CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fratricid politic: cum i-au suflat pesedistii proiectele anticriză ale lui Dan Voiculescu

0 comentarii / 1957 vizualizări / 22 iunie 2010

Supărare mare la vîrful PC: liderul fondator al partidului, senatorul Dan Voiculescu, a fost ”jefuit” de un amplu program anti-criză, iar autorii sunt chiar fîrtații de la PSD, motiv pentru o amărăciune îndoită.

Concret, în luna mai, senatorul conservator a prezentat public un material numit ”Starea economiei românești – soluții și propuneri”, în care era prezentată minuțios, ca un util instrument de lucru, cu cifre și date, situația României din punct de vedere economic, dar și propuneri de măsuri pentru ieșirea din criză. Același document a fost prezentat și în cadrul grupului senatorial comun PSD-PC. O lună mai tîrziu, senatorul a aflat cu stupoare – și enervare, conform unor surse din apropierea sa – că materialul respectiv a fost preluat de unii confrați pesediști care îl prezintă mai departe, în teritoriu, ca fiind, parțial sau total, opera lor. Un asemenea caz este al senatorului PSD Cosmin Nicula, care, pe 4 iunie, la o întîlnire cu sindicatele miniere din Valea Jiului, a prezentat documentul respectiv, tipărit, însă, strict cu antetul său de parlamentar și despre care a afirmat, public, că este opera sa și a lui Dan Voiculescu, după cum a consemnat presa zilei. Documentul lui Nicula, intrat în posesia Inpolitics, a preluat pînă și cuvîntul înainte scris de Voiculescu, pînă la virgulă, înlocuind, însă, semnătura: Cosmin Nicula, în loc de Dan Voiculescu.

Contactat de Inpolitics, senatorul Nicula susține că nu a făcut altceva decît să popularizeze documentul respectiv, sugerînd că, odată prezentat în grupul senatorial, el a devenit un bun comun, deși admite că nu toți senatorii au apreciat valoarea acestuia. Nicula neagă, totodată, că ar fi intenționat să își atribuie merite care nu îi aparțin, deși nu a explicat de ce, în varianta sa de document, numele lui Dan Voiculescu nu mai apare deloc, pesedistul dînd vina, pentru supărarea de la vîrful PC, pe ”orgoliile care sunt peste tot”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998