CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fostul șef al SIE, dezvăluire-șoc: Cum află serviciile despre matrapazlîcurile politicienilor

0 comentarii / 3183 vizualizări / 10 iulie 2024

Fostul cap al spionajului românesc, gen.Silviu Predoiu, face o dezvăluire stupefiantă, într-un interviu pentru Canal 33, legată de modul în care serviciile secrete află ce matrapazlîcuri fac politicienii români. Mai precis, o mare parte dintre informații nu le obțin în urma activității lor, ci chiar din autodenunțurile politicienilor.

Comentînd acuzațiile la adresa lui Florian Coldea privind prezumtiva spionare a întregului Parlament de către SRI, acum cîțiva ani, în scop de șantaj, fostul spion-șef a spus:

”Sincer, nu am auzit, eu o văd ca un fel de știre umflată. Dl.Coldea nu putea să aibă asemenea inițiative, să nu exagerăm, el a fost tolerat să facă niște năzbîtii de către șefii lui succesivi (George Maior și Eduard Hellvig n.n.), nu apuca dumnealui să-și propună asemenea ținte. Despre orice derapaje am putea vorbi, nu putem vorbi despre faptul că dl.Coldea se apuca să monitorizeze întreg parlament. Parlamentul e șantajabil în măsură în care oamenii care îl compun au conștiința păcatului, pentru că de la ei pleca.
Se știau apăsați de tot felul de minuni și, în convingerea lor, serviciile știu tot. Îmi pare rău să le-o spun, dar serviciile aflau de multe ori chiar de la ei, cînd veneau să ne spună ”știu că știți că am făcut…dar vreau să vă promit că eu sunt de al dumneavoastră”. Și atunci, luai notă, și dacă erai un pic mai antrenat, spuneai ”da, știam”, după care te întorceai și îți făceai cruce, ia uite ce am aflat. Dar ei, conștiința păcatului lor, îi făcea șantajabili mai mult decît o documentare, e foarte greu să dai ordin ”monitorizați, verificați, filați un parlamentar!”. Trebuie să îți asumi răspunderea” a spus generalul cu 4 stele. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998