CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gafa de proportii a premierului ori mai mult de atit? Ciolos cenzureaza TVR

2 comentarii / 3933 vizualizări / 29 noiembrie 2016

Premierul Dacian Cioloș a difuzat un comunicat în scandalul interviului dat TVR în care face afirmații extrem de grave, specifice regimurilor dictatoriale, în raport cu a patra putere în stat. Practic, aflăm din comunicat că Cioloș ”nu autorizează” difuzarea interviului său altfel decît în anumite condiții, deși TVR e, legal cel puțin, o instituție de presă independentă și cu dreptul de a lua propriile decizii în ce privește materialele realizate.

Aflăm, astfel, din comunicatul guvernului, că acesta nu este de acord ca interviul pe care l-a dat emisiunii ”Viața satului” să fie difuzat la o altă dată sau pe un alt canal al SRTV decât cele convenite la momentul înregistrării interviului și nu autorizează nici difuzarea acestuia pe spațiul de dezbatere electorală al vreunui partid politic.

„Premierul Dacian Cioloș se pronunță categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10,45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii „Viața satului”. Prim-ministrul Dacian Cioloș nu autorizează (s.n.) difuzarea interviului într-un spațiu de dezbatere electorală al niciunui partid având în vedere că scopul și conținutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetățenilor cu privire la politicile publice și acțiunile Guvernului în domeniul agricol și nu vizează în niciun fel campania electorală, partide sau oameni politici”, se arată în comunicatul remis Agerpres.

Reamintim că Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii „Viața satului”, ținând cont că este perioadă de campanie electorală.

Discutabilă sau nu, decizia TVR îi aparține, ca și răspunderea pentru ea; faptul că premierul folosește formula, într-un comunicat oficial, ”nu autorizez difuzarea interviului” este un abuz grosolan, semnificînd cenzură fățișă. Singurul caz în care s-ar putea pune astfel problema ar fi existența unui contract prealabil ferm, cu valoare juridică, prin care TVR și-ar fi luat anumite angajamente față de premier. În absența acestuia, comunicatul lui Cioloș rămîne extrem de grav, cum spuneam, nefiind apanajul vreunui politician ori funcționar guvernamental de a ”autoriza” ori ba difuzarea unui material, odată realizat. (Ne reamintim, spre exemplu, refuzul New York Times de a mai difuza un interviu luat anul trecut președintelui Iohannis)
Dacian Cioloș poate protesta față de practici ale TVR pe care le consideră neprincipiale, poate refuza să mai colaboreze cu ea pe viitor, poate chiar să se adreseze justiției dacă crede că are argumente.
În niciun caz, însă, el nu poate ”autoriza” un interviu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. În haosul instalat de circa un an de zile in aceasta „tara”, haos programat si organizat temeinic de „specialisti” trimisi de la UE , totul este posibil; negrul devine alb, noaptea devine zi …Nici nu realizam cat de aproape de disolutie este Romania ….Am avut o „ora astrala ” la 1 dec.1918…
    Se vede treaba ca suntem „condamnati” la autodistrugere….

  2. […] Sursa: In Politics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998