CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru, audiat la DNA

2 comentarii / 2301 vizualizări / 3 aprilie 2015

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a venit azi la DNA, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Scutaru a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.00 şi nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat şi în ce calitate va da declaraţii în faţa anchetatorilor.

Potrivit unor surse judiciare, George Scutaru ar fi fost citat să dea declaraţii într-un dosar în care este vizat preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, a fost jurnalist până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea. În 2001, Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău. Scutaru a deţinut trei mandate consecutive de deputat şi s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.
În decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.
În 6 martie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, conform Mediafax, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru, şeful statului spunând că acesta a demisionat din motive personale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. corespondent tvr la moscova? hmm…. kaghebist?

  2. Echipa de inceput de la Cotroceni a lui Iohannis, formata din politicieni de mana a doua, caracterizati de un amatorism remarcabil, este incropita pe fuga, aproape la intamplare. Iohannis pare o persoana serioasa, de bun simt, ce doreste sa performeze. In consecinta, ar fi avut nevoie in echipa sa, chiar daca sunt greu de gasit si de convins, de prefesionisti, inclusiv de personalitati calificate, adica academicieni, profesori universitari, experti recunoscuti. Ce performanta poti sa speri de la Mihalache sau Scutaru, de exemplu, niste gainari politici, descalificati profesional, cu un trecut incert?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998