CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Franta anunta eliminarea restrictiilor pina pe 15 iunie si introduce carantina voluntara

0 comentarii / 2211 vizualizări / 19 mai 2020

Francezii şi rezidenţii permanenţi în Franţa care sosesc în ţară din afara Uniunii Europene vor fi invitaţi să intre în mod ”voluntar” într-o carantină de 14 zile, începând de miercuri, a anunţat azi ministrul de externe Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP, citată de Agerpres.

”Începând de miercuri, le vom cere tuturor francezilor (…) care se întorc în Franţa şi (persoanelor) care au reşedinţa în Franţa să se supună în mod voluntar unei carantine de 14 zile”, a declarat Le Drian la postul LCI, precizând că măsura vizează revenirile din ”exteriorul Uniunii Europene”.

”Această iniţiativă va fi o iniţiativă autonomă, pe baza responsabilităţii personale, iar această carantină se va putea efectua la domiciliu sau într-un loc ales” de respectiva persoană la revenirea în Franţa, a menţionat el. Măsura nu îi vizează deocamdată pe străinii din afara UE având în vedere că frontierele externe ale Uniunii, aşadar inclusiv pentru intrarea în Franţa, le sunt închise începând din 17 martie.
În interiorul UE, Parisul speră într-o relaxare a restricţiilor la frontiere începând din 15 iunie, a mai spus şeful diplomaţiei franceze.
”În ce priveşte frontierele interne, avem acorduri de reciprocitate cu statele vecine şi ne putem gândi că, progresiv, dacă ieşirea din izolare ajută şi dacă aventura pandemiei nu revine, vom putea ajunge la o punere în discuţie a acestor măsuri de închidere”, a afirmat el. ”Cred că, progresiv, începând din 15 iunie, vom putea ajunge la o relaxare generalizată, cel puţin aceasta este ceea ce doresc”, a spus Le Drian. În prezent, doar muncitorii transfrontalieri, persoanele care au un motiv familial sau cele care revin la locul de domiciliu pot circula între Franţa şi alte ţări din Uniunea Europeană.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998