CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fratia intereselor: Basescu, salvat de Grupul de la Cluj

3 comentarii / 3224 vizualizări / 16 aprilie 2014

Legătura ocultă dintre Cotroceni și cel puțin o parte a PSD, am numit Grupul de la Cluj, artizan al intrării PSD de trei ori la guvernare în mandatul Băsescu, iese din nou la iveală, cu prilejul scandalului Vrînceanu Firea.

Un scandal în care Băsescu a zbîrcit-o. În noianul de atacuri la adresa unei întregi liste de politicieni, pe președinte l-a furat gura și a scăpat o formulare specifică mafioților, care a curentat mulți spectatori, inclusiv băsiști devotați.

PSD a sesizat imediat eroarea, la un loc cu media, și a decis să lărgească breșa în armura prezidențială, folosind-o pe Gabriela Firea drept berbece, inclusiv prin depunerea unei plîngeri penale.

„Azi, cetățenii României au văzut din nou adevărata față a lui Traian Băsescu, tot ce a reprezentat el în acești 9 ani — ură, abuzuri, minciuni, amenințări, lipsă de scrupule! Ăsta e Băsescu! Un președinte decăzut, o rușine a României. Este total degradant ce a făcut Băsescu azi. Nu e posibil să se vorbească așa de la acest nivel al Statului român. România și românii merită mult mai mult.” a declarat, teatral, dar greu de combătut, premierul Ponta.

Apare, însă, o problemă foarte delicată: deși premierul s-a grăbit – suspect! – să declare că respectiva plîngere va fi analizată de parchet după expirarea mandatului prezidențial („cel mai târziu în decembrie, dl Băsescu va trebui să răspundă în faţa legii”), există un risc major pentru Cotroceni. Acela ca scandalul Firea să declanșeze o discuție serioasă asupra mult invocatei imunități prezidențiale în fața legii, o invenție a justițiarilor de casă ai lui Băsescu, de acum cîțiva ani, fără nicio acoperire constituțională.

În realitate, șeful statului poate fi anchetat și judecat pentru fapte penale ca orice cetățean, fie el și parlamentar.

Or, o eventuală forțare a Curții Constituționale să clarifice odată pentru totdeauna acest aspect nu ar putea duce decît la răspunsul de bun simț, anume că nimeni, inclusiv președintele, nu e mai presus de lege.

Traian Băsescu este capabil să pareze lejer cele mai multe atacuri ale adversarilor, dar eventuale drumuri pe la parchet nu ar da bine deloc pentru imaginea sa într-un moment cînd se pregătește să fie artizan al unui mare proiect politic, locomotivă pentru un candidat prezidențial agreat și poate chiar viitor premier.

Ce de făcut, în acest caz în care Băsescu are o problemă serioasă generată de o gură prea spurcată?

Simplu: e nevoie ca cineva să-i sară în ajutor.

Și cine altcineva decît prietenii din Grupul de la Cluj, coloana a 5-a băsismului în PSD, cum insinua cîndva Ion Iliescu?

Drept pentru care, la jumătatea Săptămînii Mari, distinsul senator-preot Ilie Sîrbu revarsă un hîrdău cu lături creștinești în capul președintelui, ca să vază boborul cine e gentleman și cine nu în politică: „S-a referit la premier că a avut o cădere nervoasă. Dânsul, când tremură dimineaţa când intră în birou, de-abia îl ţin consilierii şi-l reanimă cu diverse tării, el n-ar trebui să meargă la medic? Cred că şi el ar trebui să meargă la medic, mi se pare firesc. Dacă tot vorbim de cei care au căderi, unii le au în alcool”, a declarat Ilie Sârbu.

Vasăzică, ”rușinea României” – cum l-a numit premierul – amenință banditesc o senatoare, iar cei care promit să ne scape de rușinea respectivă recurg la cele mai josnice invective, în contrapartidă.

Prin declarațiile-i șocante, Ilie Sîrbu nu a făcut decît să acopere, să disipeze abil petele de pe fața președintelui produse de scandalul Firea, determinîndu-i pe cei care încă mai au încredere în Băsescu să răsufle ușurați: nici ”ceilalți” nu sunt mai breji, slavă Domnului! (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. acest articol nu are logica. sarbu nu a acoperit nimic

  2. Intr-adevar ,articolul nu are logica. ,sau dl. acesta ,BTI,este pre subtil pentru noi.

  3. In timp ce lumea priveste la ecranele televizoarelor cu inima in gat; cine castiga ; Firea + Ponta sau Basescu ? Guvernul mafiot pregateste o noua lovitura data Romaniei. Vanzarea a unei mari parti din arealul Deltei Dunarii. EU CRED CA ROMANII SUNT DROGATI. ATRACTIA SPRE MANELISM, MAHALAGISM, ALCOOLISM, CRETINISM A DISTRUS UN POPOR. NU VA MAI MIRATI CA O MARE PARTE A EUROPEI NE CATALOGHEAZA ,, TZIGANI ” CULPA E A NOASTRA !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998