CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Fratia Securitatii: tatii lui Rafila si Orban au avut acelasi sef

22 comentarii / 14309 vizualizări / 18 octombrie 2020

Încă o bombă în scandalul Alexandru Rafila: potrivit dezvăluirilor scriitorului și documentaristului Fabian Anton, care prezintă documente ale CNSAS, tatăl medicului care se vrea parlamentar și cel al premierului Ludovic Orban au avut același șef în Securitate, în anii 50.

”Astăzi m-au sunat cîțiva ziariști să mă întrebe ce știu despre povestea Rafila & fiul.
Văzuseră documentarul meu cu torționarul Franț Țandără și doreau să știe dacă nu am mai multe amănunte despre plozii PNL-USR-PSD etc., cu tați torționari sau securisti…
I-am trimis să verifice de pildă și biografia premierului Ludovic Orban sau a fratelui său, Leonard, cîndva Secretar de Stat în Ministerul Integrării Europene, care, după cum spun documentele CNSAS cercetate cu atenție, au „suferit“ în perioada comunistă, ca fii și nepoți ai unor securiști.

Așadar, Ludovic și Leonard Orban sunt fiii lui Ludovic Orban, cîndva (prin 1953 mai exact) sublocotenent și șef birou II la Ministerul Securității Statului, Regiunea Stalin.
Șeful lui Ludovic Orban (tatăl) era pe atunci celebrul colonel Ambruș Coloman, un torționar vestit pentru brutalitatea sa, avansat ca director al Direcției Ministerul Securității Statului, Regiunea Stalin, ca mulțumire adusă pentru că, între 1948 – 1951, pe cînd era director al Direcției Regionale a Securității Timișoara, a coordonat, alături de maiorii Aurel Moiș și Zoltán Kling, represiunea împotriva grupurilor de partizani anticomuniști din Munții Banatului și Mehedințiului.
Ludovic Orban (tatăl) a fost și unul din anchetatorii arhimandritului Teofil Părăian, de la mănăstirea Brâncoveanu – Sîmbăta de Sus, după cum mi-a mărturisit, pe vremuri, chiar marele duhovnic.

Una din dovezile despre implicarea lui Ludovic Orban (tatăl) în această poveste se găsește în volumul 61 din dosarul nr. 7358 DMRU.
Reproduc mai jos pagina respectivă:

În ceea ce-l privește pe unchiul celebrilor frați Ludovic și Leonard Orban acesta este nimeni altul decît Imre Orban (zis si Emeric Orban), născut la 3 octombrie 1920, în Odorheiul Secuiesc, fiul lui Domokoș și Julianna.
Imre Orban a fost angajat inițial între 1948 – 1950 la Direcția Regională Brașov/Stalin a Securității Statului unde, în 1951 va fi numit locotenent major, în 1954, căpitan și șef serviciu și în 1955 locțiitor șef birou.
Imre Orban va fi trecut în rezervă la data de 29 februarie 1956” scrie documentaristul.

Or, despre Ambruș Coloman a ieșit deja la iveală în acest moment că era șeful Direcției Securității Regionale Timiș în 1948-49, care avea în subordinea Securitatea Arad, condusă de tatăl lui Alexandru Rafila și care primea rapoartele supervizate de acesta, mare parte dintre ele aflate în posesia CNSAS. (B.T.I.)

foto: huff.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Oare Alexandru Rafila e coleg de unitate cu fratii Orban, Leonard si Ludovic? SIE? Democratie, te halesc!…

 2. Asta inseamna ca Ludovic Orban e mai mare in grad decat Klaus Iohannis? Nu se poate!

 3. De zeci de ani vorbesc despre același și același gunoi, S E C U R I T A T E A!!!

  Lustrație, reformare și control parlamentar real!

  • Pune-le pe Larguta Bazilesco si pe Andreea Cozma sa controleze secu la izmene, da’ control real, cum zici, nu din ala de fatada.

   • S-a spus, securist prostovan, lustrație și reformare.

 4. Nu parintii lor sunt problema, aici au dreptate. Ei insisi sunt problema, pentru ca ei sunt adevaratii impostori. Fara ca tatal lor sa fi fost ofiter de securitate e clar ca nici Ludovic Orban nu ar fi ajuns PM si nici frat-su Leonard comisar european din partea Romaniei.
  Apropos, pe Dacian Ciolos cine l-o fi sprijinit sa ajunga comisar? Ca la Corina Cretzu si Leonard Orban banuim.

