CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fratia dintre Victor Ponta si Laura Georgescu

1 comentariu / 2306 vizualizări / 13 iulie 2014

In politica mai ales, nu numai o reactie, ci si lipsa unei reactii poate fi perversa. Este exact ceea ce imi vine pentru prima data in cap atunci cand ma gandesc la situatia in care se afla, in prezent, Consiliul National al Audiovizualului si la atitudinea si lipsa de atitudine, dupa caz, a premierului Victor Ponta. Cum se explica faptul ca acesta, dupa ce a avut rolul decisiv in numirea Laurei Georgescu ca presedine al institutiei, refuza in mod ostentativ sa adopte o atitudine ferma in raport cu derapajele acesteia si situatia de blocaj in care, inainte cu cateva luni de alegerile prezidentiale, se gaseste CNA?

Opinia publica trebuie sa stie ca aceasta doamna, Laura Georgescu, a fost plasata in CNA pe asa-numitul algoritm PSD. La acea data, PSD avea majoritatea voturilor din Consiliu. Astfel incat nu i-a fost prea greu domnului Viorel Hrebenciuc sa telefoneze pe rand la membrii prestigioasei institutii, pentru a le cere sa o voteze pe Laura Georgescu. In prezent, majoritatea apartine tot PSD. PNL, de pilda, nu are niciun reprezentant in Consiliu.

Detaliile pe care le-am prezentat mai sus sunt esentiale pentru a intelege natura perversa a pozitiei adoptate de Guvern prin intermediul premierului Victor Ponta. Este, de acum, un fapt notoriu ca doamna Laura Georgescu a transformat treptat o institutie de tip colegial intr-un soi de S.R.L., in care intotdeauna ea isi rezerva, in calitate de presedinte, primul si ultimul cuvant. Tot de notorietate sunt numeroasele derapaje de care Laura Georgescu s-a facut vinovata cu ocazia dezbaterii si adoptarii unor decizii CNA. Nu intamplator exista membri ai acestei institutii care au depus impotriva ei plangeri penale. In ultima vreme, extrem de scandaloase au fost trei fapte savarsite de distinsa doamna. Prima, savarsita in urma cu circa o luna, a constat, nici mai mult, nici mai putin, in smulgerea unor legaturi din instalatiile electronice, astfel incat una dintre sedinte, contrar legii, sa nu poata fi inregistrata si, prin urmare, sa nu poata deveni vreodata publica. A urmat faimoasa prezenta printre copii a aceleiasi doamne in saptamana „Scoala altfel” si limbajul mizerabil, de nereprodus, utilizat in dialogul cu copiii. Si, in fine, totul a culminat cu o serie de inregistrari, prezentate copios de mai multe televiziuni, din care reiese, dincolo de limbajul murdar si dincolo de dispretul Laurei Georgescu tocmai fata de politicienii care o mentin in functie, ca aceasta practica nici mai mult, nici mai putin decat santajul. In mod cat se poate de explicit. Asumat. Solicitand si obtinand, prin santaj, diverse foloase in schimbul protectiei acordate unor operatori TV.

Razboiul se poarta pe toate fronturile. Exista un razboi intern intre Laura Georgescu si mai multi membri CNA. Unii dintre acestia o ataca fatis si solicita, in mod explicit, indepartarea ei de la conducere. Altii sunt profund nemultumiti de ea, dar, din lasitate sau oportunism, prefera pur si simplu sa absenteze. La figurat. Dar si la propriu. In timp ce leafa lor de ministri merge. Activitatea CNA este blocata. Nu mai are loc nicio sedinta. Si asta se intampla intr-un an extrem de tensionat, cu numai cateva luni inaintea unor alegeri prezidentiale care se anunta mai violente si mai murdare decat oricand, spatiul mediatic aflandu-se practic sub ocupatia principalilor protagonisti politici. Dar acest razboi este si extren. Opinia publica este revoltata si reactioneaza. Deocamdata, prin strangere de semnaturi. ONG-urile solicita si ele indepartarea raului de la radacina CNA. In fine, opozitia, care nu are alta putere, ii solicita distinsei doamne demisia de onoare, iar distinsului premier sa ia atitudine fata de protejata sa.

Si, iata, premierul a reactionat. In sensul ca nu a ascultat niciuna dintre inregistrari. Si nici nu este intresat sa le asculte, intrucat nu crede in veridicitatea lor. Dar nici cu membrii CNA revoltati nu catadicseste sa poarte o discutie. Desi acestia au rang de secretari de stat.

O forma perversa de a arata totusi ca ar fi intrucatva interesat de situatia de la CNA este afirmatia lui Victor Ponta, conform careia PSD ar fi gata sa sustina un demers legislativ. Si anume un amendament adus legii de organizare CNA, care sa permita demiterea presedintelui. De ce reactia este perversa? Din simplul motiv ca premierul stie foarte bine ca Parlamentul se afla in vacanta. Prin urmare, pana toamna tarziu, nici macar nu poate fi pusa problema unui amendament la lege.

Si pana cand s-ar face acest amendament si ar fi inlocuita doamna Laura Georgescu, evident tot cu un supus PSD, ce se va intampla cu CNA? Se va afla tot in vacanta? Nu cumva adevarata intentie a domnului Victor Ponta este aceea de a frauda alegerile utilizand, in mod ilegal, mass-media apartinatoare? Nu cumva haosul din aceasta institutie ii serveste in campania prezidentiala? Nu cumva acest scop se afla la temelia fratiei dintre Victor Ponta si Laura Georgescu? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I’d say „Kngabuowa, dude!”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998