CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Franta violata: jurnalisti ucisi barbar de teroristi islamici

1 comentariu / 2361 vizualizări / 7 ianuarie 2015

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat azi de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un „atentat terorist”.

Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.
Potrivit postului Europe 1, citat de Mediafax, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.
Preşedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denunţat „un atentat terorist” de o „excepţională barbarie” şi a făcut apel la „unitate naţională”. Soarta şi identitatea autorilor atacului nu este cunoscută pentru moment. Potrivit unor mărturii citate de surse din poliţie, atacatorii au strigat „l-am răzbunat pe Profet”, după care au reuşit să fugă.
Numeroase focuri de armă s-au auzit, iar mai mulţi jurnalişti au reuşit să se refugieze pe acoperişul clădirii. Martin Boudot, jurnalist la o societate de producţie cu sediul în acelaşi imobil, făcea parte din acest grup. „Tocmai am coborât, pentru că poliţia a securizat clădirea”, a declarat el pentru Europe 1.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Se stia reactia islamistilor la ofensele adresate profetului lor, si totusi s-a gasit o publicatie din Franta sa incinga spiritele. De ce tocmai din Franta? Simplu! Pentru ca Fanta a recunoscut la sfarsitul anului trecut Statul palestinian cu capitala in Ierusalimul de Est, trecand peste amenintarile premierului israelian Benjamin Netanyahu. Dupa ce evenimentele se vor raci, se va constata ca atentatorii erau in slujba Mossad-ului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998