  • Năsui și Burduja stau pe bară. Așteaptă rotația cadrelor.

  • Apropo de rahatul cioloș. ”Promovarea” sa a fost și este supervizată de fostul/actualul securist Măgureanu. Dacă îți spun e ceva acest nume.

 5. Precizez pentru responsabilii cu scripturile SRI că n-are nimeni nicio problemă ca o zdreanță securistă de mâna a doua ca Ludovic Orban să fie angajat fictiv la o firmă acoperită a SRI. Totuși, nu are ce căuta în politică și, oficial, în cadrul SRI.

  Idem și pt „specialistul” Rafila.

 6. Deci omul potrivit, la locul potrivit. Urnasii urmasilor securitatii. Ce nu e clar aici? Ca doar nu vreti sa ajunga la butoane vreun specialist adevarat, cu studii, cu diplome adevarate? Ei sunt oamenii de nadejde ai sistemului.

 7. talentatii pnl+psd sapati ,toti au acelasi trecut……

  • Năsui, Vlad Voiculescu și restul rapandulelor de securiști vin să înlocuiască aceeași mizerie.

 8. ASTFEL SE EXPLICA DE CE FIUL ASASINULUI , SEF DE SECUITTATE IN ARAD ALEXANDRU RAFIRA ESTE MEDIC NAZIST IN REGIMUL CE DISTRUGE ROMANIA PNL/ORBAN/iOHANNIS. Asa cum in anii lui 1949 criminalii securitatii staliniste isi justificau crimele prin loialitatea animalica fata de ocupantul stalinist ai tarii ,tot asa , in prezent progeniturile asasinilor securitattii din trecut, Rafira si Orban isi justifica si-si executa crimele prin complicitate cu doveditul calau naizst al tarii Klaus Iohannis. In falsa pandemie de coronavirus oamenii sunt asasinati doar in spitalele devenite lagare naziste de exterminare umana, executantii fiind medicii pronazisto/iohannisti cum este si Rafira Alexandru. Acest urmas al criminalului sau tata este conform medicilor nazisti din cartea lui R.J.LIFTON ” Medicii nazisti ”. Cititi aici, si atunci si acum” crimele organizate nu au început în lagăre, ci în spitale, ulterior fiind introduse în lagăre sub forma acțiunii tratament special .” in ce-l priveste pe interlopul Ciolacu Marcel acesta aplica PSD-ului ultima lovitura , luandu-l candidat la PSD pe medicul nazist Rafica Alexandru.

  • Da…vine de se leaga…de la Basescu, omul (?!) sistemului a revenit mentalitatea stalinista in politica, aia cu poporul e de vina, noi, „alesii” suntem minunati si le vrem binele, dar, sobolanii se opun, Werner, un nicusorist sumbru, ducand la apogeu aceasta directiva… Eu as vrea sa mai auzim cate ceva, musteste vestul (national) de cazuri tortionare…cine a „beneficiat” de stramosi detinuti politic in zona, ii cam recunoaste…din acatiste…Lazar a fost doar un aperitiv…din asta s-a si vazut zona cocalareasca in care s-a scaldat Iohanis, ca n-a avut si el un magistrat mai de soi pe care sa-l propteasca in frunte…eu cred ca ar fi vremea ca sistemul sa scape si de maculatura despre golem, ca, oricum nu-i mai deranjeaza nimeni curul de vadana din casa lui Gheorghiu-Dej (ce apetit au astia pentru zona aia confiscata!), macar ne mai distram si noi, ca jocul pare a fi „sa-i bombardam alternativ cu „dezvaluiri” si cu teroare covida, sa n-aiba timp sa se dezmeticeasca si sa vada ce lume le-am pregatit”

 9. Nici astia la Secu nu tastau cu diacritice….

 10. Aceste dezvăluiri reconfirma radiografia făcută sistemului de serviciile secrete germane, publicata în Deutsche Welle și preluata de Inpolitics. Mulțumiri redacției Inpolitics pentru acel articol, din 10 Oct., care nu a mai fost preluat nicăieri în presa noastră mizerabila și securista, dar care a provocat mare panica în șobolanime! Acolo de fapt nemții sar la gatul americanilor pentru mizeria pe care au patronat-o în Ro. Acel articol are legătură cu multe evenimente ulterioare, aparent inexplicabile. Referitor la personajele în discuție se poate spune ca atât ei, cât și părinții lor, sunt doar niște pioni folosiți de ocupanții, din trecut și de azi, ai Ro. Romanii trebuie sa înțeleagă cine sunt papusarii adevărați și ce urmăresc ei, asta dacă mai vor ca ei și urmașii lor sa mai aibă o tara. Dacă nu or sa ajungă ca palestinienii!

