CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Frica nu tine de foame

0 comentarii / 1494 vizualizări / 4 ianuarie 2012

Este un lucru adevarat: romanilor le-a intrat frica in oase. Nu de azi, de ieri. De-a lungul timpului. Ei au avut o tresarire de curaj si demnitate in decembrie ’89 si dupa. Cat timp istoria si-a luat recreatie. Acum, pe masura ce regimul Basescu devine de mana forte, teama romanilor creste din nou. Numai ca teama nu tine de foame.
In istoria moderna a popoarelor, curajul si demnitatea cetatenilor au trasat directii ale civilizatiei. Ale dezvoltarii. Ale prosperitatii. Cetatenii au avut curajul de a contesta ceea ce trebuia contestat. De a arunca la lada de gunoi a istoriei ceea ce trebuia aruncat acolo. Si de a promova acele valori care au contribuit la cresterea calitatii vietii. Daca in Romania cetatenii se tem, intr-un moment in care nu ar trebui sa se teama si in care rolul lor poate fi decisiv, atunci sintagma din titlu va functiona implacabil. Ca un blestem.
Se spune si am spus-o si eu, generalizand in mod eronat, ca serviciile secrete sunt in slujba regimului Traian Basescu. Si ca, in masura in care acest regim derapeaza, parasind democratia, serviciile secrete devin complice la o crima antinationala. Dar nu este intru totul adevarat. Pentru ca doar conducatorii serviciilor secrete s-au instalat confortabil in barca Presedintelui, legandu-se la ochi si punand batista pe tambal. Si nici macar toti. O parte dintre cei care functioneaza sub titulatura de servicii secrete nu fac parte din acest complot antinational. Daca poporul ridica vocea, mii si mii de salariati ai serviciilor secrete vor fi de partea poporului.
S-a spus ca, prin instalarea domnului Gabriel Oprea in varful Armatei, Armata a devenit incapabila sa apere interesul national de catre propriii conducatori atunci cand acestia tradeaza. Nu este corect. Cei mai multi reprezentanti ai ostirii sunt de partea cetatenilor. Cu singura conditie ca cetatenii sa stie ce vor. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998