CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Frisoane pentru evrei: Vulpea de la Muntele Templului și profeția despre distrugerea Ierusalimului

15 comentarii / 5761 vizualizări / 14 octombrie 2023

Războiul izbucnit în Israel prilejuiește revenirea în atenția evreilor a unui incident petrecut în iulie și relatat de presa din Israel la acea vreme, mai precis o așa-zisă apropiată împlinire a unei profeții apocaliptice din vechime privind distrugerea Ierusalimului, semnul împlinirii fiind apariția unei vulpi la Muntele Templului.

O vulpe a fost observată de-a lungul zidului de sud al Muntelui Templului miercuri seara, în timp ce era sărbătorită Tisha Be’Av, ziua în care cele două Temple din Ierusalim au fost distruse. Observarea vulpii a devenit virală, cu utilizatori de social media spunând că aceasta este un semn că o profeție devine realitate, relata, în iulie, The Jerusalem Post.
Utilizatorii de social media fac referire la o poveste relatată în Tractatul Makkot (24b), în care Rabbi Akiva, Rabban Gamliel, Rabbi Elazar ben Azarya și Rabbi Yehoshua au vizitat locul celui de-al Doilea Templu distrus. Când rabinii au ajuns la locul respectiv, au văzut o vulpe ieșind din locul sfânt și au început să plângă, afară de Rabbi Akiva care a început să râdă. Rabinii l-au întrebat pe Rabbi Akiva de ce râde văzînd o vulpe într-un loc despre care Torah scria: „Și străinul care se apropie de el va muri.”

Rabbi Akiva a răspuns că apariția vulpii coincide cu o profeție a profetului Uriah, în care el a spus: „Prin urmare, pentru tine Sionul va fi arat ca un câmp, Ierusalimul se va transforma în ruine, iar Muntele Templului va deveni asemenea înălțimilor unei păduri (unde se găsesc vulpi).” (Cu toate că profeția apare în cartea lui Miheia 3:12, există o încredințare rabinică că a fost profețită de Uriah și nu de Miheia.)

Nu este prima dată în ultimii ani când vulpile au fost observate lângă zidurile Muntelui Templului. În 2019, au fost observate vulpi lângă Zidul de Vest. La acea vreme, rabinul Zidului de Vest și al Locurilor Sfinte, Rabbi Shmuel Rabinowitz, a declarat că „a fost imposibil să nu plângi la vederea împlinirii profeției ”Vulpile au ajuns la templu” în seara devTisha Be’Av.” mai relata Jerusalem Post. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. ”… împlinire a unei profeții apocaliptice din vechime privind distrugerea Ierusalimului”
  Deci ?!

 2. Disponibilitatea catre minuni a iudeilor antici a fost criticata de Iisus Hristos.
  Deci Iisus i-a zis: Dacă nu veţi vedea semne şi minuni, nu veţi crede. Ioan 4, 48

  • Crestinismul este in esenta o religie a minunilor.

   • Da. N-ai inteles nimic din crestinism. Am vazut ca esti captiv minunilor copilariei tale din Siria.

 3. Ăștia-s ăia de la care și-a luat binecuvântarea naționalistul-rrom Simeon care ne va izbăvi de trădătorii ce-au vândut țara străinilor.

  • sugi sugiuc, iar cioara esti doar tu, cum ti-e sufletul

   • Ai terminat de lins găoazele naziste iudeice boschetarule? Ți-a plăcut? Să-ți fie de bine! Sau n-aveau timp de tine că erau ocupați cu organizarea genocidului?

    Bă oligofrenule care faci apologia epurării etnice a palestinienilor și-i pupi pe ovrei mai abitir ca slugile actuale numite tot de ei în fruntea țării. Bă inutilitate absolută de suflet uman. Cum poți să-l lingi cu flegme zi și noapte pe colegul de partid bronzat care se pretinde naționalist dar e în căutare disperată și permanentă de cur ebraic pe care să-l perie întru obținerea binecuvântării rabinice?

    Nu vezi ce lepră dornică de sluj ți-ai ales ca Zeu lighioană spurcată ce ești ce împuți locul pe unde treci? L-ai ales după chipul și asemănarea ta spurcăciune ordinară ce stârnește voma și repulsia oricărei ființe ce are neșansa să dea ochii cu tine.

    • mai baga si despre neamul tau ceva

    • descreieratule la ciclul demenţei însângerate la cap de la multiplele AVC-uri

    • Ai vreo E-Pulale etnica la cap?

  • Sonatule dement

 4. De cap sa le fie ! Ca sunt mai rai evreii decat teroristii !

 5. Ei nu au nici macar vulpi? Se mira cand vad una?Dar noi cu ursii, ce sa mai facem?

  • Stiu eu, stiu eu! Imi bag „ursul” in gaurica ta…

 6. Constat cu uimire ca poporul inca mai crede ca tara a fost vanduta strainilor. Nu tara nu a fost vanduta strainilor , noi romanii am distrus-o cand am acceptat guvernarile care le-am acceptat. Nu va mai plangeti de mila, doar indolenta crasa si lipsa de spirit civic – cetatenesc a dus la situatia in v=care ne gasim astazi. Ati preferat mitele electorale pe toate partile , iar asatzi culegeti roadele, asa ca opritiva sa va mai plangeti. Nu ati facut nimic sa va opuneti nici unei guvernari , daca micii au sfarait si berea a curs la un pret rezonabil totul a fost perfect . Asa ca tura viitoare cand va mai vine pofta de a va mai plange de situatia Romaniei faceti o lista cu partidele si toate „realizarile” lor si cand va duceti la vot in 2024 votati pe cei care au facut bine in tara aceasta nu pe trepadusii actuali care se vantura pe la toate televiziunile. Poate niste partide noi pe la primarii si prin parlament nu ar strica. Mai ganditi-va.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998