lloyd Austin a mandatat tot personalul militar să se supună vaccinurilor cu cheaguri pe 14 septembrie 2021. Cei 500 au luat două vaccinuri și cel puțin un rapel înainte ca Camera Reprezentanților să voteze pentru a anula directiva neconstituțională a lui Austin pe 10 ianuarie 2023. Începând cu 13 aprilie, 350 din cei 500 au fost testati pozitiv pentru proteine spike; celelalti 150 nu au putut fi testati pentru că erau morți – au cedat în urma miocarditei sau a altor boli letale induse de vaccin.
  „Această creatură a evitat să fie vaxxată; știa că injectiile erau la fel de letale ca un glonț pentru creier, dar era prea dispusă să impună o politică de vaccinare în masă… „-Minti!” îl întrerupse Walensky. „CDC oferă linii directoare. Noi nu facem politici sau legi.” „Oh, dar ai făcut-o, iar prin tine mă refer la tine personal, administrația a amânat fără îndoială judecata dumneavoastră. Din moment ce esti vorbăreața, deținuta Walensky, când Biden te-a numit director al CDC, i-ai promis că vei face tot ce-ți stă în putință pentru ca toți americanii să primească trei rapeluri pe an, ca parte a „nouei normalități?” „Tot ce am făcut a fost să fac sugestii”, a spus Walensky. „Dar ai fugit din Statele Unite la Bruxelles când ai aflat că a fost emis un mandat de arestare militar pe numele tău – de ce? „Răspund doar lui POTUS, Joseph R. Biden”, a spus Walensky. „Nu ai nicio autoritate.” „Autoritatea noastră este motivul pentru care sunteți aici și nu mai conduceți CDC de la Bruxelles. Acesta este motivul pentru care Plandemia ta s-a prăbușit.
  Acesta este motivul pentru care prietenii tăi sunt morți sau întemnițați. Acesta este motivul pentru care nu veți avea șansa să cheltuiți toți banii pe care ați fost plătiți pentru răspândirea minciunilor Plandemic”, a spus adm. Crandall. Apoi a afișat o situație financiară care arăta că Walensky a transferat 6,3 milioane de dolari din bugetul anual al CDC pentru 2021 în contul ei de economii personal pe 15 octombrie a acelui an. El a remarcat că ea cheltuise jumătate înainte ca JAG să-i înghețe contul și să-i confisce restul.
  „Încă sunt bani nedepuși, pe care i-a depus în conturi de peste mări. Dar dacă va fi condamnată, ea nu-i poate cheltui în închisoare sau în orice viață de apoi. Lăcomia și puterea – este tot ceea ce poftiți voi, Deep Staterii,” a spus adm. Crandall. El a chemat la tribuna martorilor directorul adjunct al CDC pentru Sănătate Globală, dr. Howard Zucker, pe care marinarii americani l-au arestat în aprilie pentru că a conspirat să inventeze motive pentru reînnoirea ordinelor de adăpostire în loc de Covid-19 și pentru că a recunoscut că a ajutat la falsificarea mortalității cauzate de Covid-19. statistici. El a mărturisit că Walensky a fost o „cățea dominatoare, avidă de putere”, care a condus CDC cu o mână de fier și care, împreună cu co-conspiratorii NIH, doctorii Fauci și Collins, a pledat pentru mandate de vaccin, în ciuda faptului că injectiile i-au ucis pe participanții la proces și îmbolnăveau zeci de mii de oameni creduli în fiecare lună.
  „De ce mărturisești sub jurământ împotriva fostului tău șef?” a întrebat adm. Crandall.
  „Pentru că nu vreau să fiu spânzurat”, a spus Zucker. „Știu de ce sunt vinovat, dar ea a dat ordine”, a răspuns Zucker. „Și nu ai pus niciodată la îndoială instrucțiunile ei ilegale.” „Mi s-a promis o plată. N-am văzut niciodată un ban din asta”, a spus Zucker. „Promis de cine?” Zucker arătă spre Walensky. „De ea.”
  „Și ce anume te-a pus să faci pentru plățile pe care nu le-ai primit niciodată?” „Ce crezi? Sa proliferez înșelătoria pandemiei”, a spus Zucker. „Și a funcționat frumos mult timp. Am păcălit întreaga lume.” „Nu o spui cu remușcări”, remarcă amiralul. „Nu are rost să mai mint acum; ce e făcut e făcut. Nu îmi caut scuze – aveam liberul arbitru. Ea deținea o putere incredibilă…„Fauci și Collins erau, să spunem, plecați când ați preluat noul dvs. rol CDC în ianuarie. V-a spus inculpatul, în mod concret, că a complotat cu ei?” a spus adm. Crandall. „Cu siguranță a făcut-o și mi-a spus că este treaba „noastra” să le păstrăm vie moștenirea.”
  Walensky a strigat: „Erau oameni mari, vizionari și veți plăti pentru insolența voastră”…Ofițerii l-au găsit-o pe Walensky vinovat de trădare și au condamnat-o la moarte…’’

  • O să-ţi plenească capul şi coaiele, retardatule.
   „Posedatule”, tu ai mintea „catusata”!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998