CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

From Beijing, with love. Dăncilă: România să susțină proiectul de pace lansat de China pentru Ucraina

10 comentarii / 3851 vizualizări / 18 mai 2023

Aflată la Beijing, într-o vizită alături de Adrian Năstase, fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a acordat un interviu în exclusivitate pentru China Media Group, în care a deplîns răcirea relațiilor dintre cele două țări și a salutat propunerile de pace lansate de China pentru războiul din Ucraina. Totodată, Dăncilă a vorbit despre dorința strîngerii relațiilor dintre partidul său, NOI, și Partidul Comunist Chinez.

”Relațiile cu China trebuie consolidate, pentru că relațiile cu China aduc dezvoltare, aduc investiții, sunt relații pe care le-am legat de atâția ani de zile.

Nu în ultimul rând, am salutat proiectul de pace lansat de China, programul de pace, planul de pace lansat de China, cu care eu sunt de acord, și pe care România trebuie să-l susțină.

Este un prim pas și am apreciat faptul că China a fost prima țară care a vorbit despre pace. Iar acest lucru este foarte important în această perioadă. Este un lucru așteptat de toți cetățenii din întreaga lume, mai ales în România, unde suntem la granița războiului. De asemenea, am evidențiat că este foarte important să cooperăm, că dacă hotărârile s-au luat până acum, hotărârile mari s-au luat de către statele mari, că trebuie să schimbăm un pic logica, să spunem că statele mari, state poate nu la fel de mari, pot face, pot avea succes și pot avea politici foarte bune” a spus Dăncilă.

”Legat de dialogul România-China, trebuie să fiu sinceră și să recunosc faptul că în ultima perioadă, după 2019, de când am plecat de la guvernare, acest dialog a fost din ce în ce mai slab. Nu a fost dialogul pe care ni l-am fi dorit. Pentru România este important să aibă un dialog intens, să aibă proiecte comune cu China, pentru că România are nevoie de dezvoltare, și proiectele cu China aduc dezvoltare. Am văzut ce se întâmplă în Franța, am văzut relațiile pe care le are Ungaria cu China, am văzut relațiile pe care le are Croația. Deci, eu cred că România ar trebui să fie în prim plan, având în vedere că de fiecare dată a existat o cooperare foarte strânsă. Legat de UE, cred că UE trebuie să schimbe un pic optica, cred că s-a îndepărtat de prevederile din tratatul fondator al UE. Sunt un pro-european convins, dar avem nevoie de o Europă unită, o Europă unită care să aibă relații comerciale cu toate statele terțe” a mai spus fostul premier.

În final, întrebată despre noul său partid, ”Națiune Oameni Împreună”, Dăncilă spune că ”Este un proiect care vrea să înlocuiască de multe ori limbajul violent, certurile, cu proiecte pentru țară, care vrea să aibă o altă politică externă, și să-i facă pe români să înțeleagă că România nu are nevoie de stăpâni, România are nevoie de parteneri care să aibă un respect reciproc unii față de ceilalți(…) Este un partid de centru-stânga și ne bucurăm de cooperarea cu Partidul Comunist Chinez. Sperăm să extindem proiectele comune cu China”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Nu credeam că Viorica Dancila este capabila de a face o politica in folosul Romaniei. Daca, in 2019, ar fi avut asemenea discurs, sigur ar fi castigat, iar Romznia nu ar fi fost distrusa de Dilapul nazist si gastile lui de hoti psd-pnl.

 2. Dăncilă e o mediocritate, dar tot ar fi fost mai bună ca Johannis.

 3. tarfa Babilonului.

  • TIRFA E MAMA TA CA TE/A FACUT ASA PROST SI IDIOT CACANAR IMPUTIT D/NA DANCILA ERA DE 100 DE ORI MAI BUNA DE CIT SALamul de sibiu COTARCA DE LEMN PUTREZIT .

   • si dulapu’ e tot tarfa Babilonului!

 4. Păi duamna aceasta se dădea de ceasul morții să schimbe capitala Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim. S-a plictisit de proiectul prieteniei fructuoase cu Israelul și acum se ocupă de China. Interesant. I-aș sugera să studieze un pic istoria și spiritualitatea Chinei și pe urmă să se pronunțe. Nu de alta, dar s-ar putea să-i jignească pe chinezi cu niscaiva elucubrații.

  • s-o puna-n cur cu israelienii la coloane, la Romana

 5. Alo, Inpolitics? Moderați comentariile, altfel oligofrenii și liceenii drogați o să vă compromită “conservatorismul“ vostru așa de modern și de lucid. Nu v-ar părea rău să fiți văzuți ca un site pentru cretini?

  • site pt. dancile,carmeni dan si anisii,
   aia cu ” pepsiglas „,
   firea si udrea:
   PARE SIT FEMINIST!!!!!!!

  • Ti-ai detectivat cumva vreo sula-n tur si te ustura?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998