CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Freedom House: ”Romania e un exemplu al intolerantei fata de statul de drept”

0 comentarii / 1735 vizualizări / 17 ianuarie 2013

Democrația este în declin în întreaga lume iar România a devenit un exemplu al ”intoleranței guvernului față de statul de drept”, se arată în raportul ”Libertatea în lume 2013”, al Freedom House, afirmă liberala Alina Gorghiu, care e de părere că ”simpatiile politice” ale conoscutului ONG îi umbresc din păcate raportul.
Democratia este in declin in intreaga lume
”Democratia este in declin in intreaga lume, pentru al saptelea an la rand. Aceasta este concluzia principala a raportului “Libertatea in lume 2013″, al Freedom House. Criza economica, raspunsul dur al autoritatilor la proteste si amestecul corupt al intereselor de afaceri si politice sunt principalele cauze ale regresului proceselor democratice.
Dincolo de faptul ca este o analiza extrem de interesanta, pe care o recomand, nu pot sa nu taxez faptul ca autorii raportului mentioneaza Romania ca exemplu al “intolerantei guvernului fata de statul de drept”. Simpatiile politice evidente ale Freedom House, asociatie fanion a sectorului ONG, umbresc obiectivitatea unui astfel de raport si e pacat. Mie imi lipseste vocea societatii civile. As vrea sa fie auzita mai clar, mai tare si cu mai putin partizanat politic”, scrie Alina Gorghiu, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998