 11. Acum se adevedește faptul că CIOLAN(c)U are rolul de a reactiva în PSD filiera fostei/actualei securității prin reactivarea celor eliminați de Dragnea și prin promovarea ”unor oameni de valoare”, dar tot cu rădăcini ascunse prin fosta securitate. În fapt politica noastră are doi poli, ambii înfipți adânc în actualul SRI. Lupta ”politică” este între cele două grupări, iar românii merg la votare ca și mielul la tăiere. Vocea și vrerea românului nu contează. Doar victoria uneia din cele două tabere din SRI. Acum realizați de ce nuliltatea de la Cotroceni era sigur că PSD lui ciolanu nu îl va suspenda. Pentru că așa era ordinul de zi pe unitate primit de PSD de la SRI. Inclusiv ultima moțiune a fost un joc de glezne pentru prostirea alegătorilor naivi.

  • SRI controlează partidele, organizează alternativele politice, controlează bugetul statului și justiția, promovând numai rapeni imbecili și gunoaie șantajabile

 12. Nu stiu de ce va mirati.La momentul decembrie 1989 toata puterea in Romania era a Partidului unic si a Securitatatii, Stiau ce se intampla in celelalte tari din lagarul socialist si si-au facut planuri astfel incat sa controleze evenimentele si sa ramana la putere. Aveau asa numitele „rezerve de cadre”, oameni de incredere indelung verificati. Initial s-au ascuns, acum se simt stapani pe situatie si au iesit la lumina crezand ca lumea a uitat. Sunt pretutindeni, uitati-va in toate partidele. Nenorocirea e ca si daca au studii, nu sunt buni de nimic.
  Ma mir ca lumea a uitat ca revolutia l-a prins pe Ludovic Orban student la Academia PCR Stefan Gheorghiu, deci era comunist de frunte. Ce sa mai vorbim de taica-su.
  Din cauza asta tara pare condusa de clonele celebrului elev Bula, indiferent ce partid se afla la putere.

 13. Traiască Republica Securistan!
  Populaţie, eşti pregătită pentru fenomenul Piteşti?

 14. Totul ,adica calea de urmat a fost trasata in daecermbrie ianuarie 1989 ,la revolutie cum a fost botezata ,adevaratii revolutionari erau oameni in general tineri ,si tot in general neslefiuiti care au netezit calea ,adevartatior comunisti in haine noi precum Gelu Voican ,Iliescu ,Petre Roman si altii ,al carui tatane Walter Roman era membru de vaza ,facand parte din comitetele pcr ,caruia-i crapa inima den bucurie cand arata in cuvantari de piupinvcurtist meritele uluitoare ,clarviziunea tov. Gh. Dej si Ceausescu ,asta am citit in isnuarie 1989 in culegerile congreselor pcr…..Si iata ctim acuma ,fiind senzational ptr. unii originea comunista a unor politicieni sau medic de frunte precum Rafira cooptat recent in PSD ca sa aduca o fata noua partidului….Este clar ca ne asteapta vremurin grele ,accentuate si de aceasta pandemie…Toti parlamentarii nu demult ,cat si slujbasi din institutiile statului ,idem judecatori si-au tras indemnizatii speciale nesimtite si pensii asemenea ,asa in raspar in fata poporului necajit ,cu salarii si pensii de tot cacatul….Doamne Ajuta

 15. Felicitari maestre BTI !
  Ati dat apa la moara la toti dezaxatii in viata !
  Dar daca tatal lui Rafila ar fi lucrat la M.F.A., era in regula ?
  Cred ca era, fiindca toate marile tradari din istoria Romaniei apartin armatei !
  Oricum, de Securitate veti mai auzi !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998